PUNGENT STENCH

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

03-08-2006, 15:26

[quote][i]Wysłane przez Gore_Obsessed[/i]
Ostatnia płyta PUNGENT STENCH jest świetna. Ciekawe czemu wszędzie leży za grosze. Czyżby brudne metaluchy się nie poznały? [/quote]

też się zastanawiam nad tym.
Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

03-08-2006, 16:14

[quote][i]Wysłane przez Gore_Obsessed[/i]
Ostatnia płyta PUNGENT STENCH jest świetna. Ciekawe czemu wszędzie leży za grosze. Czyżby brudne metaluchy się nie poznały? [/quote]
gdzie ją w wawie można za grosze kupić?
jebać frajerów
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

03-08-2006, 21:55

[quote][i]Wysłane przez rob[/i]
gdzie ją w wawie można za grosze kupić? [/quote]
Choćby w Media Markt Na Ostrobramskiej leży za kilkanaście złotych i to już (conajmniej) trzecia kopia. Pierwszą kupiłem ja trzy miechy temu, drugą parę tygodni później kumpel, a jak byłem kilka dni temu leżała kolejna.
Najlepiej tak jak Maria pokazuje zamówić z Mystic. Sam tak chyba zrobię z "Masters Of Moral...".
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
Trojan
postuje jak opętany!

03-08-2006, 22:48

[quote][i]Wysłane przez Trojan[/i]
Pungent Stench świetnym zespołem jest i basta. Co prawda nie słyszałem dwóch ostatnich płyt, ale właśnie w tej chwili idą do mnie pocztą:) więc jak je przesłucham to będe w stanie coś o nich powiedzieć. [/quote]

Przesłuchałem i stwierdzam, że "Ampeauty" jest kawałem zajebistej muzyki. Świetna oprawa graficzna(co dla tego zespołu jest normą) tylko dodaje smaku. Jednakże co do "Masters of Mortal..." nie potrafię się jednoznacznie wypowiedzieć. Płytka nie jest zła, ale granie nie przypomina Pungent Stench. Muszę spędzić nad nią więcej czasu, ale jak do tej pory wrażenia są pozytywne, co tylko potwierdza pierwsze zdanie z cytowanej wyżej wypowiedzi:)
Down the bottle's nest
Awatar użytkownika
Pigvomit
świeżak

03-08-2006, 23:11

splitu nie znam. Pungent Stench wymiata jak dla mnie. Kapela wyróżnia się oryginalnym stylem i fajnie wypada na koncertach. Widziałem ich dwa razy na OEF. bardzo przyjemnie wspominam
and the dead will...........MOSH!!!
Awatar użytkownika
Revenant
postuje jak opętany!

Pungent Stench - czyli wygbaski z protezami w tle i dewiacja

10-07-2007, 17:17

Czy nie macie czasem ochoty wziąć protezy od Don Cochino i potańczyć razem z nimi? Czy tak jak ja uważacie, że to była kapela z jednymi z najlepszych sesji zdjęciowych w historii?

Mój głos leci na "Been Caught Buttering" - jedna z moich najulubieńszych okładek, same killery, wyśmienite tytuły utworów, no i numer uno, czyli "Sick Bizzare Defaced Creation"

Choć wszystko, co wydali łykam bez popitki i ze smakiem.
Obrazek
Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

10-07-2007, 17:59

głos oddałem na `For god ...` w zasadzie to wszystko w ich wydaniu się mi podoba, koncertowo też dają rade, jak dla mnie są trochę niedoceniani
jebać frajerów
Awatar użytkownika
Revenant
postuje jak opętany!

10-07-2007, 18:28

Ano moim zdaniem są dość mocno niedocenieni i zapomniani, a dla mnie to jedna z ulubionych kapel. Co do formy koncertowej to polecam :

http://www.youtube.com/watch?v=ZTisv4NfnA8

KLYSTER BOOGIE !!!!!!!!!!!
Obrazek
Awatar użytkownika
Azael69
rozkręca się

10-07-2007, 19:45

Glos oddalem na Been Caught Buttering .Sporo ciekawej muzy, genialna okadka ,ogolnie klimat (zreszta kazda ich plyta ma jakis chory temat przewodni) wesole teksty.Sporo fajnych wspomnien z tamtych czasow (premiery). Dzis troche zapomnieni ,na ostanim ich koncercie w Londynie garstka ludzi ich ogladala a sporo angoli sie pytalo czy to debiutanci i skad sa(kretyni).
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

10-07-2007, 19:53

Okładki PUNGENT STENCH to arcydzieła.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
Revenant
postuje jak opętany!

10-07-2007, 19:55

Wysłane przez Azael69Dzis troche zapomnieni ,na ostanim ich koncercie w Londynie garstka ludzi ich ogladala a sporo angoli sie pytalo czy to debiutanci i skad sa(kretyni).
Dżizas, aż przykro czytać.

Jak dla mnie Pungent Stench to jeden z najciekawszych zespołów, jakie wydała (a w tym przypadku raczej wyrzygała) na świat Europa. Ważne, że chłopaki się nie poddają i dalej robią swoje. Co sądzicie o ich dwóch płytkach po reaktywacji : "Masters..." oraz "Ampeauty"?? Moim zdaniem są to bardzo dobre i ciekawe krążki, chłopaki dupy nie dali i z radością słucham ich nowszych dzieł. Niemniej jakoś nie widzę, żeby "metalowe media" (o "metalofcach" nie wspominając) oddawały należny im szacunek. Przykre.

Spełnieniem moich marzeń byłby koncercik Pungent Stench w Polsce. Oni, wierni fani i zajebisty gig pełen ich killerskich kompozycji. To by było to.
Obrazek
Awatar użytkownika
Azael69
rozkręca się

10-07-2007, 20:50

Jesli mnie pamiec nie myli to przeciez grali jakies 3 lata temu na fescie w Chelmie. Podczas rozmowy narzekali na organizacje, ale milo wspomnieli o polskiej publice.
Co do dwoch ostatnich longow to znam "Ampeauty". Mnie juz to teraz mniej rusza, ale do flaszki lub piwka to spoko klimat.
Awatar użytkownika
Revenant
postuje jak opętany!

10-07-2007, 21:57

No właśnie minął mnie ten koncert ;/ Liczę, że może teraz jakoś by do nas wpadli, choćby do jakiegoś małego klubu - byłbym więcej niż szczęśliwy :)
Obrazek
Awatar użytkownika
antigod
w mackach Zła
Kontakt:

11-07-2007, 00:38

Słuchałem jedynie jedynki i "Ampeauty". Wybrałem pierwsze, ale i tak bardziej wolę projekt Hollenthon, w który swojego czasu ci goście byli zamieszani.
THE ARMY - THE WEAPON - THE MACHINERY OF WAR - EXTERMINATION OF ALL MAN!
Awatar użytkownika
Trojan
postuje jak opętany!

11-07-2007, 02:30

Uwielbiam wszystko za wyjątkiem "Masters...", bo to taki jednostajny, mało zróżnicowany kloc. Co do reszty, to w zasadzie zagłosowałbym na jedynkę lub dwójkę, ale dla picu najadę mychą i pierdolnę palcem wskazującym na "Dirty Rhymes...". A to dlatego, bo i tak nikt na nią nie zagłosuje, a ja mam dzisiaj dobry humor.

To, że Pungent Stench jest cholernie niedocenione podkreśla tylko fakt, jak to ich płyty zalegają na mystic.pl za śmiesznie małe pieniądze.
Down the bottle's nest
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

11-07-2007, 08:54

Kiedy wydali "Been Caught Butterigng" byli przez długi czas moim numero uno. To są protoplaści death'n'rolla, a nie żadne Entombed. Genialna muzyka, genialna okładka, genialne wokale, teksty genialnie przewrotne (np. "Splatterday Night Fever")
Na "Dirty Rhymes..." poszli jeszcze dalej (okładka!!! zdjęcia wewnątrz bookletu!!! to jest kurde ekstrema a nie jakieś tam leśne trolle), chociaż tę płytę traktuję jako uzupełnienie BCB.
Jedynka też świetna: wspaniała mikstura death/grind, metaliczny bas, masywne gitary i bulgoczący wokal. Ale patrząc z dzisiejszej perspektywy trochę się zestarzała.
"Club Mondo Bizarre" - wyraźny spadek formy (jak dla mnie), rzadko wracam do tej płyty.
"Masters..." nie słyszałem, ale opinie są zwykle niepochlebne.
"Ampeauty" - na szczęście powrót do klimatów BCB, dobre, ale bez rewelacji.
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
Awatar użytkownika
Revenant
postuje jak opętany!

13-07-2007, 10:06

Właśnie, ja uważam Pungent Stench za kapelę z praktycznie najlepszymi sesjami zdjęciowymi. Byli ekstremalni, byli obrzydliwi, a wszystko zaprawiali swoim czarnym poczuciem humoru. Kiedy w odległej mroźnej Norwegii ludki zabijały chomiki i smarowały się białą farbą na pyszczkach, Austriacy robili swoje - i robili to tysiąc razy mocniej, niż black metalowe misie panda.

W ogóle chłopaki mieli i dalej mają zajebiste pomysły - wystarczy spojrzeć na ich videoclipy do "Shrunken And Mummified Bitch", "Viva La Muerte" czy na sesje zdjęciowe choćby do "Ampeauty", gdzie protezy walają się wszędzie (nie mówiąc o zdjęciach wewnątrz "Dirty Rhymes..." oraz "Club Mondo...").

Po cichu liczę, że Pungent Stench uraczy nas swoim nowym wydawnictwem pod koniec tego, lub na początku 2008 roku. W 2001 roku wydali płytę opartą na koncepcji radosnych księży, w 2004 roku jazda bez trzymanki z protezami, umieram z ciekawości, co wymyślą tym razem... :) Oby nowy album pojawił się jak najszybciej - o zawartość muzyczną jestem spokojny - oni dupy nie dadzą.
Obrazek
Awatar użytkownika
Mental
weteran forumowych bitew

14-07-2007, 20:53

Nie glosuje, bo mam tylko druga i trzecia pozycje z sondy. Tak w ogole, to co tam robi "Dirthy Rhymes And Psychotronic Beats"? jak dla mnie to slabizna okrutna, moze poza "Viva la Muerte". W sumie muzyka rownie pojebana, co jej tworcy ;)
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
Awatar użytkownika
barthez669
zaczyna szaleć

16-07-2007, 12:55

[quote][i]Wysłane przez Azael69[/i]Jesli mnie pamiec nie myli to przeciez grali jakies 3 lata temu na fescie w Chelmie. Podczas rozmowy narzekali na organizacje, ale milo wspomnieli o polskiej publice.[/quote]
Ja tam byłem, różne rzeczy piłem. ;) Martin to taki Hendrix death metalu - na gitarce gra (prawą ręką co prawda), z gitarką kopuluje... ciekawe czy mu browar i gazetę przynosi. ;)
Wracając do tematu - pierwszy raz widziałem koncert, na którym muzycy oświetlani są... od tyłu. W dodatku przez dwie bladziutkie żaróweczki, a ta kiepska organizacja to przez katoprawicę i sukienkowych (brawa dla was, PiSopopieracze - stary i jemu podobni). Choć amfiteatr był kilka kilometrów od miasta, nie było słychać, ani widać nic, to pozwolenie na granie było tylko do 22:00 - ponoć by nie zakłócać ciszy nocnej. Chyba, kurwa, zającom... takie skurwysyństwo się szerzy!
Ale mimo wszystko trzeba takie spędy w naszym smutnym kraju organizować. Coś się musi dziać. Jeśli wszyscy złożą broń, to taki stan rzeczy skostnieje, utrwali się i nic już nie przebije betonowej skorupy wkoło mózgu wielu naszych rodaków. Musimy pokazać, że jesteśmy siłą, mamy żądania, wiemy czego chcemy i nie damy się ruchać w dupę. Ku wojnie i na pohybel!
WIĘCEJ SZATANA!

http://www.racja.org.pl/
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

18-08-2007, 19:17

support music, not rumors
ODPOWIEDZ