BELPHEGOR
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Set
- postuje jak opętany!
- Trojan
- postuje jak opętany!
Słucham kilka dni tego nowego albumu i mam dziwne odczucie, że "Pestapokalypse VI" jest tym samym dziełem(?) co "Goatreich...", tylko pozbawionym jąder i z niewyrośniętym fiutem. Słucha się nienajgorzej, ale niczym nie zaskakuje. Średnio fajne.
[quote][i]Wysłane przez Set[/i]
ja pierdole! sanctus perversus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kurwa jak mozna wymyslic i zrealizowac taki numer? tne żyły wzdłuż!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kyrie elejson kuuuuuurwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa [/quote]
Napisz jeszcze raz bo nie rozumiem
. Taki dobry czy taki chujowy?
ja pierdole! sanctus perversus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kurwa jak mozna wymyslic i zrealizowac taki numer? tne żyły wzdłuż!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kyrie elejson kuuuuuurwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa [/quote]
Napisz jeszcze raz bo nie rozumiem

Down the bottle's nest
- Set
- postuje jak opętany!
taki zajebisty! kurwa, smialo moge powiedziec, ze to moj zdecydowany faworyt z ich calego dorobku, mimo, iz w zasadzie wszystko co nagrali łykam jak mlody pelikan. zgodze sie tez po nastu przesluchaniach, ze pomimo sprawnego wykonania pewnych znanych juz z poprzednich plyt patentow, ta plyta strasznie srednia jest.
Goatreich uwazam za pierwsza ich słabą plyte, Pestapokalypse jest odrobine chyba lepsza mimo wszystko.
tak jak kilku przedmówców stwierdziło: fajnie sie słucha ale nic ponad to.
swoją drogą...życzyłbym połowie tzw. sceny nagrywac takie"srednie" albumy, bo co by tu nie pisac; warsztat goscie mają
Goatreich uwazam za pierwsza ich słabą plyte, Pestapokalypse jest odrobine chyba lepsza mimo wszystko.
tak jak kilku przedmówców stwierdziło: fajnie sie słucha ale nic ponad to.
swoją drogą...życzyłbym połowie tzw. sceny nagrywac takie"srednie" albumy, bo co by tu nie pisac; warsztat goscie mają
- Trojan
- postuje jak opętany!
Goatreich uwazam za pierwsza ich słabą plyte, Pestapokalypse jest odrobine chyba lepsza mimo wszystko.[/quote]
Ej ej, weź nie mów, Goatreich jest dużo lepsze. Na nowej płycie brakuje takich "hitów" jak "Sepulture of Hypocrisy" czy "Swarm of Rats". Wszystko co słyszę na "Pestapokalypse VI" to pozbawione mocy i powielane motywy z poprzedniej płyty.
swoją drogą...życzyłbym połowie tzw. sceny nagrywac takie"srednie" albumy, bo co by tu nie pisac; warsztat goscie mają [/quote]
co prawda to prawda, może zbyt dużo wymagam.
Goatreich uwazam za pierwsza ich słabą plyte, Pestapokalypse jest odrobine chyba lepsza mimo wszystko.[/quote]
Ej ej, weź nie mów, Goatreich jest dużo lepsze. Na nowej płycie brakuje takich "hitów" jak "Sepulture of Hypocrisy" czy "Swarm of Rats". Wszystko co słyszę na "Pestapokalypse VI" to pozbawione mocy i powielane motywy z poprzedniej płyty.
swoją drogą...życzyłbym połowie tzw. sceny nagrywac takie"srednie" albumy, bo co by tu nie pisac; warsztat goscie mają [/quote]
co prawda to prawda, może zbyt dużo wymagam.
Down the bottle's nest
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
dla mnie Belphegor skonczyl sie na Necrodemon Terrorsatan... pozniej to juz kurwa powielanie powielanie powielanie powielania i nuuuuuuuuuuuuuuuudaaaaaaaaa
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- Belfegorek
- rozkręca się
- lucass
- weteran forumowych bitew
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
- Gore_Obsessed
- Kingu
- weteran forumowych bitew
Mam dokładnie tak samo.lucass pisze:Pestokalypse (...). Goatreich jest jednak lepsza chociaz z kolei nieco gorsza od Lucifer incestus, która jest wysmienita.
Na Lucifer... nastąpił przełom i zwyżka jakości i ekstremy. Na dwóch kolejnych rozwinęli ten kierunek, włączając jednak więcej wolnych i znakomitych zresztą partii.
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
-
- rasowy masterfulowicz
-
- postuje jak opętany!
wałeczek z nowej płyty do odsłuchania na myspace:
http://www.myspace.com/belphegor
http://www.myspace.com/belphegor
Trzeba wezwać pomoc, nadamy sygnał H-U-J alfabetem Downa !
- Scaarph
-
- świeżak
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
No i z grubsza pasuje do tej płyty. Nie ma może nowomodnego death metalu ani eksperymentalnych wizerunków, ale jest płyta równa jak z seria z automatu, wypieszczona jak cyc dody, łatwa i lekka jak chuj wie co. Nie jest zła, słucha się bardzo fajnie, ale mając w pamięci poćwiartowanego niemowlaka na okładce the Last Supper czy trupi odór Necrodaemon... czy Lucifer Incestus mogłem się chyba czegoś innego spodziewać? Aha, nie słyszałem Pestapokalypse więc nie wiem na ile jest to starcze zdziadzienie a na ile kontynuacja koncepcji poprzedniego krążka.Hildr pisze:kawałek jest dobry, ale okładka i ich image kojarzy mi się z jakimiś nowomodnymi 'death' metalowymi eksperymentalnymi wizerunkami...
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old