DENNER / SHERMANN

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

Re: DENNER / SHERMANN

27-06-2016, 15:59

SCREAMBLOODYGORE pisze:Wierz mi, że lepiej odrobić lekcję ze starego Voivoda zamiast zawracac sobie głowę tymi pitolacymi dziadami.
Nie wierzę. :) Zresztą w dzisiejszych czasach nikt nie gra metalu lepiej niż "pitolące dziady". Wystarczy sprawdzić: VENOM, MASTER, INCANTATION, EXODUS, OVERKILL, EXCITER, WARBEAST, MOTÖRHEAD, SAXON itd.

Jeśli dałeś sobie spokój z tym całym retro death metalem to wybacz - od jakiegoś czasu nie śledzę zbyt dokładnie co się dzieje na forum.

Komentarzy w stylu "straszne gówno" nie traktuję poważnie, odbierając je jedynie jako tanią prowokację.

Jeśli ktoś z Warszawy wypatrzy nową płytę na sklepowych półkach niech da znać tutaj. W Media Markt uzyskałem informację, że raczej nie będą tego mieli przed przyszłym tygodniem.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

27-06-2016, 16:30

Po numerze, który promował to wydawnictwo, jakoś średnio chce mi się słuchać całości. A Pecka wolę w Cage.
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

27-06-2016, 17:00

Gore_Obsessed pisze:Przyznam szczerze, że jeśli mam siedzieć w metalu to na pewno prędzej ze względu na propozycje takie jak powyższa, zamiast rzeczy w stylu: BOMBS OF HADES, ENTRAILS, DEGIAL, DEMONICAL, REPUKED, PUTERAEON, STENCH, FERAL, MAIM, NECROVATION czy THE GROTESQUERY, bo to wszystko puste jak wydmuszka.
Dlatego dla mnie obecnie liderami SDM są USURPRESS, MORDBRAND, a ze starszych SORCERY.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

27-06-2016, 19:12

Deathhammer66 pisze:Debiuty Repugnant i Death Breath
Interment, Degial i Murder Squad bym dorzucił, a tak to również lipton. Też mi się nie chce nowego deathu śledzić.
Pacjent pisze:Mercyful Fate ok minus wokal
To posłuchaj z lepszym wokalistą, akurat tyrani metalu Metallica nagrali pięciocoverowy medley.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

27-06-2016, 22:07

Gore_Obsessed pisze:
Pacjent pisze:Wiocha jak 99% heavy metalu.
Nie lubisz "Melissa", "Don't break the oath", "Painkiller"? Do takich nagrań nawiązują.
Wymienione płyty uwielbiam ale z tym projektem sie nie polubie.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

28-06-2016, 08:17

Pacjent pisze:
Gore_Obsessed pisze:Przyznam szczerze, że jeśli mam siedzieć w metalu to na pewno prędzej ze względu na propozycje takie jak powyższa, zamiast rzeczy w stylu: BOMBS OF HADES, ENTRAILS, DEGIAL, DEMONICAL, REPUKED, PUTERAEON, STENCH, FERAL, MAIM, NECROVATION czy THE GROTESQUERY, bo to wszystko puste jak wydmuszka.
Dlatego dla mnie obecnie liderami SDM są USURPRESS, MORDBRAND, a ze starszych SORCERY.
Wszystko jedno. Faktu nie zmienia, że można nie być entuzjastą takiej stylistyki, ale odmawianie KLASY materiałowi takiemu jak "Satan's tomb" stawia opiniującego w roli dyletanta. Kilka tygodni temu zjechałem tu "Blessed are the sick", ale jako album pozbawiony mocy i agresji, czego deathmetalowej płycie nie jestem w stanie wybaczyć. Nigdy nie odmówię mu jednak jakości, która jest zawarta w samych kompozycjach. To taka subtelna różnica.

Tak w ogóle jestem ciekaw w jakim stopniu na negatywne opinie rzutują oba teledyski stworzone do muzyki zespołu... Bardzo możliwe, że w tym wypadku coś co miało służyć promocji zadziała wprost przeciwnie. Ogólnie jeśli chodzi o metal mam dość ambiwalentne odczucia, co do tej formy promocji. Nawet takie kapele jak SLAYER się na tym wykładają.
Heretyk

28-06-2016, 10:45

dla mnie coś takiego jak teledysk mogłoby w ogóle nie istnieć
Awatar użytkownika
Drone

28-06-2016, 11:06

Heretyk pisze:dla mnie coś takiego jak teledysk mogłoby w ogóle nie istnieć
To oczywiste. Podobnie jak 99,9% produkcji filmowych w ogóle.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
byrgh
zahartowany metalizator

28-06-2016, 11:08

i muzycznych w ogóle.
Awatar użytkownika
Triceratops

28-06-2016, 11:31

Gore_Obsessed pisze:Tak w ogóle jestem ciekaw w jakim stopniu na negatywne opinie rzutują oba teledyski stworzone do muzyki zespołu...
W ogole ich nie ogladalem, mam to w dupie kompletnie co tam kreca do muzyki. Teledyski nadaja konteksty tak przy okazji.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

28-06-2016, 12:39

Triceratops pisze:
Gore_Obsessed pisze:Tak w ogóle jestem ciekaw w jakim stopniu na negatywne opinie rzutują oba teledyski stworzone do muzyki zespołu...
W ogole ich nie ogladalem, mam to w dupie kompletnie co tam kreca do muzyki.
Myślałem, że sprawdzałeś linki, które wrzuciłem, a tam do dwóch utworów są obrazki.
Teledyski nadaja konteksty tak przy okazji.
Wiem, wiem. Tak jak szyld pod którym się nagrywa, logo którego się używa, hasło którym tytułuje się swój materiał, okładka, która ma przyciągnąć na półce sklepowej, albo komputerowym ekranie, label w którym się wydaje, inny zespół, bądź zespoły, w których muzyk/muzycy się udzielają/udzielali, mina jaką się robi na promocyjnym zdjęciu oraz strój jaki się na nim nosi i jeszcze parę innych rzeczy. Jak od tego uciec? Ciężka sprawa... Odrzućmy wszystko w pizdu! : )
markiz666
zaczyna szaleć

28-06-2016, 13:29

Ogolnie nie ma co kogos przekonywac na sile czy material jest zajebisty czy gowno, lub ocena rozpieta pomiedzy ww. Krotka pilka jezeli na tym materiale na wokalu bylby king to mieli bysmy kolejna plyte mercyful fate i to calkiem dobra jak na powrot - jak na heavy bardzo dobry album.
Awatar użytkownika
Triceratops

28-06-2016, 14:09

Gore_Obsessed pisze:Myślałem, że sprawdzałeś linki, które wrzuciłem, a tam do dwóch utworów są obrazki.
Linki sprawdzalem ale nie ogladalem teledyskow po prostu :) Wlaczylem sobie to w oddzielnej karcie zeby gralo bez potrzeby ogladania. Obrazki nie powinny rzutowac na odbior muzyki, ale zdaje sobie sprawe, ze niektorym osobom moga dodac czy odjac do "wrazen sluchowych", dzisiaj ludzie maja sprane lby nadmiarem bodzcow, co zaburza im czesto oglad istoty sprawy.
Gore_Obsessed pisze:Jak od tego uciec? Ciężka sprawa... Odrzućmy wszystko w pizdu! : )
Oczywiscie, prosta sprawa :)
woodpecker from space
Heretyk

28-06-2016, 17:38

Triceratops pisze: dzisiaj ludzie maja sprane lby nadmiarem bodzcow, co zaburza im czesto oglad istoty sprawy.
tak
Awatar użytkownika
Wasyl
weteran forumowych bitew

29-06-2016, 21:58

Ale kiedyś teledyski z tv na vhs-a to wszyscy nagrywali, a potem 20 razy "play" :)
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

11-07-2016, 15:36

Uprzejmie informuję, że w Media Markt na Ostrobramskiej w Warszawie została jeszcze jedna sztuka. Byłem w sobotę po południu i jeszcze nie mieli, byłem w niedzielę rano (po 10:00) i leżały trzy. Dzisiaj kupiłem jedną z dwóch, które zostały. Bardzo porządne wydanie w slipcase. Przystępuję do obdukcji.
Maria Konopnicka
zaczyna szaleć

29-07-2016, 02:52

Gore_Obsessed pisze: Bardzo porządne wydanie w slipcase.
...i z naszywką :)
ciekaw jestem bardzo Twojej opinii...
Awatar użytkownika
morbid
rasowy masterfulowicz

30-07-2016, 21:18

EP "SATANS TOMB" bardziej mi podeszła....pełniak mimo ,że tylko dobry czachy nie rozpierdala,a liczyłem na cos więcej.....
Awatar użytkownika
Harlequin

30-07-2016, 22:10

Mnie też, poprawy album ale jakoś ja nie poczułem tej iskry
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

31-07-2016, 03:27

Postaram się coś napisać od siebie przed końcem dekady. : )
ODPOWIEDZ