KNOKKELKLANG
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Ubzdur
- w mackach Zła
Re: KNOKKELKLANG
E tam, ten ambientowy zamykacz jest swietny, wolę go od drugiego numeru. Pierwszy numer jest 10/10 drugi 8, a trzeci robi klimat jak ta lala. Może się z drugim jeszcze kiedyś przeproszę, ale dla mnie tak się ta płyta układa.
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
myślałem, że nie odstawię od zimy BEKETH NEXEHMU, którego dyskografię praktycznie skompletowałem i przemieliłem na maxa, aż z tydzień temu trafiłem w sumie przez przypadek na KNOKKELKLANG, trzy przesłuchania z YouTube i zameldowałem się na zakupach u Sovy. By nie kupować samego CRAFT`a musiałem oczywiście zakupić ten album na vinylu. ZAJEBISTY JEST!COFFIN pisze:Dawaj, dawaj bo warto. Świetny materiał z niesamowitą atmosferą.
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
W sumie to się dziwiłem trochę, że nie widać Ciebie jeszcze w tym temacie:D Gdzieś tam w trakcie słuchania rzuciłem w innym, że tym materiałem chyba przebili 'Venter Pa Stormene'. Po paru tygodniach jestem w zasadzie tego pewien. Ale nie o to biega przecież. Coś tam musiał Asli mieszać przy tej płycie, w ten, czy inny sposób, bo tenksy są;)
'Come the Blessed Madness'
- Erkropka
- rozkręca się
Generalnie, Asli jako właściciel Fossbrenna Creations ma zajebisty gust do zespołów, które bierze pod swoje wydawnicze skrzydła i tak - w jakimś tam stopniu pomaga tymże zespołom. Kolejnym zespołem z tej stajni, jest fenomenalny norweski MIN KNIV, o którym nie doszukałem się tematu na tym forum, a jest to rzecz, która mnie rozniosła na strzępy już po pierwszych 5 sekundach i myślę, że tutaj również się przyjmie :-)
" onclick="window.open(this.href);return false;
" onclick="window.open(this.href);return false; - 7:25 - to chyba przebija pod względem smutku 98% bieda depresiwów :D To jak tu pracuje bas to ja nawet nie
" onclick="window.open(this.href);return false; - 7:25 - to chyba przebija pod względem smutku 98% bieda depresiwów :D To jak tu pracuje bas to ja nawet nie
- Ubzdur
- w mackach Zła
Mam Min Kniv na taśmie i w temacie widziałem, że kilku innych użytkowników też zna/słucha/ma na cd. Także był już tu wspominany i "dyskutowany". Bez wątpienia warty uwagi projekt, ale Knokkelklang jednak większe objawienie. Zarzucę do walkmana na rower do lasu i odświeżę sobie ten materiał, bo jakoś mnie nie rozniósł ostatnio na strzępy. A Avgrunnens w temacie- jak najbardziej.
- Erkropka
- rozkręca się
ten wałek w sumie też daje radę :-)
ten wałek w sumie też daje radę :-)
- Ubzdur
- w mackach Zła
Najlepszy z Kalk&Aske. Ma w sobie coś z… słuchając tego mam nieodparte skojarzenie z Forest of shadows, które niedawno odświeżyłem
- Drone
Powiem szczerze, że nie siadło mi to - ale nie w tym sensie, że materiał jest zły, tylko że nie mam w tej chwili w ogóle chęci na taki black. Zostawiam do dalszego przegryzania.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- maciek z klanu
Słuchaj więcej profesorze. Ta płyta jest idealna bez słabych momentów. Jedyny mankament jak dla mnie to średnio fajna okładka ale to szczegół.
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Drone
Nie, nie krytykuję tego materiału - po prostu słucham, ale czuję, że nie słyszę. Dlatego konieczne są dalsze badania, jak już się przemodlę przez Marduki, Crafty I Funeral Misty.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- COFFIN
Dla mnie ok, layout i wykonanie nośników w kolorze białym pasuje bdb.maciek z klanu pisze:Jedyny mankament jak dla mnie to średnio fajna okładka ale to szczegół.
- dzik
- zahartowany metalizator
No właśnie ja jakkoś nie moge się przekonać do tego KNOKKELKLANG. I wcale nie mówię, że to złe, ale jakoś mi na razie nie siadło. Sprawdzę jeszcze za jakiś czas.
dobry kościół to kościół spalony
- ozob
Gwarantuje, ze jesienia bedzie wchodzic znakomicie.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- Erkropka
- rozkręca się
Właśnie okładka jest przezajebista :-) Skoro teraz wchodzi jak złoto to jesienią łojapierkurwadolę
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Mało aktywny ostatnio jestem na forum, nie oznacza to, że nie śledzę co się dzieje w muzyce :)COFFIN pisze:W sumie to się dziwiłem trochę, że nie widać Ciebie jeszcze w tym temacie:D Gdzieś tam w trakcie słuchania rzuciłem w innym, że tym materiałem chyba przebili 'Venter Pa Stormene'. Po paru tygodniach jestem w zasadzie tego pewien. Ale nie o to biega przecież. Coś tam musiał Asli mieszać przy tej płycie, w ten, czy inny sposób, bo tenksy są;)
Wracając do bohaterów tematu, może nie przebili, ale to równie mocny materiał. Myślę, że to może tylko zaostrzyć nam apetyt na dwójkę VEMOD :)
- ozob
Nie no. Vemod nie przebili.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- COFFIN
Może już sporo czasu minęło po prostu i Vemod skatowałem niemiłosiernie;) W każdym razie nie o wyścigi mi chodziło, co zaznaczyłem. Może czas akurat taki, że dobrego lasu było trzeba i Knokkelklang wskoczył idealnie:)Ihasan pisze:
Wracając do bohaterów tematu, może nie przebili, ale to równie mocny materiał. Myślę, że to może tylko zaostrzyć nam apetyt na dwójkę VEMOD :)
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
no mi po tym jak zabrałem się za to, co nagrał Swartadauþuz, lasu nie brakowało ;) ale wiem o co Ci chodzi!COFFIN pisze:Może już sporo czasu minęło po prostu i Vemod skatowałem niemiłosiernie;) W każdym razie nie o wyścigi mi chodziło, co zaznaczyłem. Może czas akurat taki, że dobrego lasu było trzeba i Knokkelklang wskoczył idealnie:)
KNOKKELKLANG bez wątpienia nie jest kolejnym zespołem, który nagrał po prostu płytę. Ten album to kawał dobrego leśnego grania, które swymi dźwiękami robi ładny "bałagan" w głowie. Swoją drogą, ktoś słuchał może tych wcześniejszym materiałów demo? też trzymają poziom, czy ten albumem dopiero dołożyli do przysłowiowego pieca?
-
- zaczyna szaleć
Trzymają, i to wysoki, w moim prywatnym rankingu stawiam je nawet ciut wyżej niż album (póki co). Przynajmniej "Kalk & Aske" (polecam szczególnie) i "Avgrunnens Klangverk", które posiadam. Niesamowicie transowe, ponure granie i to określenie nie tłumaczy się w tym przypadku na "nudne jak flaki z olejem". Świetnie im idzie wplatanie różnorakich przeszkadzajek i przełamywanie powtarzalności motywów przewodnich utworów.Ihasan pisze:Swoją drogą, ktoś słuchał może tych wcześniejszym materiałów demo? też trzymają poziom, czy ten albumem dopiero dołożyli do przysłowiowego pieca?
Co podoba mi się w przypadku dwóch w/w demówek i albumu, to charakteryzujący te dźwięki niepokój i złowieszczy element zakorzeniony gdzieś głęboko u podstaw ich twórczości. Nie jest to typowa, pozbawiona kierunku czy charakteru, wariacja na temat Burzum jakich wiele, tylko konkretna wizja i za to należy się duży plus.
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
DziękiM.G. pisze: Trzymają, i to wysoki, w moim prywatnym rankingu stawiam je nawet ciut wyżej niż album (póki co). Przynajmniej "Kalk & Aske" (polecam szczególnie)
właśnie sobie ogarnąłem powyższą na vinylu :)