MALOKARPATAN

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: MALOKARPATAN

06-01-2016, 18:08

Efowski pisze:@Manieczki przegrałeś forum, każdy nowy kto wchodzi, już Cie zna.
Wez nitz mi nie mow :/ Odswiezam temate z nadzieja na odpowiedz od panienki Jenny : | Tylko to sie teraz liczy ok.
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
DeadButDreaming
w mackach Zła

06-01-2016, 18:55

Necropunk pisze:mam przed oczami lewe wycieczki bez dokumentów uprawniających przez cieszyński las w stronę sąsiadów, torby pełne okowity i grzybów, głowy - dobrego humoru... jedynie brak mi w tych wyobrażeniach mojego panicza, który każdemu druhowi ochoczo i z pieśnią na ustach potargałby koniokrada!
Masterful Poetry mode on! :D
Umiejętności lingwistyczne co poniektórych bdb forumowych kolegów są nie do podrobienia. Czyta się to wybornie :D
The withered bones of those who failed
But more so of those who didn't even try
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

06-01-2016, 20:12

Necropunk pisze:
Efowski pisze:Serio tyle czekałeś? Kiedy zamawiałeś?

@Manieczki przegrałeś forum, każdy nowy kto wchodzi, już Cie zna.
było to circa about 3 lat temu. zerowa komunikacja, zlew na klienta po całości i wysłanie paki po takim czasie zwykłą przesyłką, zamiast rejestrowaną. zapamiętałem ten ewenement tylko dlatego, że NIKT wcześniej, ni później z krajowych sprzedawców mnie tak w konia nie zrobił.
Hmm, jak zamawiałem w ciagu dwu ostatnich lat, to z reguły było bez zarzutu, jedynie przedostatnie i bieżące zamówienie były/są nieco opóźnione, ale tu znów kontakt jest bezproblemowy. Wierzę szczerze, że jutro Stworz i Malokarpatan dotrą :)
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
manieczki

06-01-2016, 21:09

DŻENY MAM NA IMIE DŻENY :'(
ODPISZ OK TO WAZNE OK, F5 SIE ZACINA OK
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
knaar
rasowy masterfulowicz

08-01-2016, 21:55

CD Malokarpatan zmierza do mnie. Widzę, że grają tam ludzie z Remmirath - bardzo lubię ich debiut - w dużym uproszczeniu, taki uroczy czechosłowacki Solefald. Przy okazji odkryłem, że Remmirath nagrał drugą płytę, której bardzo chętnie poszukam.
Awatar użytkownika
WaszJudasz
zahartowany metalizator

09-01-2016, 13:45

O! Nie wiedziałem, a pamiętam, że tego Remmirath kiedyś słuchałem i całkiem mi się podobało. Fajny ciekawostek.

Do mnie CD doszło przedwczoraj i jestem bardzo kontent. Oprócz świetnej muzyki - bardzo ładne wydanie, plus duży plus za to, że teksty dali zarówno po słowacku (w lokalnym dialekcie, jak twierdzą) jak i po angielsku.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
Awatar użytkownika
Raagoon
weteran forumowych bitew

09-01-2016, 15:48

Tytuły niszczą: O jedném, čo pijatikou rozum si pomúcil a nakonec v chléve prenocovat musel :D
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

10-01-2016, 08:48

Posłuchałem. Fantastyczne. Czemu jest hajp na jakieś Batushki, a nie ma na Malokarpatan, tego nie pojmę. Dziwny jest ten świat.
535

10-01-2016, 08:54

Raagoon pisze:Tytuły niszczą: O jedném, čo pijatikou rozum si pomúcil a nakonec v chléve prenocovat musel :D
Przypomina poezje niejakiego Bufeta i "Pieśń o Marynie co pierogów gotować nie umiała przez co kijem po plecach dostała".
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

11-01-2016, 21:47

Troszkę bardziej wylewnie o „Stridžie dni”.

http://www.violence-online.pl/recenzje/ ... oductions/" onclick="window.open(this.href);return false;
Necropunk
w mackach Zła

12-01-2016, 21:30

ultravox pisze:Posłuchałem. Fantastyczne. Czemu jest hajp na jakieś Batushki, a nie ma na Malokarpatan, tego nie pojmę. Dziwny jest ten świat.
może ponoszą mnie emocje, ale "Strizne dni" to ta sama liga, w której rozgrywa Cultes des Ghoules. i cieszy mnie, że kontemplatorzy sztuki pokroju Batushki trzymają czyste łapy z dala od syfu generowanego przez przepitych słowaków. dawno nie słyszem tak dobrego albumu z półki "czerń/ śmierć metal". i chuj.
Awatar użytkownika
manieczki

06-02-2016, 11:56

Garazel dostarcza kolejna partie:
http://utsogp.otwarte24.pl/2764,MALOKAR ... ridzie-dni" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
manieczki

06-02-2016, 18:21

manieczki pisze:Garazel dostarcza kolejna partie:
http://utsogp.otwarte24.pl/2764,MALOKAR ... ridzie-dni" onclick="window.open(this.href);return false;
Sru i ni mo.
Kult jak chuj :)
Awatar użytkownika
Ascetic

06-02-2016, 18:38

dobrze, że jest dostępne w Polsce
ta płyta mnie rozprowadziła,
rewelacja
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
wlood
postuje jak opętany!

06-02-2016, 19:27

Już wyszło z Garazela, Niezły hype na tę płytę nakręciliście. W Werewolfie się nie załapałem, tym razem na szczęście tak.
Necropunk
w mackach Zła

06-02-2016, 19:30

Dobrze, że zdążyłem zaraz przed rozkręceniem się tego hajpu zanabyć taśmę :)
Awatar użytkownika
Ascetic

06-02-2016, 19:39

wlood pisze:Już wyszło z Garazela, Niezły hype na tę płytę nakręciliście. W Werewolfie się nie załapałem, tym razem na szczęście tak.
od razu hajp ;-)

w żadnym polskim bandzie nie posłuchasz wstawek z pierwszej polskiej folk-bajki "Wędrówki Pyzy" czy "Maurycego i Hawranka", czy jakiegoś Janosika (choć wiadomo, że Janosik byłby zapożyczeniem)- pytam dlaczego?
i ludyzm się też u nas niespecjalnie przyjął … świetna baza, zupełnie niewykorzystana

Słowacy znaleźli wyróżnik

płyta w pewnym sensie egzotyczna i tyle

muzycznie wiadomo po pierwszym odsłuchu skąd cytaty, nuda
Ostatnio zmieniony 06-02-2016, 20:00 przez Ascetic, łącznie zmieniany 2 razy.
lys på slutten av lys
Awatar użytkownika
Ascetic

06-02-2016, 19:40

Necropunk pisze:Dobrze, że zdążyłem zaraz przed rozkręceniem się tego hajpu zanabyć taśmę :)
dobry ruch, będzie warta z 1000 smażonych syrów i 3000 pilsnerów w niedalekiej perspektywie
lys på slutten av lys
Necropunk
w mackach Zła

06-02-2016, 22:30

Ascetic pisze:
wlood pisze:Już wyszło z Garazela, Niezły hype na tę płytę nakręciliście. W Werewolfie się nie załapałem, tym razem na szczęście tak.
od razu hajp ;-)

w żadnym polskim bandzie nie posłuchasz wstawek z pierwszej polskiej folk-bajki "Wędrówki Pyzy" czy "Maurycego i Hawranka", czy jakiegoś Janosika (choć wiadomo, że Janosik byłby zapożyczeniem)- pytam dlaczego?
i ludyzm się też u nas niespecjalnie przyjął … świetna baza, zupełnie niewykorzystana

Trochę przesadzasz... u Cultes des Ghoules czy Widmo jest też trochę takich ludowych zapożyczeń. Szczególnie z naciskiem na tę drugą nazwę :)
Ascetic pisze:
Necropunk pisze:Dobrze, że zdążyłem zaraz przed rozkręceniem się tego hajpu zanabyć taśmę :)
dobry ruch, będzie warta z 1000 smażonych syrów i 3000 pilsnerów w niedalekiej perspektywie
Nie kupiłem tego w celach zarobkowych :) Przepięknie ta taśma jest wydana, swoją drogą.
Awatar użytkownika
Ascetic

06-02-2016, 22:34

Necropunk pisze:
Ascetic pisze:
od razu hajp ;-)

Trochę przesadzasz... u Cultes des Ghoules czy Widmo jest też trochę takich ludowych zapożyczeń. Szczególnie z naciskiem na tę drugą nazwę :)
Ascetic pisze:
Nie kupiłem tego w celach zarobkowych :) Przepięknie ta taśma jest wydana, swoją drogą.
nie krępuj się. będziesz chciał sprzedać pisz. poważnie. lepsza lokata niż obligacje SP.

troche owszem. myśle że karpatanie poszli jednak dalej. też biorąc pod uwagę kwestie wizualne. okładka. insert. koszulki.
lys på slutten av lys
ODPOWIEDZ