Wez nitz mi nie mow :/ Odswiezam temate z nadzieja na odpowiedz od panienki Jenny : | Tylko to sie teraz liczy ok.Efowski pisze:@Manieczki przegrałeś forum, każdy nowy kto wchodzi, już Cie zna.
MALOKARPATAN
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: MALOKARPATAN
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- DeadButDreaming
- w mackach Zła
Masterful Poetry mode on! :DNecropunk pisze:mam przed oczami lewe wycieczki bez dokumentów uprawniających przez cieszyński las w stronę sąsiadów, torby pełne okowity i grzybów, głowy - dobrego humoru... jedynie brak mi w tych wyobrażeniach mojego panicza, który każdemu druhowi ochoczo i z pieśnią na ustach potargałby koniokrada!
Umiejętności lingwistyczne co poniektórych bdb forumowych kolegów są nie do podrobienia. Czyta się to wybornie :D
The withered bones of those who failed
But more so of those who didn't even try
But more so of those who didn't even try
- WaszJudasz
- zahartowany metalizator
Hmm, jak zamawiałem w ciagu dwu ostatnich lat, to z reguły było bez zarzutu, jedynie przedostatnie i bieżące zamówienie były/są nieco opóźnione, ale tu znów kontakt jest bezproblemowy. Wierzę szczerze, że jutro Stworz i Malokarpatan dotrą :)Necropunk pisze:było to circa about 3 lat temu. zerowa komunikacja, zlew na klienta po całości i wysłanie paki po takim czasie zwykłą przesyłką, zamiast rejestrowaną. zapamiętałem ten ewenement tylko dlatego, że NIKT wcześniej, ni później z krajowych sprzedawców mnie tak w konia nie zrobił.Efowski pisze:Serio tyle czekałeś? Kiedy zamawiałeś?
@Manieczki przegrałeś forum, każdy nowy kto wchodzi, już Cie zna.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- manieczki
DŻENY MAM NA IMIE DŻENY :'(
ODPISZ OK TO WAZNE OK, F5 SIE ZACINA OK
ODPISZ OK TO WAZNE OK, F5 SIE ZACINA OK
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- knaar
- rasowy masterfulowicz
CD Malokarpatan zmierza do mnie. Widzę, że grają tam ludzie z Remmirath - bardzo lubię ich debiut - w dużym uproszczeniu, taki uroczy czechosłowacki Solefald. Przy okazji odkryłem, że Remmirath nagrał drugą płytę, której bardzo chętnie poszukam.
- WaszJudasz
O! Nie wiedziałem, a pamiętam, że tego Remmirath kiedyś słuchałem i całkiem mi się podobało. Fajny ciekawostek.
Do mnie CD doszło przedwczoraj i jestem bardzo kontent. Oprócz świetnej muzyki - bardzo ładne wydanie, plus duży plus za to, że teksty dali zarówno po słowacku (w lokalnym dialekcie, jak twierdzą) jak i po angielsku.
Do mnie CD doszło przedwczoraj i jestem bardzo kontent. Oprócz świetnej muzyki - bardzo ładne wydanie, plus duży plus za to, że teksty dali zarówno po słowacku (w lokalnym dialekcie, jak twierdzą) jak i po angielsku.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- Raagoon
- weteran forumowych bitew
Tytuły niszczą: O jedném, čo pijatikou rozum si pomúcil a nakonec v chléve prenocovat musel :D
- ultravox
Posłuchałem. Fantastyczne. Czemu jest hajp na jakieś Batushki, a nie ma na Malokarpatan, tego nie pojmę. Dziwny jest ten świat.
Przypomina poezje niejakiego Bufeta i "Pieśń o Marynie co pierogów gotować nie umiała przez co kijem po plecach dostała".Raagoon pisze:Tytuły niszczą: O jedném, čo pijatikou rozum si pomúcil a nakonec v chléve prenocovat musel :D
- ultravox
Troszkę bardziej wylewnie o „Stridžie dni”.
http://www.violence-online.pl/recenzje/ ... oductions/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.violence-online.pl/recenzje/ ... oductions/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- w mackach Zła
może ponoszą mnie emocje, ale "Strizne dni" to ta sama liga, w której rozgrywa Cultes des Ghoules. i cieszy mnie, że kontemplatorzy sztuki pokroju Batushki trzymają czyste łapy z dala od syfu generowanego przez przepitych słowaków. dawno nie słyszem tak dobrego albumu z półki "czerń/ śmierć metal". i chuj.ultravox pisze:Posłuchałem. Fantastyczne. Czemu jest hajp na jakieś Batushki, a nie ma na Malokarpatan, tego nie pojmę. Dziwny jest ten świat.
- manieczki
Garazel dostarcza kolejna partie:
http://utsogp.otwarte24.pl/2764,MALOKAR ... ridzie-dni" onclick="window.open(this.href);return false;
http://utsogp.otwarte24.pl/2764,MALOKAR ... ridzie-dni" onclick="window.open(this.href);return false;
- manieczki
Sru i ni mo.manieczki pisze:Garazel dostarcza kolejna partie:
Kult jak chuj :)
- Ascetic
dobrze, że jest dostępne w Polsce
ta płyta mnie rozprowadziła,
rewelacja
ta płyta mnie rozprowadziła,
rewelacja
lys på slutten av lys
- wlood
- postuje jak opętany!
Już wyszło z Garazela, Niezły hype na tę płytę nakręciliście. W Werewolfie się nie załapałem, tym razem na szczęście tak.
-
- w mackach Zła
Dobrze, że zdążyłem zaraz przed rozkręceniem się tego hajpu zanabyć taśmę :)
- Ascetic
od razu hajp ;-)wlood pisze:Już wyszło z Garazela, Niezły hype na tę płytę nakręciliście. W Werewolfie się nie załapałem, tym razem na szczęście tak.
w żadnym polskim bandzie nie posłuchasz wstawek z pierwszej polskiej folk-bajki "Wędrówki Pyzy" czy "Maurycego i Hawranka", czy jakiegoś Janosika (choć wiadomo, że Janosik byłby zapożyczeniem)- pytam dlaczego?
i ludyzm się też u nas niespecjalnie przyjął … świetna baza, zupełnie niewykorzystana
Słowacy znaleźli wyróżnik
płyta w pewnym sensie egzotyczna i tyle
muzycznie wiadomo po pierwszym odsłuchu skąd cytaty, nuda
Ostatnio zmieniony 06-02-2016, 20:00 przez Ascetic, łącznie zmieniany 2 razy.
lys på slutten av lys
- Ascetic
dobry ruch, będzie warta z 1000 smażonych syrów i 3000 pilsnerów w niedalekiej perspektywieNecropunk pisze:Dobrze, że zdążyłem zaraz przed rozkręceniem się tego hajpu zanabyć taśmę :)
lys på slutten av lys
-
- w mackach Zła
Trochę przesadzasz... u Cultes des Ghoules czy Widmo jest też trochę takich ludowych zapożyczeń. Szczególnie z naciskiem na tę drugą nazwę :)Ascetic pisze:od razu hajp ;-)wlood pisze:Już wyszło z Garazela, Niezły hype na tę płytę nakręciliście. W Werewolfie się nie załapałem, tym razem na szczęście tak.
w żadnym polskim bandzie nie posłuchasz wstawek z pierwszej polskiej folk-bajki "Wędrówki Pyzy" czy "Maurycego i Hawranka", czy jakiegoś Janosika (choć wiadomo, że Janosik byłby zapożyczeniem)- pytam dlaczego?
i ludyzm się też u nas niespecjalnie przyjął … świetna baza, zupełnie niewykorzystana
Nie kupiłem tego w celach zarobkowych :) Przepięknie ta taśma jest wydana, swoją drogą.Ascetic pisze:dobry ruch, będzie warta z 1000 smażonych syrów i 3000 pilsnerów w niedalekiej perspektywieNecropunk pisze:Dobrze, że zdążyłem zaraz przed rozkręceniem się tego hajpu zanabyć taśmę :)
- Ascetic
nie krępuj się. będziesz chciał sprzedać pisz. poważnie. lepsza lokata niż obligacje SP.Necropunk pisze:Trochę przesadzasz... u Cultes des Ghoules czy Widmo jest też trochę takich ludowych zapożyczeń. Szczególnie z naciskiem na tę drugą nazwę :)Ascetic pisze:od razu hajp ;-)wlood pisze:Już wyszło z Garazela, Niezły hype na tę płytę nakręciliście. W Werewolfie się nie załapałem, tym razem na szczęście tak.
Nie kupiłem tego w celach zarobkowych :) Przepięknie ta taśma jest wydana, swoją drogą.Ascetic pisze:dobry ruch, będzie warta z 1000 smażonych syrów i 3000 pilsnerów w niedalekiej perspektywieNecropunk pisze:Dobrze, że zdążyłem zaraz przed rozkręceniem się tego hajpu zanabyć taśmę :)
troche owszem. myśle że karpatanie poszli jednak dalej. też biorąc pod uwagę kwestie wizualne. okładka. insert. koszulki.
lys på slutten av lys