BATHORY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- antigod
- w mackach Zła
- Kontakt:
- sveneld
- zaczyna szaleć
-
Gość
- cumchrist
- zaczyna szaleć
- Brzachwo Wój
- w mackach Zła
[quote][i]Wysłane przez Maniek z bagien[/i]
No proszę, kolejna sonda i kolejna niespodzianka: jak dotąd żaden głos spośród 26 oddanych nie poszedł na debiut![/quote]
powiem tak - są lepsze, bo mnie osobiście miażdży Hammerheart, ale głosuje na jedynkę, bo pamietam do dziś pewien wieczór 1985 roku, stary mojego starszego kumpla przypłynął z rejsu z tą płytą i jebneliśmy ją z winyla na gramofonie Bernard... nic nigdy potem nie zrobiło ze mnie takiej miazgi jak te dwadzieścia kilka minut...
No proszę, kolejna sonda i kolejna niespodzianka: jak dotąd żaden głos spośród 26 oddanych nie poszedł na debiut![/quote]
powiem tak - są lepsze, bo mnie osobiście miażdży Hammerheart, ale głosuje na jedynkę, bo pamietam do dziś pewien wieczór 1985 roku, stary mojego starszego kumpla przypłynął z rejsu z tą płytą i jebneliśmy ją z winyla na gramofonie Bernard... nic nigdy potem nie zrobiło ze mnie takiej miazgi jak te dwadzieścia kilka minut...
Ludwiku Dorn i Sabo, nie idźcie tą drogą !!!
- pajonk
- w mackach Zła
- Kontakt:
-
pr0metheus
nie. takie utwory jak lake of fire,white bones,109,czy tytulowy z wiadomego albumu sa bardzo dobre.po tak dlugim okresie ciszy powstaje album z mieszanka stylistyk i moim zdaniem wyszlo bez zastzrezen(ocena 8,5/10) requiem to najbardziej surowa i bezkompromisowa plyta bathory,prosto w pysk. pax vobiscum,distinguish to kill,apocalypse maja moc jak pierwsze 2 albumy,ale ze requiem zostal wydany 10 lat pozniej zostal oceniony na troche innych regulach.
- antigod
- w mackach Zła
- Kontakt:
[quote] chociaz octagon to rzeczywisice pomylka [/quote]
Jestem odmiennego zdania. Fakt, że po epickich albumach Bathory ciężko się było doń przyzwyczaić, ale po którymś razie ta agresywność i riffy dają się zapamiętać. Jak komuś podchodzi taki Assassin z "The Upcomming Terror" czy wczesny NA to łyknie "Octagon" bez popitki.
Jestem odmiennego zdania. Fakt, że po epickich albumach Bathory ciężko się było doń przyzwyczaić, ale po którymś razie ta agresywność i riffy dają się zapamiętać. Jak komuś podchodzi taki Assassin z "The Upcomming Terror" czy wczesny NA to łyknie "Octagon" bez popitki.
THE ARMY - THE WEAPON - THE MACHINERY OF WAR - EXTERMINATION OF ALL MAN!
-
pr0metheus
- antigod
- w mackach Zła
- Kontakt:
"Octagon" sporo ma takich 'hitów' i wcale go nie umniejszam na tle innych. Na pewno nie trzeba podchodzić do niego przez pryzmat trzech pierwszych albumów, bo tutaj to całkiem inna bajka.
Jedyna rzecz, która na "Octagon" może niemiłosiernie wkurwiać to wokal. Momentami mam wrażenie, jakby Quorthon odchorowywał kaszlem kilka tygodni ostrej prominencji alkoholowej.
Jedyna rzecz, która na "Octagon" może niemiłosiernie wkurwiać to wokal. Momentami mam wrażenie, jakby Quorthon odchorowywał kaszlem kilka tygodni ostrej prominencji alkoholowej.
THE ARMY - THE WEAPON - THE MACHINERY OF WAR - EXTERMINATION OF ALL MAN!
- sveneld
- zaczyna szaleć
Też uważam , że "Destroyer..." to całkiem udana płyta, po odsianiu, moim zdaniem nieudanych szybkich kawałków dostajemy prawie 50 minut dobrego, epickiego grania. Tytułowy utwór jest jednym z najlepszych stworzonych przez Quorthona, a "Death from above" spokojnie mógłby sie ukazać na "Under the sign...", ta sama moc.
Only dead fish flows with the stream...
- boroowa
- weteran forumowych bitew
Cieżki wybór. Najchętniej zagłosowałbym na pierwsze 6 albumów:) Głos poszedł na "Blood Fire Death", głównie za stentyment do niej(pierwsza płyta BATHORY jaką poznałem), ale jutro mogłoby to być "Under the Sign..", a za tydzień "Twilight of the Gods"
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
-
mistrzsardu
- zahartowany metalizator
- pajonk
- w mackach Zła
- Kontakt:
"In Memory of Quorthon"
sluchalem wlasnie "Blood On Ice" i utwierdzalem sie w przekonaniu, ze mimo wszystko to jednak moj ulubiony album Bathory, gdy przypomnialem sobie newsa, ze szykowany jest box-set "In Memory of Quorthon".
na blabbermouth znalazlem setliste [url=http://roadrunnerrecords.com/blabbermou ... emID=51074]-> klik! <-[/url] i zdebialem. rozwazam teraz dawanie dupy zeby zarobic na ta cacko;]
wiem, ze prawdopodobnie pojawia sie zaraz opinie, ze black mark chce zarobic na fanach i jedzie po pamieci Quorthona i tego typu texty ale chuj. moim skromnym zdaniem jednak warto i bedzie to niezle wydawnictwo i byc moze monolit i pomnik dla tworczosci Forsberga. bardzo jestem tez ciekaw tego DVD i czy cos jeszcze tam wrzuca poza wywiadem i clipem.
co sadzicie o calej sprawie?
[i]Laid in ship of Oak
On final sail to fate
Steel is at side
Drifting to the open Gates of
Valhalla [/i]
na blabbermouth znalazlem setliste [url=http://roadrunnerrecords.com/blabbermou ... emID=51074]-> klik! <-[/url] i zdebialem. rozwazam teraz dawanie dupy zeby zarobic na ta cacko;]
wiem, ze prawdopodobnie pojawia sie zaraz opinie, ze black mark chce zarobic na fanach i jedzie po pamieci Quorthona i tego typu texty ale chuj. moim skromnym zdaniem jednak warto i bedzie to niezle wydawnictwo i byc moze monolit i pomnik dla tworczosci Forsberga. bardzo jestem tez ciekaw tego DVD i czy cos jeszcze tam wrzuca poza wywiadem i clipem.
co sadzicie o calej sprawie?
[i]Laid in ship of Oak
On final sail to fate
Steel is at side
Drifting to the open Gates of
Valhalla [/i]
You can either focus on being right, or doing right; in the case of Christianity and Islam, you do neither.