MANES
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Left-Hand-Path
- postuje jak opętany!
[quote][i]Wysłane przez Gore_Obsessed[/i]Skoro przekaz jest najważniejszy (nie twierdzę, że nie), to czemu nie dopuszczasz ewolucji w sferze muzycznej? Chyba, że "Black Metal i ewolucja = kpina" dotyczyło wyłącznie spraw ideologicznych, że się tak wyrażę. [/quote]zalezy co rozumiesz przez pojęcie "ewolucja". Bo jest róznica między "ewolucją" w kanonach gatunku a świadomym wyborem innej drogi.
-
- rasowy masterfulowicz
-
- rozkręca się
-
- rasowy masterfulowicz
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Manes
W lutym tego roku ukazał się niespełna półgodzinny minialbum Manes z remixami do ostatniej płyty zatytułowany "Re-Invention". Co więcej, album wyszedł wyłącznie w formie elektronicznej i został udostępniony do ściągnięcia zupełnie za darmo. Ja od siebie dodam, że materiał niszczy i jest jednym z najciekawszych w tym roku (powiedzmy pierwsza piątka). Oceniłbym go z czystym sumieniem na 8,5/10. Kto się nie skusi na taki frykas, ten dupa!
Yare Yare Daze
- 4m
- weteran forumowych bitew
Żartowniśjester pisze:Ja od siebie dodam, że materiał niszczy i jest jednym z najciekawszych w tym roku (powiedzmy pierwsza piątka).

from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form
- hcpig
a więc;
1. Deeprooted - Foxtreatment (Rune Sørgård Remix )
nie.za duzo cytatów z oryginału który niszczy a tutaj jakoś to sie nie klei.
2.Ecological Mix (Zweiss Remix) - dobry utwór.zredukowałbym minimalnie jego długość w końcowych partiach .
3. Son of Night Brother of Sleep - 3 Tages (DJ Dontomaso Remix) - BARDZO DOBRY numer.przepiękny natchniony wokal,cudowne dźwięki,świetna rzecz.
4.The Cure-All - Losttime (Rachmiel Remix) - wyjęcie jednego tematu muzycznego z oryginału.zaorać.
5. The Cure-All (Rune Sørgård Remix) - fajnie zrobiona rzecz.modyfikacje brzmienia i więcej melodii.naprawdę ok.
6.The Cure-All (Shadow Orchestra Remix) - nie podoba mi sie.dość przeciętny,z monotonnym motywem przewodnim.
Minus tej ep to wbrew pozorom -za male zróżnicowane jeśli chodzi o repertuar - vide -3 wersje jednego kawałka i srednio udane albo w ogóle nietrafione remixy niektórych utworów.
Poza bardzo dobrymi rzeczami jakie opisałem wyzej,w odniesieniu do własnej osoby i jako wielki fan zespołu -mogę jednak mówić o małym rozczarowaniu..
Mało komu tak na marginesie udaje sie robić przekonywujace płyty z samymi remixami.w tej kategorii nawet Ulver mnie zawiódł jak wypuścił 1st decade...(crack bug + może 3 utwory i reszta kaka).Za to wciąż bardzo lubię Disguised Masters.Wiem że są tu tacy (nie ja) dla których to najlepszy Arcturus
1. Deeprooted - Foxtreatment (Rune Sørgård Remix )
nie.za duzo cytatów z oryginału który niszczy a tutaj jakoś to sie nie klei.
2.Ecological Mix (Zweiss Remix) - dobry utwór.zredukowałbym minimalnie jego długość w końcowych partiach .
3. Son of Night Brother of Sleep - 3 Tages (DJ Dontomaso Remix) - BARDZO DOBRY numer.przepiękny natchniony wokal,cudowne dźwięki,świetna rzecz.
4.The Cure-All - Losttime (Rachmiel Remix) - wyjęcie jednego tematu muzycznego z oryginału.zaorać.
5. The Cure-All (Rune Sørgård Remix) - fajnie zrobiona rzecz.modyfikacje brzmienia i więcej melodii.naprawdę ok.
6.The Cure-All (Shadow Orchestra Remix) - nie podoba mi sie.dość przeciętny,z monotonnym motywem przewodnim.
Minus tej ep to wbrew pozorom -za male zróżnicowane jeśli chodzi o repertuar - vide -3 wersje jednego kawałka i srednio udane albo w ogóle nietrafione remixy niektórych utworów.
Poza bardzo dobrymi rzeczami jakie opisałem wyzej,w odniesieniu do własnej osoby i jako wielki fan zespołu -mogę jednak mówić o małym rozczarowaniu..
Mało komu tak na marginesie udaje sie robić przekonywujace płyty z samymi remixami.w tej kategorii nawet Ulver mnie zawiódł jak wypuścił 1st decade...(crack bug + może 3 utwory i reszta kaka).Za to wciąż bardzo lubię Disguised Masters.Wiem że są tu tacy (nie ja) dla których to najlepszy Arcturus

- grot
http://manes667.blogspot.com/
co jakiś czas tutaj pojawiają się nowe dźwięki. fajnie wiedzieć, że wciąż coś dłubią, może nagrają coś lepszego niż rozczarowujący projekt kkoagulaa.
co jakiś czas tutaj pojawiają się nowe dźwięki. fajnie wiedzieć, że wciąż coś dłubią, może nagrają coś lepszego niż rozczarowujący projekt kkoagulaa.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- O, czym się zajmuje?
- hcpig
Jakbym miał wybierać najlepszy MANES, głos poszedłby na 'Vilosophe' (9/10), potem 'Under ein Blodraud Maane' (8/10) i na końcu ostatnia (7/10). Oceny oczywiście circa about.
Debiut jest na tyle oryginalny na ile może być surowy norsk bm - i w tej roli spisuje się świetnie.
W 'How The World Came to an End' brakuje mi tych resztek black metalowego stylu, które pięknie uzupełniały się z alt-metalowi patentami dwójki, tak samo nie ma już tych rewelacyjnych vokilli podrabiających manierę Ozzy'ego a rap po francusku to cios poniżej pasa.
Debiut jest na tyle oryginalny na ile może być surowy norsk bm - i w tej roli spisuje się świetnie.
W 'How The World Came to an End' brakuje mi tych resztek black metalowego stylu, które pięknie uzupełniały się z alt-metalowi patentami dwójki, tak samo nie ma już tych rewelacyjnych vokilli podrabiających manierę Ozzy'ego a rap po francusku to cios poniżej pasa.
Yare Yare Daze
- grot
a tam bzdury gadasz, rap po francusku to jeden z najlepszych momentów na tej płycie
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- O, czym się zajmuje?
- twoja_stara_trotzky
ja bym powiedział, że TYLKO ostatnia się broni - ale za to się doskonale broni.
- twoja_stara_trotzky
wprowadzam nową zasadę: jak jest "troche wsi" i nie jest to wieś celowa, robiona z przymrużeniem oka, to następuje DYSKWALIFIKACJA.