Dzięki. Nagrałem to a maleńkim pokoiku 2x2m. Jest to mój debiut jesli chodzi o realizację / mix. Opinie o muzie są różne. Od maksymalnie entuzjastycznych do bardzo negatywnych. To zawsze kwestia gustu, ale jak ktoś mówi, że brzmi dobrze to znaczy, że 3 lata ślęczenia po nocach nie poszły na marne.moonfire pisze: Bo to jest retro, ale dobrze brzmi i jest szczere.
qip "On Ephemeral Substrates"
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- zaczyna szaleć
Re: qip "On Ephemeral Substrates"
-
- zaczyna szaleć
Dziś premiera CD . Wrzucam streama. Smacznego. [youtube][/youtube]
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Płytka zamówiona. Rączki zacieram :)
-
- zaczyna szaleć
Wydawca stwierdzil, ze pieknie wydane.ramonoth pisze:Płytka zamówiona. Rączki zacieram :)
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
Słyżałem już całość, nieźle ryje beret :)
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Bardzo się cieszę, bo kibicowałem Twojemu przedsięwzięciu niemal od samego początku :)insectoid pisze:Wydawca stwierdzil, ze pieknie wydane.ramonoth pisze:Płytka zamówiona. Rączki zacieram :)
-
- zaczyna szaleć
Dzieki ! Ja tez. Dlugo czekalem na ten dzien.ramonoth pisze:Bardzo się cieszę, bo kibicowałem Twojemu przedsięwzięciu niemal od samego początku :)insectoid pisze:Wydawca stwierdzil, ze pieknie wydane.ramonoth pisze:Płytka zamówiona. Rączki zacieram :)
- Puszczyk
- rozkręca się
Pamiętam że strasznie się kiedyś jarałem tym dziełem, na długo przed znalezieniem wydawcy, wtedy chyba projekt nazywał się Black Mountain, a może to był jeden kawałek, albo nazwa płyty? Nie pamiętam, ale coś z Czarną Górą było na rzeczy. Szczególnie Millenium Way i Payback Ritual mnie kładły na mordę, nadal kładą, wydaje mi się że brzmienie zostało bardziej zdefmetalowione, wokal chyba też inaczej brzmi niż kiedyś, no chyba że to u mnie odbiór się zmienił.
-
- zaczyna szaleć
Black Mountain byl roboczym tytulem piosenki pt "Payback Ritual". Robocze tytuly to nazwy miejsc, ulic, dzielnic, wzgorz wokol miejsca w ktorym mieszkam. Millennium Way na przyklad jest nazwa ulicy. Przetrwala jako ostateczny tytul piosenki bo pasowala do tekstu. Projekt od poczatku funkcjonowal pod nazwa qip.Puszczyk pisze:Pamiętam że strasznie się kiedyś jarałem tym dziełem, na długo przed znalezieniem wydawcy, wtedy chyba projekt nazywał się Black Mountain, a może to był jeden kawałek, albo nazwa płyty? Nie pamiętam, ale coś z Czarną Górą było na rzeczy. Szczególnie Millenium Way i Payback Ritual mnie kładły na mordę, nadal kładą, wydaje mi się że brzmienie zostało bardziej zdefmetalowione, wokal chyba też inaczej brzmi niż kiedyś, no chyba że to u mnie odbiór się zmienił.
Gitary zostaly nagrane od nowa - rowniej i z ciezszym brzmieniem. Sciezki wokalu sa te same od poczatku, ale teraz po prostu sa zmiksowane (eq, kompresja, reverb, poziomy, automatyka itd). Perka tez jest nowa (partie i brzmienie) i masywniejsza niz w oryginale. Oczywiscie percepcja musi byc inna niz w przypadku wczesnych wersji. Taki byl moj cel.
-
- rozkręca się
dzięki słyżowi za wydanie tego!
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Ano, i jemu udało się wreszcie wydać coś fajnego ;) Bardzo dobry materiał, wciągający i niepokojący. Będzie kupowane.
- moonfire
- zahartowany metalizator
Też już zamówiłem. Nie słucham streama, bo lubię niespodzianki.
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Ja już posłuchałem więc zamówie jak trafi się gdzieś gdzie będe chciał więcej niz jedną plytę kupić. Mam nadzieje, że wkrótce hehe
-
- zaczyna szaleć
Pewnie w przyszłym tygodniu dostanę swoje egzemplarze. Bardzo fajnie wyszło opakowanie, które zresztą sam zaprojektowałem.
Krzysztof zawsze porządnie wydaje swoje hordes :D

Krzysztof zawsze porządnie wydaje swoje hordes :D

-
- zaczyna szaleć
Singiel do nowego albumu. https://soundcloud.com/q-p-10/ascension-1
- Medard
- mistrz forumowej ceremonii
Kiedy koncerty Sirrah?insectoid pisze:Singiel do nowego albumu. https://soundcloud.com/q-p-10/ascension-1
Dawajcie konkret, tego domagają się fani.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
On już nie gra w Sirrah, niestety. I myślę, że dlatego ta reaktywacja nie wychodzi, także muzycznie.
all the monsters will break your heart
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
Może i dobrze - "Acme" (wydanie Melissy) to najlepsze, co nagrali i tego poziomu już chyba by nie przeskoczyli.
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Nie no. Nie mogę "Acme" słuchać. Szczerze nienawidzę. Za to "Did Tommorow Come" to jedna z płyt życia.
all the monsters will break your heart
- Plagueis
- rasowy masterfulowicz
A widzisz, co człowiek, to opinia. Dwójkę też mam, ale nie wchodzi mi tak, jak debiut.
"Argument stoi pierwszy, wykręt na szarym końcu."