ISIS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Ulfr
- zaczyna szaleć
Ja wlasnie jestem po pierwszym przesluchaniu. Oczywiscie, zeby wyrobic sobie opinie musze posluchac wiecej razy, ale mam wrazenie, ze "Panopticonu" nie przebili - w dwu, trzech utworach niezbyt mi leza wokale, ponadto "1000 Shards" wyraznie odstaje, przynajmniej moim zdaniem, od poziomu, do ktorego przyzwyczaila mnie ta grupa poprzednimi plytami. Po pierwszym przesluchaniu cos w okolicach 7-7,5/10 i spory niedosyt.
VIVA MEGALOMANIA
- Ulfr
- zaczyna szaleć
No wiesz, podobienstwo w rytmice i ogolnie w strukturze utworow jakies tam bylo zawsze - traktowalem Isis jako jeden z nielicznych, jesli nie jedyny zespol, ktory moze i potrafi tworczo wykorzystac podwaliny polozone przez Tool. Chyba glowny problem z nowa plyta jest wlasnie taki, ze zaczeli sie niebezpiecznie zblizac do antenatow. (Chociaz w zasadzie powinienem przestac sie madrzyc i nakrecac i posluchac tego wiecej razy). 

VIVA MEGALOMANIA
-
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
-
- zaczyna szaleć
- Kontakt:
-
- zaczyna szaleć
"Oceanic', "Panopticon", remixy to moc totalna. Resztę znam pobieżnie, bo nie dysponuję krążkami, ale ubiegłoroczny warszawski koncert Isis/Jesu uważam
za jeden z najlepszych jakie w życiu widziałem (swoją drogą full debiutu Jesu cały
czas nie mogę przestać słuchać, a nowe mini wyjebało mnie na cyce dosłownie
w sekundę
) J. Broadrick jest królem 
za jeden z najlepszych jakie w życiu widziałem (swoją drogą full debiutu Jesu cały
czas nie mogę przestać słuchać, a nowe mini wyjebało mnie na cyce dosłownie
w sekundę

- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
- Chlastator
- zaczyna szaleć
- Ulfr
- zaczyna szaleć
No, juz mi sie nawet w pewien sposob nowa plyta "wkrecila" w tym sensie, ze zaakceptowalem fakt, ze Isis cos takiego wydali i nawet dostrzegam w tym albumie nieco wiecej zalet - wieksze zroznicowanie muzyki na przyklad. Niestety, te plusy chyba jednak nie przyslaniaja minusow. Generalnie zgadzam sie z Simonem, ze kompozycje stracily na ciezarze i intensywnosci i zastanawiam sie, czy nie jest to cena jaka trzeba bylo zaplacic za to wieksze zroznicowanie - ta plyta jest zdecydowanie mniej ascetyczna od poprzednich jesli chodzi o srodki wyrazu. Poza tym, jak wskazywano wczesniej, grupa wydaje sie popadac we wtornosc. Ogolna ocena poki co pozostaje bez zmian - album dobry, lecz bez rewelacji, co w wypadku Isis nalezy uznac za powod do odczuwania niedosytu.
P.S. Trocki, ja zapewne jestem gluchy, ale gdzie ty w Isis Kyuss slyszysz? Poza moze ogolna "transowoscia" muzyki wiele wspolnego nie wydaje sie to miec ze soba.
P.S. Trocki, ja zapewne jestem gluchy, ale gdzie ty w Isis Kyuss slyszysz? Poza moze ogolna "transowoscia" muzyki wiele wspolnego nie wydaje sie to miec ze soba.

VIVA MEGALOMANIA
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii