KNOKKELKLANG

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Ubzdur
w mackach Zła

Re: KNOKKELKLANG

29-06-2018, 19:39

E tam, ten ambientowy zamykacz jest swietny, wolę go od drugiego numeru. Pierwszy numer jest 10/10 drugi 8, a trzeci robi klimat jak ta lala. Może się z drugim jeszcze kiedyś przeproszę, ale dla mnie tak się ta płyta układa.
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

29-06-2018, 23:01

COFFIN pisze:Dawaj, dawaj bo warto. Świetny materiał z niesamowitą atmosferą.
myślałem, że nie odstawię od zimy BEKETH NEXEHMU, którego dyskografię praktycznie skompletowałem i przemieliłem na maxa, aż z tydzień temu trafiłem w sumie przez przypadek na KNOKKELKLANG, trzy przesłuchania z YouTube i zameldowałem się na zakupach u Sovy. By nie kupować samego CRAFT`a musiałem oczywiście zakupić ten album na vinylu. ZAJEBISTY JEST!
Black Magic Mushrooms

https://ancientdead.com/index.php
Awatar użytkownika
COFFIN
mistrz forumowej ceremonii

29-06-2018, 23:40

W sumie to się dziwiłem trochę, że nie widać Ciebie jeszcze w tym temacie:D Gdzieś tam w trakcie słuchania rzuciłem w innym, że tym materiałem chyba przebili 'Venter Pa Stormene'. Po paru tygodniach jestem w zasadzie tego pewien. Ale nie o to biega przecież. Coś tam musiał Asli mieszać przy tej płycie, w ten, czy inny sposób, bo tenksy są;)
'Come the Blessed Madness'
Awatar użytkownika
Erkropka
rozkręca się

30-06-2018, 07:23

Generalnie, Asli jako właściciel Fossbrenna Creations ma zajebisty gust do zespołów, które bierze pod swoje wydawnicze skrzydła i tak - w jakimś tam stopniu pomaga tymże zespołom. Kolejnym zespołem z tej stajni, jest fenomenalny norweski MIN KNIV, o którym nie doszukałem się tematu na tym forum, a jest to rzecz, która mnie rozniosła na strzępy już po pierwszych 5 sekundach i myślę, że tutaj również się przyjmie :-)

" onclick="window.open(this.href);return false;

" onclick="window.open(this.href);return false; - 7:25 - to chyba przebija pod względem smutku 98% bieda depresiwów :D To jak tu pracuje bas to ja nawet nie
Awatar użytkownika
Ubzdur
w mackach Zła

30-06-2018, 08:28

Mam Min Kniv na taśmie i w temacie widziałem, że kilku innych użytkowników też zna/słucha/ma na cd. Także był już tu wspominany i "dyskutowany". Bez wątpienia warty uwagi projekt, ale Knokkelklang jednak większe objawienie. Zarzucę do walkmana na rower do lasu i odświeżę sobie ten materiał, bo jakoś mnie nie rozniósł ostatnio na strzępy. A Avgrunnens w temacie- jak najbardziej.
Awatar użytkownika
Erkropka
rozkręca się

30-06-2018, 10:22

" onclick="window.open(this.href);return false;

ten wałek w sumie też daje radę :-)
Awatar użytkownika
Ubzdur
w mackach Zła

30-06-2018, 10:25

Najlepszy z Kalk&Aske. Ma w sobie coś z… słuchając tego mam nieodparte skojarzenie z Forest of shadows, które niedawno odświeżyłem
Awatar użytkownika
Drone

30-06-2018, 10:25

Powiem szczerze, że nie siadło mi to - ale nie w tym sensie, że materiał jest zły, tylko że nie mam w tej chwili w ogóle chęci na taki black. Zostawiam do dalszego przegryzania.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
maciek z klanu

30-06-2018, 14:06

Słuchaj więcej profesorze. Ta płyta jest idealna bez słabych momentów. Jedyny mankament jak dla mnie to średnio fajna okładka ale to szczegół.
Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo ;)
Jestem Maciek, szukam klanu.
Awatar użytkownika
Drone

30-06-2018, 14:15

Nie, nie krytykuję tego materiału - po prostu słucham, ale czuję, że nie słyszę. Dlatego konieczne są dalsze badania, jak już się przemodlę przez Marduki, Crafty I Funeral Misty.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
COFFIN

30-06-2018, 14:17

maciek z klanu pisze:Jedyny mankament jak dla mnie to średnio fajna okładka ale to szczegół.
Dla mnie ok, layout i wykonanie nośników w kolorze białym pasuje bdb.
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator

30-06-2018, 14:55

No właśnie ja jakkoś nie moge się przekonać do tego KNOKKELKLANG. I wcale nie mówię, że to złe, ale jakoś mi na razie nie siadło. Sprawdzę jeszcze za jakiś czas.
dobry kościół to kościół spalony
Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

30-06-2018, 15:00

Gwarantuje, ze jesienia bedzie wchodzic znakomicie.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
Erkropka
rozkręca się

30-06-2018, 16:52

Właśnie okładka jest przezajebista :-) Skoro teraz wchodzi jak złoto to jesienią łojapierkurwadolę
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

30-06-2018, 22:35

COFFIN pisze:W sumie to się dziwiłem trochę, że nie widać Ciebie jeszcze w tym temacie:D Gdzieś tam w trakcie słuchania rzuciłem w innym, że tym materiałem chyba przebili 'Venter Pa Stormene'. Po paru tygodniach jestem w zasadzie tego pewien. Ale nie o to biega przecież. Coś tam musiał Asli mieszać przy tej płycie, w ten, czy inny sposób, bo tenksy są;)
Mało aktywny ostatnio jestem na forum, nie oznacza to, że nie śledzę co się dzieje w muzyce :)
Wracając do bohaterów tematu, może nie przebili, ale to równie mocny materiał. Myślę, że to może tylko zaostrzyć nam apetyt na dwójkę VEMOD :)
Black Magic Mushrooms

Awatar użytkownika
ozob
zahartowany metalizator

30-06-2018, 22:55

Nie no. Vemod nie przebili.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
Awatar użytkownika
COFFIN

30-06-2018, 23:19

Ihasan pisze:
Wracając do bohaterów tematu, może nie przebili, ale to równie mocny materiał. Myślę, że to może tylko zaostrzyć nam apetyt na dwójkę VEMOD :)
Może już sporo czasu minęło po prostu i Vemod skatowałem niemiłosiernie;) W każdym razie nie o wyścigi mi chodziło, co zaznaczyłem. Może czas akurat taki, że dobrego lasu było trzeba i Knokkelklang wskoczył idealnie:)
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

01-07-2018, 10:36

COFFIN pisze:Może już sporo czasu minęło po prostu i Vemod skatowałem niemiłosiernie;) W każdym razie nie o wyścigi mi chodziło, co zaznaczyłem. Może czas akurat taki, że dobrego lasu było trzeba i Knokkelklang wskoczył idealnie:)
no mi po tym jak zabrałem się za to, co nagrał Swartadauþuz, lasu nie brakowało ;) ale wiem o co Ci chodzi!
KNOKKELKLANG bez wątpienia nie jest kolejnym zespołem, który nagrał po prostu płytę. Ten album to kawał dobrego leśnego grania, które swymi dźwiękami robi ładny "bałagan" w głowie. Swoją drogą, ktoś słuchał może tych wcześniejszym materiałów demo? też trzymają poziom, czy ten albumem dopiero dołożyli do przysłowiowego pieca?
Black Magic Mushrooms

M.G.
zaczyna szaleć

01-07-2018, 12:14

Ihasan pisze:Swoją drogą, ktoś słuchał może tych wcześniejszym materiałów demo? też trzymają poziom, czy ten albumem dopiero dołożyli do przysłowiowego pieca?
Trzymają, i to wysoki, w moim prywatnym rankingu stawiam je nawet ciut wyżej niż album (póki co). Przynajmniej "Kalk & Aske" (polecam szczególnie) i "Avgrunnens Klangverk", które posiadam. Niesamowicie transowe, ponure granie i to określenie nie tłumaczy się w tym przypadku na "nudne jak flaki z olejem". Świetnie im idzie wplatanie różnorakich przeszkadzajek i przełamywanie powtarzalności motywów przewodnich utworów.
Co podoba mi się w przypadku dwóch w/w demówek i albumu, to charakteryzujący te dźwięki niepokój i złowieszczy element zakorzeniony gdzieś głęboko u podstaw ich twórczości. Nie jest to typowa, pozbawiona kierunku czy charakteru, wariacja na temat Burzum jakich wiele, tylko konkretna wizja i za to należy się duży plus.
Awatar użytkownika
Ihasan
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

02-07-2018, 13:59

M.G. pisze: Trzymają, i to wysoki, w moim prywatnym rankingu stawiam je nawet ciut wyżej niż album (póki co). Przynajmniej "Kalk & Aske" (polecam szczególnie)
Dzięki
właśnie sobie ogarnąłem powyższą na vinylu :)
Black Magic Mushrooms

ODPOWIEDZ