ROTTING CHRIST

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
stary

09-02-2007, 18:36

[quote][i]Wysłane przez Maria Konopnicka[/i]
[quote][i]Wysłane przez longinus696[/i]
Bożeeee, jaki nudny ten klip. Chuj w dupe metalowcom robiącym teledyski. Włosy i brody znęcające się nad instrumentami. Tu przynajmniej kolorystyka jest całkiem fajna dla oka. Ale te wytwórnie to musi być banda skąpców. Zamiast wywalić kupę kasy na dobrego reżysera i grafika, którzy by ustalili z zespołem jakąś koncepcję i nakręcili coś przyciągającego uwagę (i klientelę) to oni tak marudzą. Przecież zajebisty klip = szansa na większą sprzedaż. [/quote]

właściwie napisałeś już to co sam miałem napisać, wieć teledysk skwituje milczeniem
:milczenie:

Co do Rotting Christ - mam całą ich dyskografię (oprócz ostatniej płyty) i w sumie mogę powiedzieć, że mają dość nierówne płyty. Thy Mighty Contract i Non Serviam to klasyka, ale śmiem twierdzić, że po latach ta muzyka nie broni się tak dobrze jak kiedyś. Do "Triarchy Of The Lost Lovers" jakoś nigdy się nie przekonałem - wieje nudą.
Na " A Dead Poem" poszli w kierunku muzyki łatwej, lekkiej i przyjemnej i wyszła z tego kupa. Jak się okazało jednak na "Sleep Of The Angels" udało im się wytoczyć jeszcze bardziej śmierdzącego balasa. Już miałem odpuścić sobie ta kapelę, ale na "Khronos" odbili się od dna i nagrali naprawdę dobry kawałek muzyki. "Genesis" podobała mi się trochę mniej, ale i tak uważam, że warto było ten album kupić. Bardzo miło zaskoczył mnie "Sanctus Diavolos" - abstrahując od sentymentu do pierwszych krążków mógłbym zaryzykować stwierdzenie, że to najlepsza płyta w ich karierze. Nowej jeszcze nie słyszałem - kawałek z teledysku bardzo przeciętny. [/quote]

w zasadzie moge sie pod tym podpisac
Awatar użytkownika
Raagoon
weteran forumowych bitew

09-02-2007, 18:39

Balem sie ze po odejsciu gitarzysty juz sie nie pozbieraja.
"Sanctus Diavolos" bylo nieco inne ale chlopaki poradzili sobie bez niego zdecydowanie.
Nowej jeszcze nie slyszalem.
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

09-02-2007, 18:48

[quote][i]Wysłane przez Gore_Obsessed[/i]
[quote][i]Wysłane przez akall[/i]
Nie wiem czy ogladałem w życiu wiecej niż dwa metalowe teledyski które mi sie podobały.[/quote]
Ja zdecydowanie więcej, ale to i tak kropla w morzu potrzeb. [/quote]
Jak fajnie być mało wymagającym. Ja widziałem spokojnie kilkadziesiąt klipów, które mi się bardzo podobały. [/quote]
No, kilkadziesiąt to na pewno nie. Moim zdaniem w metalu jest najwyżej kilkanaście dobrych klipów, a niektóre z nich są dobre tylko ze względu na jakiś drobny element, który mnie zachwyca.
Co innego z muzyką rockową i industrialną/elektroniczną. Tam dobrych klipów jest od cholery.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

09-02-2007, 21:32

Co innego z muzyką rockową i industrialną/elektroniczną. Tam dobrych klipów jest od cholery. [/quote]
Dlatego, że nie widać muzyków czy co?

Swego czasu miałem zagrane kilka kilkugodzinnych taśm wyłącznie metalowymi klipami i nie było tam żadnej popeliny.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
Bartoslav
starszy świeżak

09-02-2007, 21:44

[b]Wróćmy może do rozmowy o Rotting Christ ?! O klipach mozecie pogadać w poświęconym im temacie :) [/b]

Co do samych Rottingów to ja widziałem ich raz na żywo(na Blitzkriegu 3) i zagrali wyśmienicie. Dali bardzo dobry i żywiołowy koncert, aż miło było usłyszeć na żywo "The Sign Of Evil Existence" i inne hiciory. Na jesieni przez nasz kraj ma się przetoczyć trasa Rottingg Christ + Incantation + Vader. Choćby dla dwóch pierwszych będzie warto się wybrać na koncert. Jestem ciekaw jak wypadną utwory z Theogonia" na żywo, ale im dłużej słucham tej płyty, tym bardziej jestem pewien, że będą urywać łby!
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

09-02-2007, 22:28

Kurwaa do teraz pamiętam zajebisty koncert Rotting Christ na Blitzu III ! Ledwo co wyszli na scene to już musieli schodzić, wydawało mi sie, że grali góra 10min. The Sign Of Evil Existence, Non Serviam, Under The Name Of Legion, In Domine Sathana, Quintessence, After Dark I Feel, King Of A Stellar War, Visions Of A Blind Order, Tyrranical...do teraz pamiętam tą genialną setliste. Ja chce jeszcze raz !!!
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Bartoslav
starszy świeżak

09-02-2007, 22:35

Trzeba wytrzymać do jesieni. Ale wtedy nie ma przebacz - będzie się działo!!! Ach też przypomniałem sobie tamten koncert w Łodzi - jak zagrali "Athanati Este" czy "Under The Name Of Legion" - to było coś. Zdecydowanie było za krótko, ja bym ich jeszcze posłuchał przynajmniej drugi raz tyle :)
Awatar użytkownika
Raagoon
weteran forumowych bitew

09-02-2007, 23:41

Mimo wszystko dobry wystep zaliczyli w Krakowie, nagrywajac w studiu na Krzemionkach oficjalne DVD, o ktorym sluch zaginal. Pamietam jak musieli odgrywac z 3-4 razy In Domine Sathana bo cos nie chcial sie zarejestrowac :)
streetcleaner
rasowy masterfulowicz

10-02-2007, 08:28

ale taki sredni ten nowy album :/
Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

10-02-2007, 09:51

[quote][i]Wysłane przez Raagoon[/i]
oficjalne DVD, o ktorym sluch zaginal.[/quote]

teee, a "In Domine Sathana" to widział???
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
Raagoon
weteran forumowych bitew

10-02-2007, 11:26

No faktycznie. Sprawdzilem na metal-archives i jest. 7 lat material czekal i sie doczekal. Ale nic, trzeba bedzie kase wybulic i sprawdzic czy gdzies mnie tam nie ma dla potomnych ;)
Awatar użytkownika
Bartoslav
starszy świeżak

10-02-2007, 12:15

No faktycznie. Sprawdzilem na metal-archives i jest. [b]7 lat [/b]material czekal i sie doczekal. Ale nic, trzeba bedzie kase wybulic i sprawdzic czy gdzies mnie tam nie ma dla potomnych ;) [/quote]

Eeee jeśli koncert odbył się w roku 2002, a mamy obecnie, jak mnie pamieć nie myli, 2007 rok, więc od jego rejestracji upłynęło 5 lat, a nie 7 :)

Poza tym materiał ten nie czekał, bo DVD wyszło jakoś w roku 2003, czyli kilka miesięcy po koncercie, a więc na rynku dostępne jest od około 4 lat :)

A publikę widać całkiem nieźle, więc kto wie, może gdzieś tam jesteś :)
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

10-02-2007, 12:24

Jeden z najbardziej znienawidzonych przeze mnie zespołów. Chuj z nim, niech sakis wypierdala.
Lubię tylko demosy i pierwsze mini + TMC i NS - reszta lata mi koło pyty. Wspomniany koncert na Krzemionkach przelał u mnie czare goryczy - jebane gwiazdorstwo i prężenie muskułów do kamery.
Awatar użytkownika
Raagoon
weteran forumowych bitew

10-02-2007, 12:42

[quote][i]Wysłane przez Bartoslav[/i]
No faktycznie. Sprawdzilem na metal-archives i jest. [b]7 lat [/b]material czekal i sie doczekal. Ale nic, trzeba bedzie kase wybulic i sprawdzic czy gdzies mnie tam nie ma dla potomnych ;) [/quote]

Eeee jeśli koncert odbył się w roku 2002, a mamy obecnie, jak mnie pamieć nie myli, 2007 rok, więc od jego rejestracji upłynęło 5 lat, a nie 7 :)

Poza tym materiał ten nie czekał, bo DVD wyszło jakoś w roku 2003, czyli kilka miesięcy po koncercie, a więc na rynku dostępne jest od około 4 lat :)
[/quote]

Tracks 17-22 are from a show in Cracow in 1996
DVD, Century Media 2003

bardziej to mialem na mysli, ale Krzemionki byly faktycznie w 2002

[quote] A publikę widać całkiem nieźle, więc kto wie, może gdzieś tam jesteś :) [/quote]

Nietrudno bylo stac z przodu - nie bylo tlumow.
Awatar użytkownika
Set
postuje jak opętany!

10-02-2007, 14:20

tylko TMC i NS. Triarchy... i A dead poem to jakas zenada. Genesis nie znam, natomiast Sanctus i Theogonia, znam po jednym numerze i nie powiem, calkiem calkiem.ten clip jest spoko, ja akurat wole clipy na ktorych muzycy po prostu graja, jeszcze jakby go poprzeplatali urywkami z koncertu to juz w ogole byloby git. no i Sakis powinien w koncu zgolic łeb bo te 7 wlosow na grzywce za duzego mlynu nie robi hehe.
Bonny, masz na mysli ich demo z ponoc grind noise? pytam, bo sie zastanawialem czy ktos z obecnych tutaj zna to lub ma..
NECRO SKINS SOCIETY
Varg
rozkręca się

10-02-2007, 18:16

Dla mnie niedoścignionym wzorem greckiej sceny pozostanie na zawsze "Non Serviam". Może to trochę źle, ale dla każdego materiału wydanego przez jakąkolwiek grecką kapelę punktem odniesienia jest dla mnie właśnie ta płyta...
Awatar użytkownika
Olo
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

10-02-2007, 19:46

Mam dokładnie tak samo, tylko, że takim punktem odniesienia jest dla mnie "Thy mighty contract".

Najnowsza płyta pokazuje jednak pójście w totalnie hiciarski kanał. Full professional, do bólu melodyjnie i przebojowo.
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
stary

10-02-2007, 21:04

[quote][i]Wysłane przez Set[/i]
tylko TMC i NS. Triarchy... i A dead poem to jakas zenada. Genesis nie znam, natomiast Sanctus i Theogonia, znam po jednym numerze i nie powiem, calkiem calkiem.ten clip jest spoko, ja akurat wole clipy na ktorych muzycy po prostu graja, jeszcze jakby go poprzeplatali urywkami z koncertu to juz w ogole byloby git. no i Sakis powinien w koncu zgolic łeb bo te 7 wlosow na grzywce za duzego mlynu nie robi hehe.
Bonny, masz na mysli ich demo z ponoc grind noise? pytam, bo sie zastanawialem czy ktos z obecnych tutaj zna to lub ma.. [/quote]

to samo.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

11-02-2007, 14:43

debiut jest ważny dla gatunku i w sumie niezły... natomiast później - każdy kolejny album to coraz większe GÓWNO. nowa płyta to już poziom 2 / 10.

aha, no i zespół ten prowadzi u mnie w zestawieniu na najbardziej zjebany cover w historii muzyki ;)
Awatar użytkownika
Trojan
postuje jak opętany!

11-02-2007, 15:03

[quote][i]Wysłane przez twoja_stara_trotzky[/i]

aha, no i zespół ten prowadzi u mnie w zestawieniu na najbardziej zjebany cover w historii muzyki ;) [/quote]

hahaha, mimo sporej sympatii dla Rotting Christ uważam, że powinni za to zostać wychłostani po gołej dupie ;)
Down the bottle's nest
ODPOWIEDZ