SOULBURN
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- ultravox
- zahartowany metalizator
Re: SOULBURN
Nie podoba mi się ten kawałek poza bodajże drugim riffem (takie fajne zwolnienie z odpowiednią dawką ciężaru). Wolałem jak grali jak Asphyx.
-
- weteran forumowych bitew
Bloodcult pisze:sporo BATHORY wy głuchole tu słyszę
- Alkoholokaust
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Fajny kawałek. Dobrze, że nie grają jak Asphyx, bo i po co trzeci taki sam zespół.
hare hare supermarket
nsbm.pl
nsbm.pl
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
- ultravox
Zaraz, jaki czwarty? Asphyx pierwszy, Soulburn (stary) drugi, The Grand cośtam trzeci, a ten czwarty? Bo Hail of Bullets nie brzmi dla mnie jak Asphyx.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
A jak co?!ultravox pisze:Zaraz, jaki czwarty? Asphyx pierwszy, Soulburn (stary) drugi, The Grand cośtam trzeci, a ten czwarty? Bo Hail of Bullets nie brzmi dla mnie jak Asphyx.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Nerwowy
HoB z wiadomych względów może w brzmieniu faktycznie wydawać się podobny do Asphyx, ale to inna filozofia grania jest.Pacjent pisze:A jak co?!ultravox pisze:Zaraz, jaki czwarty? Asphyx pierwszy, Soulburn (stary) drugi, The Grand cośtam trzeci, a ten czwarty? Bo Hail of Bullets nie brzmi dla mnie jak Asphyx.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- sveneld
- zaczyna szaleć
Utwór bardzo dobry, ale to jakby zupełnie inna kapela w porównaniu do Feeding....
Nie pokręcili aby linków na tym jutubie?
Nie pokręcili aby linków na tym jutubie?
Only dead fish flows with the stream...
-
Bo to taki Asphyx z inną filozofią (filozofia Bolt Thrower?) czyli dalej Asphyx.Nerwowy pisze:HoB z wiadomych względów może w brzmieniu faktycznie wydawać się podobny do Asphyx, ale to inna filozofia grania jest.Pacjent pisze:A jak co?!ultravox pisze:Zaraz, jaki czwarty? Asphyx pierwszy, Soulburn (stary) drugi, The Grand cośtam trzeci, a ten czwarty? Bo Hail of Bullets nie brzmi dla mnie jak Asphyx.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- ultravox
Jak Hail of Bullets ;) Oczywiście nie jest to nic oryginalnego, taki dość typowy death metal grany w średnim tempie, ale riffy w HoB niezbyt mi przypominają Asphyx. W każdym razie na pewno nie w takim stopniu jak na debiucie Soulburn czy The Grand Supreme Blood Court.Pacjent pisze:A jak co?!ultravox pisze:Zaraz, jaki czwarty? Asphyx pierwszy, Soulburn (stary) drugi, The Grand cośtam trzeci, a ten czwarty? Bo Hail of Bullets nie brzmi dla mnie jak Asphyx.
- Drone
Niespecjalnie przekonuje mnie ten nowy kawałek. Coś tu jest nie tak.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
- postuje jak opętany!
ja z kolei zastanawiam sie, czy ze mna jest cos nie tak, bo zaskakuja mnie reakcje uzytkownikow tego forum i ich odczucia wzgledem tego materialu. czy to ze mna jest cos nie tak, bo uwazam, ze ta muzyka jest zenujaca, bije z niej naiwnosc i odpustowosc. ze wstydzilbym sie przyznac przed kimkolwiek niezwiazanym i nieobeznanym z muzyka metalowa, ze ten zespol reprezentuje ten wlasnie nurt. i ze jest w miare reprezentatywny? cmon, CZY TO DZIEJE SIE NAPRAWDE
- Kraft
- weteran forumowych bitew
Ale pitolicie. Se jeden z drugim załączy tytułowy z Feeding on Angels albo Hymn of the Forsaken i powie że nie słyszy wpływów Bathorego, a powiedziałbym nawet starego Samaela. Chwytliwe, podniosłe riffowanie. Dużo tremolowych melodyjek w szybszych momentach, jakby wprost zajebanych od Nodtveidta. Wielkie połacie przestrzeni, a nie doomowa grobowa ciasnota na zwolnieniach itd. Asphyx grało jednak ciężej i brutalniej, bardziej dosadnie. W sumie tylko Gubbels podrabiający Van Drunena oraz typowe zapiaszczone brzmienie wioseł pozwala kojarzyć ten projekt z Asphyx.
- ultravox
Dla mnie problem niekoniecznie tkwi w tym, że te nowe numery to black metal, tylko ten black metal w ich wykonaniu wydaje mi się strasznie słaby. Nieciekawe riffy, do tego dość karkołomnie połaczone ze sobą, no i słaby wokal. A jedynka to był konkret.
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
- Najprzewielebniejszy
tytułowy wałek
" onclick="window.open(this.href);return false;
" onclick="window.open(this.href);return false;
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- Drone
- Najprzewielebniejszy
cała płyta jest dziwna... raz wieje niemal norweskim mrozem, a raz osiada na niderlandzkiej doomowej depresji...
edit...
ale zawodzące solo w I Do Not Bleed from Your Crown of Thorns postawiło mnie do pionu
dobra, nieco inna niz poprzednia płyta
edit...
ale zawodzące solo w I Do Not Bleed from Your Crown of Thorns postawiło mnie do pionu
dobra, nieco inna niz poprzednia płyta
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
-
Płyta nagrana pod hasłem "Zróbmy na siłę coś co nie będzie przypominało Asphyx" zakończona spektakularną, blackmetalową porażką.
-
- postuje jak opętany!
Chyba mamy tu casus dwójki DETERIORATE i ostatniego dokonania GOREAPHOBIA...