SUMMONING
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- rozkręca się
Pamiętam, że gdy pierwszy raz usłyszałem "Stronghold" rozdziawiłem gapę z wrażenia i tak mi pozostało przez następne trzy miesiące. Od tamtego czasu łykam w ciemno wszystkie ich płyty, mają to "COŚ"... Ostatnio nawet postanowiłem sobie przypomnieć ich płytowe dokonania, nawet na tą okazję zmieniłem avatar na "jedyny słuszny" 

-
- rozkręca się
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
słyszałem coś, takie pomarańczowe było, ale nie zaprzątnąłem tym sobie glowy... wole pozerskie Iced Earth [img]http://blackult.w.interia.pl/penis.gif[/img]
- wlood
- postuje jak opętany!
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
"The Reckoning" to jeden z niestety tylko 3-4 dobrych utworów na nowej płycie (jak na nich to bardzo mało, niestety z poprzednim "Horrorshow" było podobnie albo jeszcze gorzej). postaraj sie usłyszeć płyte "Burnt Offerings" (nie wiem - pożycz, przegraj, byle co
) która zamiata (szególnie numer tytułowy i kończący album 16minutowy "Dante's Inferno"...), bo jak dla mnie naprawde warto. z tym, że śpiewał tam poprzedni wokal (był to 1szy album z nim) a teraz w IE krzyczy Ripper (ex Judas Priest
).
Co do okładek - nic dodać nic ująć - jedne z najlepszych jakie widziałem, jedyne w swoim rodzaju
(wiem, mało widziałem [img]http://blackult.w.interia.pl/singing.gif[/img])
<ten emot to jako obrazek, Panie Adminie
>

Co do okładek - nic dodać nic ująć - jedne z najlepszych jakie widziałem, jedyne w swoim rodzaju

<ten emot to jako obrazek, Panie Adminie

- wlood
- postuje jak opętany!
[quote][i]Wysłane przez Blackult[/i]
postaraj sie usłyszeć płyte "Burnt Offerings" (nie wiem - pożycz, przegraj, byle co
) która zamiata (szególnie numer tytułowy i kończący album 16minutowy "Dante's Inferno"...), bo jak dla mnie naprawde warto. z tym, że śpiewał tam poprzedni wokal (był to 1szy album z nim) a teraz w IE krzyczy Ripper (ex Judas Priest
).
[/quote]
no się trzeba będzie postarać, ale jak wiadomo dla chcącego nic trudnego
postaraj sie usłyszeć płyte "Burnt Offerings" (nie wiem - pożycz, przegraj, byle co

[/quote]
no się trzeba będzie postarać, ale jak wiadomo dla chcącego nic trudnego
-
- starszy świeżak
aaa, zapomniałbym - Bal-Sagoth to porażka. Pamiętam motyw ze Smerfów na "Battle Magic", który rozkurwił mi mózg i niestety zeszczałem się ... ze śmiechu. Beczka piwa dla tego kto kojarzy ten fragment. Na kasecie to był zdaje się drugi numer na stronie B jesli to kogoś interesuje.
By Dark Glorious Thoughts
- Chlastator
- zaczyna szaleć
- sveneld
- zaczyna szaleć
http://music.download.com/avathar/3600- ... ong_artist
Pod tym adresem mozna posłuchać fińskiego Avathar, poruszającego się, zarówno tematycznie, jak i muzycznie w klimatach zbliżonych do Summoning. Właściwie to w prostej linii zżynka ze starszych płyt Austriaków ( grają nawet ich covery ), ale moim zdaniem słucha się dobrze.
Pod tym adresem mozna posłuchać fińskiego Avathar, poruszającego się, zarówno tematycznie, jak i muzycznie w klimatach zbliżonych do Summoning. Właściwie to w prostej linii zżynka ze starszych płyt Austriaków ( grają nawet ich covery ), ale moim zdaniem słucha się dobrze.
Only dead fish flows with the stream...
- pajonk
- w mackach Zła
- Kontakt:
Summoning uskyszalem po raz pierwszy laaaaaadnych pare lat temu na kaseciaku z jakiejs chujowej kopii kopii kopii. bodajrze bylo to "Dol Guldur". zajebiscie mi sie spodobalo. potem sprawilem sobie cala ich owczesna dyskografie na MC i luchalem miesiacami. "Lugburz" i "Nightshade Forests" w sumie najmniej trawie, najbardziej "Dol Guldur" i kawalek "Khazad-Dum". pozniejsze wydawnictwa sprawialem sobie wraz z ich pojawianiem, jednakze, mimo, ze w zasadzie wszystko mi sie podoba, to wraz z uplywajacym czasem minal tez czar tej muzyki. obecnie rzadko slucham, bo nie uzywam praktycznie Mc, stoja na polce i zbieraja kurz, ale czasem lubie sobie przypomniec.
bardzo dobra kapela swego czasu.
bardzo dobra kapela swego czasu.
You can either focus on being right, or doing right; in the case of Christianity and Islam, you do neither.
- Edinazzu
- weteran forumowych bitew
[quote][i]Wysłane przez Chlastator[/i]
Mnie zawsze Summoning nudził [/quote]
pełna zgoda .Summoning to zespół z kategorii wychodzisz na 10 minut z pokoju (np zrobić herbatkę)wracasz po owych 10 minutach a tu nic sie nie zmienia.Ba nawet można wyjść po piwo do najbliszego sklepu Alkoholowego .I co...? Bez zmian ciągle ten sam motyw
Ale jedno(a nawet dwa) im trzeba przyznać.Mają swój styl i tworzą niezły klimat
Mnie zawsze Summoning nudził [/quote]
pełna zgoda .Summoning to zespół z kategorii wychodzisz na 10 minut z pokoju (np zrobić herbatkę)wracasz po owych 10 minutach a tu nic sie nie zmienia.Ba nawet można wyjść po piwo do najbliszego sklepu Alkoholowego .I co...? Bez zmian ciągle ten sam motyw

Ale jedno(a nawet dwa) im trzeba przyznać.Mają swój styl i tworzą niezły klimat
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
- pajonk
- w mackach Zła
- Kontakt:
- antigod
- w mackach Zła
- Kontakt:
- Edinazzu
- weteran forumowych bitew
- pajonk
- w mackach Zła
- Kontakt:
-
- rozkręca się
Summoning-Oath Bound
O nowej płycie austriackich tolkienowców chyba też jeszcze tu nie było,tak więc czas zacząć:]Liczę głównie na wypowiedzi malkontentów marudzących o tym jaki to nudny,beznamiętny,smętny etc. krążek;)
Dla mnie to najlepsza płyta Silleniusa i Protectora od czasów 'Dol Guldur' i bardzo mocna pozycja tego roku...
Dla mnie to najlepsza płyta Silleniusa i Protectora od czasów 'Dol Guldur' i bardzo mocna pozycja tego roku...