BRUJERIA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
kenediusze
weteran forumowych bitew

Re: BRUJERIA

03-05-2015, 11:31

Anthropophagus pisze:Co do powrotu to fakt nagrania przez nich na przestrzeni ostatnich 15-stu lat zaledwie 3 (trzech!) utworów (w dodatku nie oszukujmy się - najsłabszych jakie kiedykolwiek nagrali) nie rokuje zbyt dobrze. :/
Czy ja wiem, Debilador jest może średni, ale "California Uber Atzlan" to nawet fajny cover, a udostępniony ostatnio kawałek to już w ogóle całkiem niezły hicior. Jeśli płyta wyjdzie, na co liczę, to są pewne obawy, ale mam nadzieje, że jednak przyjebią srogo.
Cała Brujeria to ogólnie kawał doskonałego, rewolucyjnego nakurwu, ładunek energii i przyjebania zawarty w tej muzyce (na wszystkich trzech płytach w zasadzie) to coś zdecydowanie rzadko spotykanego.
Baton na tropach Yeti

You are just a
PART OF ME
Awatar użytkownika
Plastek
zahartowany metalizator
Kontakt:

03-05-2015, 21:03

Brujeria/Asesina rozpierdalają. 99% black i death metalowych pizdeczek. na czele z Nadwaga War, może im co najwyżej laskę zrobić jeśli idzie o poziom wkurwienia i nakurwu,
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Awatar użytkownika
Anthropophagus
w mackach Zła
Lokalizacja: Kondominium Rosyjsko-Niemieckie pod Żydowskim zarządem powierniczym

12-05-2015, 17:10

kenediusze pisze:
Anthropophagus pisze:Co do powrotu to fakt nagrania przez nich na przestrzeni ostatnich 15-stu lat zaledwie 3 (trzech!) utworów (w dodatku nie oszukujmy się - najsłabszych jakie kiedykolwiek nagrali) nie rokuje zbyt dobrze. :/
Czy ja wiem, Debilador jest może średni, ale "California Uber Atzlan" to nawet fajny cover, a udostępniony ostatnio kawałek to już w ogóle całkiem niezły hicior. Jeśli płyta wyjdzie, na co liczę, to są pewne obawy, ale mam nadzieje, że jednak przyjebią srogo.
"Debilador" - sprawdziłby się jako jakiś niepublikowany odpad z jakiejś sesji a nie premierowy kawałek nagrany po 8 (!)
latach ciszy. Jak to usłyszałem pierwszy raz to mi się żal zrobiło po prostu, że tak nas Juan Brujo & Co. zrobili w chuja.

"California Uber Aztlan" - po kolejnych 2-óch latach ciszy od nieszczęsnego Debila(dor'a) kominiarze wypuścili jak słusznie zauważyłeś "nawet fajny cover". Z tym, że określenie "nawet fajny" w odniesieniu do tak klasowego i zajebistego band'u jak Brujeria brzmi niczym obelga.

"Ángel Chilango" - kolejne 4 lata głuchej ciszy wydawniczej i dostajemy siódemkę z premierowym wałkiem, najlepszym z całej trójki Ángel Chilango. Mimo wszystko słabszy jest od JAKIEGOKOLWIEK kawałka nagranego wcześniej z wykluczeniem wspomnianych Debilador / California Uber Aztlan.

Tak więc ostatnie 15 lat działalności Brujeria to pod kątem wydawniczym istny zakalec i zatwardzenie stolca. Miejmy jednak nadzieję, że nasi dzielni Mechetazos odwrócą bieg rzeki za pomocą 4-ego LP. Wstyd byłoby gdyby tak się nie stało.
kenediusze pisze:Cała Brujeria to ogólnie kawał doskonałego, rewolucyjnego nakurwu, ładunek energii i przyjebania zawarty w tej muzyce (na wszystkich trzech płytach w zasadzie) to coś zdecydowanie rzadko spotykanego.

Tu się zgadzam w całej rozciągłości.

Proud of El Patron heritage 4 Life pendejo ! o/
"Dla mnie to jest naród zesrany a nie naród wybrany".
- Piotr Rybak
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

12-05-2015, 17:20

"Raza Odiada" niezmiennie najlepsza. Hit na hicie.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Anthropophagus
w mackach Zła
Lokalizacja: Kondominium Rosyjsko-Niemieckie pod Żydowskim zarządem powierniczym

12-05-2015, 17:52

Zgadza się. Minimalnie ale jednak z przodu. Idealnie wyważone kompozycje kolejno: Grindcore'a 33,3(3)%, Hardcore'a 33,3(3)% i Maczeta-Metal'u 33,3(3)%. Klasyk i najwyższy poziom pod każdym względem. Płyta z naprawdę własną "tożsamością". Uwielbiam.
"Dla mnie to jest naród zesrany a nie naród wybrany".
- Piotr Rybak
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

24-03-2016, 18:35

Dobra Panicze, info na razie zupełnie z dupy i nie do końca wiadomo, o co chodzi. Wszystko jednak wskazuje na to, że będzie europejska część trasy "Fuck Donald Trump!", a w jej ramach panowie z wiadomej kapeli nawiedzą gdański klub B90. Jutro powinno być wszystko jasne.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
Awatar użytkownika
KAKAESIAK
rasowy masterfulowicz

24-03-2016, 20:54

to daj znać co i jak
In a world of compromise...some don't
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

25-03-2016, 11:19

Lukass pisze:Dobra Panicze, info na razie zupełnie z dupy i nie do końca wiadomo, o co chodzi. Wszystko jednak wskazuje na to, że będzie europejska część trasy "Fuck Donald Trump!", a w jej ramach panowie z wiadomej kapeli nawiedzą gdański klub B90. Jutro powinno być wszystko jasne.
Zatem jeśli de facto biorą udział w kampanii wyborczej to niech wypierdalają.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Triceratops

25-03-2016, 11:26

Otoz to.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Lukass
zahartowany metalizator

25-03-2016, 17:21

Nie mam pojęcia, jaki jest powód takiej postawy zespołu, i w sumie gówno mnie to obchodzi. Zawsze byli zaangażowani politycznie, ale też zawsze z jakimś tam dystansem, teraz pewnie będzie podobnie. Rzeczy ważne: nagrywają płytę, przyjeżdżają na koncert. Stosowny temat w dziale koncerty.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
neuro
postuje jak opętany!

25-03-2016, 20:50

Wat? W Polsce dla kogoś jest problemem zaangażowanie meksykańskiego zespołu w amerykańską kampanię? lol :D

Fajnie że do Europy wpadają, może o Czechosłowację zahaczą, bo nad morze za daleko trochę :(
kenediusze
weteran forumowych bitew

26-03-2016, 13:56

Kurwa, czemu tak daleko :< ale szedłby, na żywo to musi urywać głowę.
Baton na tropach Yeti

You are just a
PART OF ME
neuro
postuje jak opętany!

26-03-2016, 15:01

kenediusze pisze:na żywo to musi urywać głowę.
Na Brutalu zagrali zajebiście - same hity, potężne brzmienie i nie mniejsza dawka humoru :) Zespół zdecydowanie wart obczajenia na żywo.
tomaszm

26-03-2016, 15:02

neuro pisze:
kenediusze pisze:na żywo to musi urywać głowę.
Na Brutalu zagrali zajebiście - same hity, potężne brzmienie i nie mniejsza dawka humoru :) Zespół zdecydowanie wart obczajenia na żywo.
Wyjebongo występ. Tańczyłem makarenę pod sceną.
Awatar użytkownika
KAKAESIAK
rasowy masterfulowicz

26-03-2016, 17:22

neuro pisze:Wat? W Polsce dla kogoś jest problemem zaangażowanie meksykańskiego zespołu w amerykańską kampanię? lol :
to tylko problem akurat klaunów od korwina, mi tam ta akcja pasi, tym bardziej że trump to kretyn
Pacjent

26-03-2016, 17:42

KAKAESIAK pisze:
neuro pisze:Wat? W Polsce dla kogoś jest problemem zaangażowanie meksykańskiego zespołu w amerykańską kampanię? lol :
to tylko problem akurat klaunów od korwina, mi tam ta akcja pasi, tym bardziej że trump to kretyn
Pasi Ci, bo jesteś klaunem innej opcji. Czym innym jest wyrażanie swych stałych poglądów politycznych (za czym w muzyce nie przepadam), a czym innym konkretna polityczna akcja w środku kampanii wyborczej.
PS. Próbowałem dowiedzieć się komu kibicują korwiniści w wyborach w USA i nie znalazłem, choć poszlaki wskazują na Teda Cruza, a nie Trumpa :)
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

26-03-2016, 17:45

Obie opcje skrajnie chujowe: kumpel Putina kontra komunistka - malwersantka ;D.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
tomaszm

26-03-2016, 19:00

Po dzisiejszym odsłuchu mogę potwierdzić tylko klasę tych nieokrzesanych barbarzyńców z Meksyku. Jeśli miałbym wskazać co mi robi najlepiej to Raza Odiada ale każde wydawnictwo trzyma bdb poziom.
neuro
postuje jak opętany!

27-03-2016, 20:57

Wszystkie płyty znakomite, Raza obiektywnie patrząc najlepsza, ale i tak najczęściej wracam do debiutu i chyba największy sentyment mam do tej płytki. Pamiętam jak wyszła, sporo szumu narobiła okładka, dużo było dywagacji ile w tym poważnego grania a ile kabaretu. Co zasadniczo nie zmieniało faktu, że muzyka poniewierała okrutnie, a patrząc z perspektywy, nic się nie zestarzała.

Fajny ciuch był wtedy (kiedy wyszedł debiut) do nabycia - bluza dwustronna, z jednej strony biała z okładką właściwą, z drugiej czarna z ocenzurowaną. Logo Roadrunnera na rękawach jeszcze. Bym tera dorwał taką, bym kupił.
Awatar użytkownika
KAKAESIAK
rasowy masterfulowicz

28-03-2016, 14:23

Pacjent pisze:
KAKAESIAK pisze:
Pasi Ci, bo jesteś klaunem innej opcji. Czym innym jest wyrażanie swych stałych poglądów politycznych (za czym w muzyce nie przepadam), a czym innym konkretna polityczna akcja w środku kampanii wyborczej.
PS. Próbowałem dowiedzieć się komu kibicują korwiniści w wyborach w USA i nie znalazłem, choć poszlaki wskazują na Teda Cruza, a nie Trumpa :)
czyli na jeszcze większego kretyna
ODPOWIEDZ