Ljosazabojstwa

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Gall
weteran forumowych bitew

Re: Ljosazabojstwa

05-06-2020, 23:22

nicram pisze:
05-06-2020, 17:52
Harlequin pisze:
05-06-2020, 14:39
Grzesiek ma dobry rok wydawniczy chyba. gdyby jeszcze to Rotting Kingdom lepsze wyszło...
Może i ma dobry, ale jak zwykle wysyłka to jakiś dramat. 8 płyt kupionych w weekend, od razu opłaconych, a wczoraj dostałem email, że właśnie się zaczęli zajmować zamówieniem. Porażka.
Oj tam, oj tam. Na Gregu jak na Zawiszy polegać można. Masz czego słuchać, więc nie marudź ;)
For there is no folly of the beasts of the earth which is not infinitely outdone by the madness of men.
Scorn
postuje jak opętany!

10-06-2020, 14:17

Pierwszy odsłuch przeleciał bez większych emocji, natomiast przy drugim już zaczynam chwytać. Mielę i myślę, że będzie chleb z tej mąki.
heykvísl og ofn
Awatar użytkownika
Deathhammer66
w mackach Zła

14-07-2020, 22:00

"Głoryja Śmierci" nie zawiera może sampli czy nie-metalowych wstawek, jak to bywało na poprzednich materiałach LSZB, tworzy jednak równie immersyjną atmosferę i to w sposób najbardziej mnie przekonujący - używając standardowego, gatunkowego instrumentarium. Muzyka Białorusinów oparta jest na nieskomplikowanych patentach i death/black metalowym rdzeniu, a wciąż nadal szczególnie wyraźna jest tu ta cmentarna aura, spowite mgłą bagno, smród trujących oparów śmierci i stare baby-topielice wyciągające ku tobie swe zasuszone, ohydne dłonie"

Pełna recenzja: LJOSAZABOJSTWA - Głoryja Śmierci

Świetna płyta! Cudownie archaiczna, gdy granice między thrash, death czy black metalem nie były jeszcze wyraźnie zarysowane, a najważniejsze było wytworzenie sugestywnego klimatu ;)
Bless this tongue
weteran forumowych bitew

09-01-2021, 11:25

Calkiem fajny wywiad jakby ktos jeszcze nie czytal. Jako smaczek - zespol nie zgodzil sie na tlumaczenie tresci na rosyjski

http://bagnik-zine.org/en/interview/400 ... s4PD51awBk
ODPOWIEDZ