ACHERON
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Brązowy Jenkin
- w mackach Zła
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
- Mental
- weteran forumowych bitew
Major pisze:Daje radę, ale brzmienie ma koszmarne. No ale Acheron ma zwyczajowo zjebany sound gitar. No i solo nie dość że chujowe to jeszcze chujowo zagrane. Do tego co robił Estes nie ma żadnego startu.
Na pewno te kawalki zostana ponownie nagrane, na ostatnim albumie przeciez gitary dobrze brzmialy. Co do solowek to sie zgadzam, na Estesa nie ma chuja.
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
- Mental
Re: ACHERON
Sluchalem tej plyty pobieznie, calosci przesluchalem ze 2-3 razy, ale niestety przez cala plyte jest tak jak napisales. Na przemian dobre ze slabymi momentami, a te okropne solowki mnie obrzydzaja.
- TORTURER
- w mackach Zła
Smutne,ze ten zespół sie tak skiepścił,szczególnie po TAKICH płytach jak jedynka chociażby,szkoda...nowej jeszcze nie słyszałem,ale poprzedni album juz był kiepski,a teraz widze po opiniach,ze tez marnie,no ale samemu musze to ocenić,lecz podejrzewam,ze bedzie to przesłuchanie dla pro forma i podziele te negatywne opinie przedmówców..
Death Dwells in Love
- TORTURER
- w mackach Zła
No niestety,wykrakałem...wczoraj sprawdziłem ten nowy album i wyłączyłem w połowie drugiego kawałka,co za padaka...
Death Dwells in Love
- Mental
Wspaniala recenzja:
http://www.lordsofmetal.nl/showreview.p ... 12&lang=en
pisana chyba przez jakiegos przyglupa, ktory zetknal sie z taka muzyka po raz pierwszy w zeszla niedziele. Nie dosc, ze kompletnie nie mowi nic o muzyce, to jeszcze zawiera stek pierdolonych bzdur.
http://www.lordsofmetal.nl/showreview.p ... 12&lang=en
pisana chyba przez jakiegos przyglupa, ktory zetknal sie z taka muzyka po raz pierwszy w zeszla niedziele. Nie dosc, ze kompletnie nie mowi nic o muzyce, to jeszcze zawiera stek pierdolonych bzdur.
- Gore_Obsessed
Dla mnie świetną płytą jest "Lex talionis". Cudownie archaiczny Death Metal, styl w którym chyba nie da się nagrać płyty dla mnie niesłuchalnej. To samo dotyczy "Satanic victory".
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
"After 22 years of existence, Black/Death/Thrash Metal band ACHERON are calling it quits! The band has released 5 original full length cds, 3 mini-cds, 1 cover-tribute cd and a number of other underground releases. ACHERON will end on a familiar note by doing one last run of “RITES OF THE BLACK MASS” shows until January 1st, 2010. After that ACHERON will be done for good! (No more shows or albums.) So keep an eye out for select shows that they will be appearing at this year, because it will be the last time you get to see them live! The line-up for the final shows will be Vincent Crowley (Vocals/Bass), Art Taylor (Guitar), Eric Stewart (Guitar) and Scott Pletcher (Drums). Promoters interested in booking ACHERON for their THE LAST RITES (Farwell Shows) 2010, contact us on MYSPACE or at vincentcrowley@hotmail.com. "
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- Lykantrop
Jak grali w Gdyni 6 lat temu to frekwencja wynosiła jakieś 30 osób...
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Maleficio
- Kontakt:
- Zenek
- Husar
Nigdy nei czailem kultu tego zespolu. Mam Lex talonis / satanic victory CD i jest to srednia pozycja (6,5 / 10) bym jej dal. Trzymam przez sentyment, ale zespolu nei zaluje
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
- ultravox
Bzdury piszecie. Debiut to kawał znakomitej muzy. Później bywało różnie, ale i tak wolę Acheron od armii zespołów-klonów.
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Chyba Crowley się zmęczył szukaniem chętnych i zaangażowanych muzyków. Może zakontynuuje Wolfen Society? Ostatni Acheron mało ciekawy. Demo, "Alla Xul" i debiut to są ikony. "Lex Talionis" / "Hail Victory" / "Anti-God, Anti-Christ" zbliżony poziom ale o dwa oka niżej niż debiut. Choć "Anti-God..." się wyróżnia na plus moim zdaniem. Podobała mi się tez epka "Xomaly" i "Necromanteion Communion". Później już był spadek weny kompozytorskiej.
Totalnie przewidywalny zespół, nagrywający płyty na podobnym poziomie. Jednak jest to klasyk, charyzmatyczny leader, myślę, że nawet można nazwać go IKONĄ death metalu. Acheron to Crowley. Crowley to czysty laveyański satanizm. Acheron to tuba dla idei. Co by nie mówić, to "Ave Sathanas" czy "Thou Art Lord" to hymny. Coś jak "Into The Pentagram" czy "Black Metal".
Totalnie przewidywalny zespół, nagrywający płyty na podobnym poziomie. Jednak jest to klasyk, charyzmatyczny leader, myślę, że nawet można nazwać go IKONĄ death metalu. Acheron to Crowley. Crowley to czysty laveyański satanizm. Acheron to tuba dla idei. Co by nie mówić, to "Ave Sathanas" czy "Thou Art Lord" to hymny. Coś jak "Into The Pentagram" czy "Black Metal".
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- ultravox
No właśnie. A co do Wolfen Society, to w sumie mam mieszane uczucia względem tego projektu. Niby fajne granie, ale czegoś mi tam brakuje. No i dość słabo wyszedł im kower Carnivore.trup pisze:Co by nie mówić, to "Ave Sathanas" czy "Thou Art Lord" to hymny. Coś jak "Into The Pentagram" czy "Black Metal".
- Lykantrop
Otóż to. "Rites of the Black Mass" to rzecz skrajnie zajebista.ultravox pisze:Bzdury piszecie. Debiut to kawał znakomitej muzy. Później bywało różnie, ale i tak wolę Acheron od armii zespołów-klonów.
Tak się opluwa tutaj Acheron, a Necros Christos wystawia na ołtarze. Śmiem zaryzykować twierdzenie, że gdyby nie ta w/w pozycja amerykańców to "Triune..." albo by nie powstała albo jej zawartość byłaby diametralnie inna.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- ultravox
Dokładnie to samo pomyślałem słuchając wczoraj "Triune.."Lykantrop pisze: Tak się opluwa tutaj Acheron, a Necros Christos wystawia na ołtarze. Śmiem zaryzykować twierdzenie, że gdyby nie ta w/w pozycja amerykańców to "Triune..." albo by nie powstała albo jej zawartość byłaby diametralnie inna.
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Z tym, że Necros Christos mają bardziej grobowy klimat ale tempa i motoryka oraz konstrukcje utworów sa rzeczywiście przesiakniete Acheron. Zwłaszcza debiutem.
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
Tak, choć wieki tego nie słuchałem. W ogóle już z dyskografii Acheron mało co pamiętam, a większość tego co poznałem jakoś mnie nie powalała, ale mimo wszystko zawsze miałem szacunek dla tej kapeli (mimo iż miłośnikiem LaVeya nigdy nie byłem). Zawsze podążali swoja drogą i w dupie mieli wszelkie przychodzące i odchodzące trendy.ultravox pisze:Debiut to kawał znakomitej muzy. Później bywało różnie, ale i tak wolę Acheron od armii zespołów-klonów.