INSOMNIA (POL)
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Re: INSOMNIA (POL)
Kiedyś mi się podobało, dziś może być rożnie. Macie racje, powinien to jakiś Thrashing Madness wydać
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Ja tu słyszę potencjał na nagrania dobrej DUŻEJ płyty no ale to już nie możliwe. Fajnie, że to mogłem w końcu odfajkować bo pierwszy raz o tym materiale czytałem jeszcze w jednym ze startowych 7 Gatesów.
Yare Yare Daze
-
- w mackach Zła
Spotkałem Trombka 2 lata temu na jednym z festiwali. Pogadaliśmy chwilę i pamiętam, że wspominał, że dostał propozycję pozbierania wszystkich materiałów do kupy i wydania, ale jego stanowisko było takie "na co to komu". Mam gdzieś te materiały, muszę odświeżyć. Kiedyś ta trombka w metalu to była niezła awangarda. Tak samo jak grafiki, które od zawsze towarzyszyły Insomnii.
- moonfire
Irytuje mnie takie podejście weteranów, Może im osobiście takie nagrania już do niczego nie są potrzebne, może oni sami patrzą na swoje dokonania z zażenowaniem. Jasne, że to wszystko było gówniarskie i naiwne, krzywo zagrane i źle brzmiące (nie mówię o Insomnii, ale generalizuję metalowe juwenilia), ale na tym polega urok demówkowej sceny lat 90. i o to chodzi w metalu.Nostromo pisze: ↑09-09-2020, 19:51Spotkałem Trombka 2 lata temu na jednym z festiwali. Pogadaliśmy chwilę i pamiętam, że wspominał, że dostał propozycję pozbierania wszystkich materiałów do kupy i wydania, ale jego stanowisko było takie "na co to komu". Mam gdzieś te materiały, muszę odświeżyć. Kiedyś ta trombka w metalu to była niezła awangarda. Tak samo jak grafiki, które od zawsze towarzyszyły Insomnii.
- morbid
- rasowy masterfulowicz
Taka mała ciekawostka..mikro konkurencja dla INSOMNIA ...wczesne lata 90...
- devastator77
Dobrze piszesz kolego,polej sobie czegoś dobrego!moonfire pisze: ↑09-09-2020, 21:29Irytuje mnie takie podejście weteranów, Może im osobiście takie nagrania już do niczego nie są potrzebne, może oni sami patrzą na swoje dokonania z zażenowaniem. Jasne, że to wszystko było gówniarskie i naiwne, krzywo zagrane i źle brzmiące (nie mówię o Insomnii, ale generalizuję metalowe juwenilia), ale na tym polega urok demówkowej sceny lat 90. i o to chodzi w metalu.Nostromo pisze: ↑09-09-2020, 19:51Spotkałem Trombka 2 lata temu na jednym z festiwali. Pogadaliśmy chwilę i pamiętam, że wspominał, że dostał propozycję pozbierania wszystkich materiałów do kupy i wydania, ale jego stanowisko było takie "na co to komu". Mam gdzieś te materiały, muszę odświeżyć. Kiedyś ta trombka w metalu to była niezła awangarda. Tak samo jak grafiki, które od zawsze towarzyszyły Insomnii.
Kogo ty we mnie
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
wszystkimi dziennie
nocami straszysz?
- Medard
Przesłuchałam kawałki serendipity z soundclouda, dawniej mieszanka metalu gotyckiego z dęciakami mającymi robić za awangardę mogła być ciekawostką, a na pewno trochę dziwiła. Jednak słychać, że patenty metalowe znane i ograne w dziesiątkach kapel, można posłuchać, ale dla wielu byłaby to cepeliada. Musiałbym się wsłuchać bardziej, czy coś mnie zainteresuje, ale na razie ocena 3/5.
Chyba twórca w tym wypadku wie lepiej, czy warto wydawać. Violent Dirge znacznie lepiej się broni.
Chyba twórca w tym wypadku wie lepiej, czy warto wydawać. Violent Dirge znacznie lepiej się broni.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
Dobre to pierwsze demo, ale "serendipity" brzmi jakby się cofnęli w rozwoju.
- Medard
To posłucham, bo tylko serendipity obadałem dotychczas.yossarian84 pisze: ↑10-09-2020, 17:55Dobre to pierwsze demo, ale "serendipity" brzmi jakby się cofnęli w rozwoju.
Die Welt ist meine Vorstellung.
- Raagoon
- weteran forumowych bitew
Może chociaż na Tidala czy inne Spotify