Hell-Born

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
EM
zaczyna szaleć

05-05-2006, 13:09

[quote][i]Wysłane przez Wieczor[/i]
Tyle miejsca zajęło rozpisywanie się nad nowym Mega Sin-em i tym czy słusznie dodano plyte czy nie, a nikt nie założył tematu o nowej płycie Hell-Born.
[/quote]

Ta plyta to jeden zajebisty kawalek (Empire...), jeden bardzo dobry (Impaled...), jeden gniot (Necromonstrosity) i reszte nieco ponadprzecietna. O dziwo robia numery Jeffa na mnie lepsze wrazenie niz Lesa....
W sumie to najlepsza plyta Hellborn dotychczas i ma przynajmniej w jednym kawalku na kilka sekund tak szybka perskusje, o ktorej wiekszosc polskich (i nie tylko) zespolow moze sobie tylko pomarzyc ;-). Najlepsza pozycja w dorobku kapeli, ale tak miedzynarodowo to jest to "tylko" solidne....ja chce nowa Damnation, q-wa!
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

05-05-2006, 14:19

[quote][i]Wysłane przez EM[/i]
ja chce nowa Damnation, q-wa! [/quote]
!!!
Only SŁUCHANIE płyt is real!
MacieX
zaczyna szaleć

05-05-2006, 14:42

ja tez pisze sie na Damnation, a hell-born w zasadzie mi zwisa....choc na koncertach w sumie sie bronią...
Awatar użytkownika
antigod
w mackach Zła
Kontakt:

05-05-2006, 14:48

Mi za każdym kolejnym przesłuchaniem nowy album coraz bardziej się podoba.
"The Black Flag of Satan" i "Stonecold" to zajebiste numery dające po pysku ze zdwojoną prędkością i siłą. Nadal jednak wątpię, aby "Cursed Infernal Steel" pokonał "The Legacy...".
THE ARMY - THE WEAPON - THE MACHINERY OF WAR - EXTERMINATION OF ALL MAN!
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

05-05-2006, 14:58

Według mnie HELL-BORN to zespół wprost stworzony do słuchania w wersji live. Te numery wtedy dopiero kopią jak należy. Wszystkiemu co słyszałem w wersji studyjnej (tzn. pierwszemu mCD i może 5-6 utworom z pozostałych wydawnictw) czegoś brakowało.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
mistrzsardu
rasowy masterfulowicz

07-05-2006, 14:27

Właśnie! Niby wszystko jest OK, ale...sam nie wiem.Nie mogę się przekonać do zespołu Hell-Born jako takiego. W zasadzie nowej płycie nic nie brakuje, ale...Jest pojęcie, bodajże w politologii takie jak "elektorat negatywny" tzn. są to ludzie, którzy ni chuja nie przekonają się do danego "kandydata".Obawiam się, że tak też jest z moją osobą i zespołem Hell-Born. Płyty nie zamierzam się pozbywać, więc to już jakiś postęp....
Awatar użytkownika
Duban
weteran forumowych bitew

07-05-2006, 14:45

dokładnie... mój problem polega na tym, że wszystko jest tu fajnie, gra i buczy, ale brakuje mi czegoś, co skłoni mnie jeszcze dziś do wrzucenia nowego HB do odtwarzacza. Ktoś pisał, że płyta zasługuje na 7/10 i podpisuję się pod tym czterema kończynami, zastrzegając jednak, że aby posłuchać 'CIS' muszę mieć na to ochotę... w przeciwnym razie nie bedzie to miało sensu
If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

07-05-2006, 16:26

Słucham sobie właśnie po raz pierwszy i IMO płyta jest bardzo dobra, nie nudzi, nie wiem jak się ma do wcześniejszych nagrań panów z HB ale nie żałuję (i z pewnością nie pożałuję) tych 16 zł.Pełniejszą ocenę będę mógł wydać jak przesłucham ją jeszcze kilkanaście razy.'Na teraz' jak już powiedziałem płyta gniecie ostro.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
Awatar użytkownika
MinT
weteran forumowych bitew
Kontakt:

07-05-2006, 21:58

Ja mam wydanie z Conquer, ale chyba kupię Mega Sina, bo layout chyba mi się bardziej podoba. Front wersji z Conquer jest lekko infantylny, ale nie przebija "The Call of Megiddo" hehe.

Dla mnie HB jest pierwsza klasa. Moim zdaniem "C.I.S." jest nieco mniej masywne niż "Legacy...", ale nie znaczy, że gorsze. Pewnym hiciorem jest dla mnie "Empire Deep Down Under". MIAZGA. 100% Metalu.
*poznański Goldman Sachsman metalu*
LEFT HAND SOUNDS - http://facebook.com/lefthandsoundsorg
vomit

10-05-2006, 09:09

MS kupiłem wczoraj, a "CIS" słuchałem jak dotychczas trzy razy po kolei. Jak dla mnie dobra płyta. Kawał porządnego, trochę old-schoolowego łojenia śmierć-metalowego.
Awatar użytkownika
Mental
weteran forumowych bitew

11-05-2006, 17:08

Gdyby nie MS, pewnie nie kupilbym "Cursed Infernal Steel". I raczej nie zalowalbym. Slucham sobie tego najnowszego Hell-Born po raz trzeci i kurewsko mnie nudzi. Nie wiem nad czym sie spuszczal imc Tymothy - nie wnikam. Nie mowie, ze jest chujowa, musze tylko posluchac jeszcze pare razy, a poki co...
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
remington
starszy świeżak

11-05-2006, 19:34

Tez mam wydanie Conquer. Nawet nie wiedzialem, ze to w MS ma inna okladke...
A jesli chodzi o muzyke, to "Cursed..." moim zdaniem przebija "Legacy...", ktore dluzylo mi sie jakos przy kazdym przesluchaniu. Pierwsze 4 kawalki sa zajebiste - nic dziwnego, ze sa pierwsze - dalej tez jest dobrze, choc uwazam, ze Hell-Born mogliby pisac nieco krotsze numery.
Awatar użytkownika
Tymothy
postuje jak opętany!

11-05-2006, 20:49

[quote][i]Wysłane przez Mental[/i]
Gdyby nie MS, pewnie nie kupilbym "Cursed Infernal Steel". I raczej nie zalowalbym. Slucham sobie tego najnowszego Hell-Born po raz trzeci i kurewsko mnie nudzi. Nie wiem nad czym sie spuszczal imc Tymothy - nie wnikam. Nie mowie, ze jest chujowa, musze tylko posluchac jeszcze pare razy, a poki co... [/quote]

a ja nie rozumiem dlaczego ktos inny spuszcza sie nad plyta ktora mnie w ogole nie kreci - widac tak po prostu jest...
Hello darkness, my old friend
Awatar użytkownika
Mental
weteran forumowych bitew

11-05-2006, 23:18

[quote][i]Wysłane przez Tymothy[/i]
Gdyby nie MS, pewnie nie kupilbym "Cursed Infernal Steel". I raczej nie zalowalbym. Slucham sobie tego najnowszego Hell-Born po raz trzeci i kurewsko mnie nudzi. Nie wiem nad czym sie spuszczal imc Tymothy - nie wnikam. Nie mowie, ze jest chujowa, musze tylko posluchac jeszcze pare razy, a poki co... [/quote]

a ja nie rozumiem dlaczego ktos inny spuszcza sie nad plyta ktora mnie w ogole nie kreci - widac tak po prostu jest... [/quote]

I w porzadku. Moze dzieki Wam uswiadomie sobie, ze mam zjebany gust, nie doceniajac nowego dziela HB ;) A sam pomysl z dodaniem plyty przy tak niewielkiej podwyzce ceny i tak jest wedlug mnie zajebisty. Ide posluchac jeszcze raz "Cursed Infernal Steel"...
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
Awatar użytkownika
Tymothy
postuje jak opętany!

12-05-2006, 06:57

I w porzadku. Moze dzieki Wam uswiadomie sobie, ze mam zjebany gust, nie doceniajac nowego dziela HB ;) A sam pomysl z dodaniem plyty przy tak niewielkiej podwyzce ceny i tak jest wedlug mnie zajebisty. Ide posluchac jeszcze raz "Cursed Infernal Steel"... [/quote]

Ty masz zjebany gust, ja mam zjebany gust, wszyscy mamy zjebane gusta ;)
Hello darkness, my old friend
Awatar użytkownika
Duban
weteran forumowych bitew

12-05-2006, 11:52

mam i ja :)
If you believe the western sun
is falling down on everyone.
You're breaking free and the morning's come.
If you would know your time has come.
Awatar użytkownika
Menel
postuje jak opętany!
Kontakt:

12-05-2006, 17:42

kilka dni temu nabylem to wydawnictwo i stwierdzam,że jest to naprawde kozacki skład.
Awatar użytkownika
knaar
rasowy masterfulowicz

13-05-2006, 01:00

nie umiem dużo pisać o muzyce, więc po prostu napiszę, że płyta jest świetna
Awatar użytkownika
antigod
w mackach Zła
Kontakt:

13-05-2006, 09:56

8/10. Póki co. Ale jak ją jeszcze trochę pomaltretuję to mogę zmienić zdanie.
Naprawdę solidny kawał mięcha.
THE ARMY - THE WEAPON - THE MACHINERY OF WAR - EXTERMINATION OF ALL MAN!
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

14-05-2006, 14:21

Posłuchaj dokładniej, jeśli dasz jej drugą szansę to nie powinieneś się zawieść.

Btw.Co z paczką?
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
ODPOWIEDZ