MAGNUS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Scaarph
- zahartowany metalizator
- Gore_Obsessed
Re: MAGNUS
Radzę sprawdzić. Według mnie, obok ARMAGEDON i VADER, to było swego czasu polskie podium. Panowie mieli własny styl, a Bandit to, delikatnie rzecz ujmując, nietuzinkowy wokalista.kregozmyk pisze:nie słyszałem ich, więc o muzyce nie będę się wypowiadał, bardziej słyszałem o nich i widziałem fotki. Zdjęcia bardzo cieszą moje oko. Ich płyty natomiast czekają w mojej poczekalni albumów do nabycia, ale raczej na odległych miejscach...
Only SŁUCHANIE płyt is real!
-
- mistrz forumowej ceremonii
Maria Konopnicka pisze:Bardzo mnie zdziwiło gdy podczas krakowskiego koncertu Voivod/Testament/Cynic wiele osób pytało mnie co to za kapela, którą mam na koszulce. Sądziłem, że Magnus to zespół znany i każdy polski metalowiec jeśli nie zna nawet ich muzyki, to przynajmniej wie, że taka kapela była. Tymczasem ludzie robili wielkie oczy i myśleli, że to jakiś wynalazek, który zaczął nagrywać demówki dwa lata temu. Świat nigdy nie przestanie mnie zadziwiać ....
Powinni znać chociażby z tego teledysku, który kiedyś często był puszczany w programie CLIPOL

- Xapapote
- weteran forumowych bitew
he he he ostatni zripowałem sobie ich materiały z kaset na empeczy bo już nie mam na czym tego słuchać ...
absolutnie znakomita syfiarsla kapela
absolutnie znakomita syfiarsla kapela
...:::jeśli mają jakąś czarną listę, chcę na niej być:::..
- pogodancer
był jeszcze taki program, Luz się chyba nazywał, i tam często gęsto można było zobaczyć Magnusa w wersji live z Jarocinaest pisze:
Powinni znać chociażby z tego teledysku, który kiedyś często był puszczany w programie CLIPOL
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Scarlet Slaughter jest dużo lepsza, wznowienia na CD i LP jeszcze są do dostania tu i tam (mam oba, wersji 12-centymetrowej mogę się pozbyć)kregozmyk pisze:ARMAGEDON bardzo lubię, rzeczywiście świetny band. W sklepie old temple jest Alcoholic Suicide za 25 zeta...hm...kusząca propozycjaGore_Obsessed pisze:Radzę sprawdzić. Według mnie, obok ARMAGEDON i VADER, to było swego czasu polskie podium. Panowie mieli własny styl, a Bandit to, delikatnie rzecz ujmując, nietuzinkowy wokalista.kregozmyk pisze:nie słyszałem ich, więc o muzyce nie będę się wypowiadał, bardziej słyszałem o nich i widziałem fotki. Zdjęcia bardzo cieszą moje oko. Ich płyty natomiast czekają w mojej poczekalni albumów do nabycia, ale raczej na odległych miejscach...
- Aron
- postuje jak opętany!
Kawałki z Jarocina to chyba leciały u Owsiaka w 'Róbta co chceta' jak Bandit był gościem w programie, a Luz też pamiętam, Geisha Goner tam dwa kawałki przedstawił.pogodancer pisze:był jeszcze taki program, Luz się chyba nazywał, i tam często gęsto można było zobaczyć Magnusa w wersji live z Jarocinaest pisze:
Pierwsze płyty Kreatora to wg mnie straszny łomot, w pamięci pozostała mi tylko "The Flag Of Hate" , natomiast Hordes Of Chaos, zawiera więcej melodyki i ogólnie nawet całkiem mi się podoba.
z forum fanów Metalliki
z forum fanów Metalliki
- pogodancer
i pewnie masz rację, zupełnie zapomniałem o programach Owsiaka, ale przypomniał mi się jeszcze koncert z Jarocina w TVP2 pt. Noc w Hucie, od piątku do niedzieli późną nocą, były obszerne fragmenty występów tych i owych.Aron pisze:Kawałki z Jarocina to chyba leciały u Owsiaka w 'Róbta co chceta' jak Bandit był gościem w programie, a Luz też pamiętam, Geisha Goner tam dwa kawałki przedstawił.
- Aron
- postuje jak opętany!
W TVP2 pamiętam najbardziej Jarocin 91 jak Acid Drinkers dali zajebistego czadu, a Noc w hucie bardziej kojarzę z radia (chyba z trójki) i to było w 1992 gdy Magnus grał.
Pierwsze płyty Kreatora to wg mnie straszny łomot, w pamięci pozostała mi tylko "The Flag Of Hate" , natomiast Hordes Of Chaos, zawiera więcej melodyki i ogólnie nawet całkiem mi się podoba.
z forum fanów Metalliki
z forum fanów Metalliki
- Maleficio
- Kontakt:
Dla mnie jest nie pojęta cena którą osiąga I Was Watching My Death na Ebay. Kiedyś sprzedałem moją kopie za prawie 500$ jakiemuś meksykaninowi.
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Z tego co mi wiadomo wznowione były tylko:
Scarlet Slaughter CD - Reaper Metal (+ bonusy)
Scarlet Slaughter LP - Blood Harvest
Alcoholic Suicide CD - Holycaust
Scarlet Slaughter CD - Reaper Metal (+ bonusy)
Scarlet Slaughter LP - Blood Harvest
Alcoholic Suicide CD - Holycaust
- Maleficio
- Kontakt:
MySpace Magnus wrote:
Magnus started in 1987. Shortly after completing their first demo called "POWER METAL" Rob Bandit joins the band. In 1988 they play a few concerts in France. After the return a demo called "TRASH SPEED BLOOD METAL" was recorded. Six songs are really really aggressive. Krzysztof KRIS Brankowski, a well-known presenter of heavy metal music on Polish public radio, takes care of the band's management. "Scarlet Slaughterer" is the effect of band's hard work during busy, also in doing many concerts, year of 1989. This material was re-released later by Reaper Metal Records [ http://unitedheadbanger.com/catalog/ ] on CD and by Blood Harvest on LP in 2007. Let's go back, however. In 1990 Magnus went behind the eastern border to Moscow; later did some gigs in Poland, slowly working on new tracks which were recorded in 1991 as a demo tape called "The GODS OF CRIME." The following year marks Magnus involvement in concerts with such bands as Napalm Death, Samael. New songs recorded in Izabelin studio make their next album called "I WAS WATCHING MY DEATH," issued by a Swiss record company - BLACKEND. Concerts follow. Magnus attend festivals like: "Shark Attack," "Jarocin," play with Vader, Dragon, Pandemonium, Betrayer, Gorefest, Atrocity, Deicide. In 1993 another full length album is recorded. Initially "Alcoholic Suicide" came out in Poland exclusively but thanx to Holycast Records this material is finally available also to the rest of the world. A new record is almost ready. Beware!!!
Magnus started in 1987. Shortly after completing their first demo called "POWER METAL" Rob Bandit joins the band. In 1988 they play a few concerts in France. After the return a demo called "TRASH SPEED BLOOD METAL" was recorded. Six songs are really really aggressive. Krzysztof KRIS Brankowski, a well-known presenter of heavy metal music on Polish public radio, takes care of the band's management. "Scarlet Slaughterer" is the effect of band's hard work during busy, also in doing many concerts, year of 1989. This material was re-released later by Reaper Metal Records [ http://unitedheadbanger.com/catalog/ ] on CD and by Blood Harvest on LP in 2007. Let's go back, however. In 1990 Magnus went behind the eastern border to Moscow; later did some gigs in Poland, slowly working on new tracks which were recorded in 1991 as a demo tape called "The GODS OF CRIME." The following year marks Magnus involvement in concerts with such bands as Napalm Death, Samael. New songs recorded in Izabelin studio make their next album called "I WAS WATCHING MY DEATH," issued by a Swiss record company - BLACKEND. Concerts follow. Magnus attend festivals like: "Shark Attack," "Jarocin," play with Vader, Dragon, Pandemonium, Betrayer, Gorefest, Atrocity, Deicide. In 1993 another full length album is recorded. Initially "Alcoholic Suicide" came out in Poland exclusively but thanx to Holycast Records this material is finally available also to the rest of the world. A new record is almost ready. Beware!!!
- Najprzewielebniejszy
sie obudzil
ta wiadomosc na ich profilu jest od roku? dwóch? nie pamietam
http://www.myspace.com/magnus1989
ta wiadomosc na ich profilu jest od roku? dwóch? nie pamietam
http://www.myspace.com/magnus1989
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Co chcesz... długo nagrywają. Nagrywanie płyty w takich strojach jak miał Rob Bandit to nie jest proste.... 

hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
-
- rozkręca się
- pogodancer
prawde mówiąc bardziej interesuje mnie ta reedycja niż nowy materiałConflagrator pisze:I gitara, mam nadzieję, że będzie reedycja 'I Was Watching My Death'.

- Maleficio
- Kontakt:
okładka świetna... bardzo pasuje do muzyki Magnusa:)