ANCIENT RITES
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Left-Hand-Path
- postuje jak opętany!
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
- Left-Hand-Path
- postuje jak opętany!
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
- Left-Hand-Path
- postuje jak opętany!
- boroowa
- weteran forumowych bitew
Dark Ritual - 66
Evil Prevails -666
The Diabolic Serenades - 666
Blasfemia Eternal - 66
reszty nie znam, ale pewnie 0,00006
Evil Prevails -666
The Diabolic Serenades - 666
Blasfemia Eternal - 66
reszty nie znam, ale pewnie 0,00006
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- Brązowy Jenkin
- w mackach Zła
A mnie o dziwo wchodzi całość dokonań AR. Nawet na ostatniej produkcji znalazłem momenty na tyle ciekawe, żeby wracać do nich. Nie widzę sensu porownywać wczesnej twórczości do obecnej. To dwa różne światy. Poglady Gunthera mnie jebią, z wywiadów które czytałem wydawał się być człowiekiem inteligentnym.
- sveneld
- zaczyna szaleć
-
- postuje jak opętany!
[quote][i]Wysłane przez sveneld[/i]
Moje ulubione to [...] "Dim carcosa" ( pasują mi te patetyczne, mrokopogańskie klimaty) [/quote]
i tu sie kurwa zgodze. nielubię zbytniego patosu, słodkich gitarek i klawiorków, rycerskich przytupajek ale, o dziwo, ten album do mnie przemawia. nie jest bynajmniej tak obciachowy jak jakies korpikklani, munsoroł, ensiferóm czy coooo
Moje ulubione to [...] "Dim carcosa" ( pasują mi te patetyczne, mrokopogańskie klimaty) [/quote]
i tu sie kurwa zgodze. nielubię zbytniego patosu, słodkich gitarek i klawiorków, rycerskich przytupajek ale, o dziwo, ten album do mnie przemawia. nie jest bynajmniej tak obciachowy jak jakies korpikklani, munsoroł, ensiferóm czy coooo
controle and abuse
-
- postuje jak opętany!
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: ANCIENT RITES
ANCIENT RITES
"Keep The Black Flame Burning Forever!"
Zacny i zasłużony to zespół aż dziw bierze, że tak ignorowany...
Gunthera darzę szacunkiem za podejście do tego co robi, zaangażowanie w podziemną muzykę, konsekwencję, wiedzę (języki, historia...) i umiejętności (kompozytorskie). Jak dla mnie Ancient Rites to zespół ikona. Synonim szczerości przekazu i świadomej twórczości. I oczywiście zajebista muzyka. Jak mówi moja żona kiedy ich słucham "same hiciory"!
Najlepsze w ich dyskografii to na pewno "The Diabolic Serenades", EP "Evil Prevails", splity z Thou Art Lord, Enthroned, "Blasfemia Eternal" i oczywiście arcydzieło "Fatherland"! Choć to właśnie od na końcu wymienionej płyty zespół zaczął zmieniać nieco oblicze. Mniej ZŁA, więcej historii, mitologii i pogaństwa. Mimo tej dość zauważalnej zmiany uważam, że "Dim Carcosa" czy "Rubikon" są zajebistymi materiałami.
Świetne jest tez zarówno DVD jak i CD "And The Hordes Stood as One" i "The First Decade 1989-1999". ESENCJA!!!
Co do Lion's Pride i Iron Clad to już nie są to tak wybitne twory. Raczej rozrywkowe granie z wieloletnimi kumplami i przyjaciółmi.
...się rozpisałem a zaraz pewnie jakiś "z...e" skwituje jednym zdaniem..
"Keep The Black Flame Burning Forever!"
Zacny i zasłużony to zespół aż dziw bierze, że tak ignorowany...
Gunthera darzę szacunkiem za podejście do tego co robi, zaangażowanie w podziemną muzykę, konsekwencję, wiedzę (języki, historia...) i umiejętności (kompozytorskie). Jak dla mnie Ancient Rites to zespół ikona. Synonim szczerości przekazu i świadomej twórczości. I oczywiście zajebista muzyka. Jak mówi moja żona kiedy ich słucham "same hiciory"!
Najlepsze w ich dyskografii to na pewno "The Diabolic Serenades", EP "Evil Prevails", splity z Thou Art Lord, Enthroned, "Blasfemia Eternal" i oczywiście arcydzieło "Fatherland"! Choć to właśnie od na końcu wymienionej płyty zespół zaczął zmieniać nieco oblicze. Mniej ZŁA, więcej historii, mitologii i pogaństwa. Mimo tej dość zauważalnej zmiany uważam, że "Dim Carcosa" czy "Rubikon" są zajebistymi materiałami.
Świetne jest tez zarówno DVD jak i CD "And The Hordes Stood as One" i "The First Decade 1989-1999". ESENCJA!!!
Co do Lion's Pride i Iron Clad to już nie są to tak wybitne twory. Raczej rozrywkowe granie z wieloletnimi kumplami i przyjaciółmi.
...się rozpisałem a zaraz pewnie jakiś "z...e" skwituje jednym zdaniem..

hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Kilka lat temu Leszek z Holy Death mówił mi, że ma on jeszcze dwa inne projekty, ale nigdy nic nie nagrali. Masz przez myspace jakiś kontakt to mógłbyś spytać.trup pisze:Co do Lion's Pride i Iron Clad to już nie są to tak wybitne twory. Raczej rozrywkowe granie z wieloletnimi kumplami i przyjaciółmi.
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
Fajna jest druga płyta Alice In Chains, ale nie wiem czy jednak nie wolę Hordanes Land.xyyz pisze:Kilka lat temu Leszek z Holy Death mówił mi, że ma on jeszcze dwa inne projekty, ale nigdy nic nie nagrali. Masz przez myspace jakiś kontakt to mógłbyś spytać.
Akurat nie myślałem o Danse Macabre, jakoś zupełnie o nich zapomniałem (mimo że mam nawet coś na półce).
- Brązowy Jenkin
- w mackach Zła
Znajomy poważnie zastanawia się nad ściągnięciem AR do Polski. I zastanawiamy się nad możliwą frekwencją...