TAPHOS

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: TAPHOS

26-05-2018, 09:15

Harlequin pisze:Leci sobie właśnie ten nowy Taphos i nie jest źle, ale do zachwytów daleko, a nawet bardzo daleko. W gruncie rzeczy to jest to bardzo dużo naprawde niezłych riffów i fajnych motywów, ale jest tez pare dłużyzn. Nie podoba mi sie natomiast brzmienie, bardzo miękkie, takie jakieś bez głębi i deathmetalowego mięsa. Brakuje mi w tej muzyce napięcia i dramaturgii, pomimo, ze przeciez dzieje się tu troche. Myśle, że z nieco surowszym, mniej wygładzonym brzmieniem te kawałki mogłyby dużo zyskać. A tak to mam wrażenie, że Taphos daje tylko plaskacza zamiast walic w ryj. Lekki niedosyt jest. Pewnie jeszcze posłucham, ale miłości i dzieci z tego nie bedzie
Przynudzają.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
ODPOWIEDZ