XENTRIX

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Żułek
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: XENTRIX

27-04-2019, 17:44

w sumie nic ciekawego
zresztą nawet ostatnio pozbyłem się ich płyt na allegro i wcale za nimi nie tekstnie ;)
chociaż Kin został mi się na kasecie ;)
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
Awatar użytkownika
hcpig
mistrz forumowej ceremonii

27-04-2019, 21:07

Żułek pisze:chociaż Kin został mi się na kasecie ;)
Mi też ale coraz mnie mi się ten album z czasem podoba, to jest momentami tak ckliwe, że Czarny Album brzmi przy tym jak grindcore.
Yare Yare Daze
Awatar użytkownika
Żułek

27-04-2019, 23:15

mi sie ten zespół generalnie coraz mniej podoba :P
dlatego pozbyłem się płyt :P
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.

Awatar użytkownika
smooker
w mackach Zła

28-04-2019, 22:13

Żułek pisze: zresztą nawet ostatnio pozbyłem się ich płyt na allegro i wcale za nimi nie tekstnie ;)
Kurde, przytluiłbym. Do dziś zresztą pluję se w brodę, że puściłem Scourge, które kiedyś za 5 GBP złapałem w jakimś HMV. Dostałem z 80 plnów i byłem wielce zadowolony. Pewnie se jakieś gówno za to kupiłem... Zoroaster albo Pombagire O_o.
Awatar użytkownika
Żułek

28-04-2019, 22:22

nie wiedziałem ze może się komuś podobać Scourge ;)

Awatar użytkownika
Triceratops

28-04-2019, 22:37

hcpig pisze:
Żułek pisze:chociaż Kin został mi się na kasecie ;)
Mi też ale coraz mnie mi się ten album z czasem podoba, to jest momentami tak ckliwe, że Czarny Album brzmi przy tym jak grindcore.
Chyba cie pojebalo, oprocz poscielowy No More Time nie ma tam zadnej ckliwosci, ty jester to kurwa od sciany do sciany napierdalasz
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Harlequin

08-05-2019, 12:50

DyingTillDeath pisze:[youtube][/youtube]
Oj oj, co się temu Ksentiksu stało :(? Bezpłciowe i bez tożsamości to to, nie podoba mi się.
Awatar użytkownika
Triceratops

04-07-2019, 23:05

No cusz, przesluchalem i jestem pozytywnie zaskoczony, nowy wokal bardzo blisko starego, momentami nie od odroznienia, tylko nie zaciaga jak Astley a badziej gardlowo porykuje. Gitarowo plyta znakomita, slychac, ze to ciongle Xentrix, a niektore solowki to jak z lat 90, np w drugim There Will Be Consequences (ktory ma nota bene riff mocno przypominajacy Knight Jumps Queen Annihilatora) albo przedostatnim The One You Fear. Nie wiem czy to wina ripa, ze kawalki znikaja i sie pojawiaja przez wyciszenie, dosc dziwnie to wyglada.
Nie liczac perkusji, ktora teraz jest zjebana w 95% metalowych produkcji i brzmi jak jebany sterylny automat to calkiem zgrabna plyta, Lepsza niz no tegoroczny Overkill czy Flotsam, a moze nawet Death Angel. Poslucham jeszcze ale to cos brzmi jak umiejsciowone miedzy 2 i 3 plyta. Calkiem mile zaskoczenie w sumie.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Harlequin

05-07-2019, 12:58

^^ Dziś słuchałem i trochę się musze z ta płytą przeprosić zwłaszcza z wokalami, troche niedoceniłem ich. Nadal twierdze, że jest tu troche takiego generycznego, noname'owego thrashowania, ale jednak troche tego "flanelowego", ponurego nastroju da się wyłapać. In minus płaskie brzmienie, gary brzmią wręcz fatalnie. Faktycznie płyta lepsza od Overkill i F&J, choć nie bedzie to materiał, do którego będę wracał.
Awatar użytkownika
Triceratops

05-07-2019, 14:48

No gary to problem wiekszosci plyt thrashowych jak juz pisalem, ale reszta calkiem ok sie zdaje. Ten kawalek promujacy wybrali jeden ze slabszych. Ale gitary calkiem fajnie chodza a solowki maja klimat starego Xentrixa. Ja jeszcze powalkuje jednak, nie wiem ale cos mnie ciagnie do tej plyty.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Żułek

05-07-2019, 15:16

aż chyba se jednak przesłucham bo jak czytam ze lepsze od Overkill to normalnie nie wierze

Pacjent

05-07-2019, 21:42

Zaskakująco dobra płyta jeśli spojrzeć przez palce na zbyt nowoczesną produkcję. Wokale robią robotę. Będzie słuchane.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Triceratops

07-07-2019, 12:45

Takie solowki jak w The Red Mist Descends czy There Will Be Consequencies to 100% starego Xentrix. Jest tu pare kilerow na miare plyt lat 80.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
Żułek

07-07-2019, 16:07

no w sumie nawet się pozytywnie zaskoczylem (gdzieś mi uciekło że jest nowy wokal) bo słuchało się tego nawet przyjemnie
ale potem włączyłem ostatni Overkill i Xentrix przestał istnieć

sorry winnetou

Overkill >>>>>>>>>>>>>>>>>> Xentrix ;)

Pacjent

07-07-2019, 16:34

OVERKILL to najbardziej przereklamowany zespół w historii thrash metalu. Nie wiem jakim cudem lansowany na jednego z szerokiej stawki liderów. Tymczasem płytę wydaje XENTRIX - odwieczny II-ligowiec i daje nam porządny II-ligowy album, o wiele lepszy od ostatniego OVERKILL.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
Triceratops

07-07-2019, 16:48

Żułek pisze:no w sumie nawet się pozytywnie zaskoczylem (gdzieś mi uciekło że jest nowy wokal) bo słuchało się tego nawet przyjemnie
ale potem włączyłem ostatni Overkill i Xentrix przestał istnieć
Mysle, ze opinia zulka tylko podkresla prawdziwosc moich slow i jezeli ktos mial watpliwosci to juz ich nie ma ;)
woodpecker from space
est

08-07-2019, 08:17

W weekend wróciłem i już nawet za cd zacząłem się rozglądać. Nowy wokal dobry, nieco bardziej agresywny od Chrisa. Rośnie ta płyta bardzo fajnie, riffy, kompozycje, teksty, wszystko zaczyna mi coraz bardziej odpowiadać. Mam nadzieję, że zobaczę ich jeszcze raz na żywo.
Joypi
rozkręca się

08-07-2019, 10:38

Pacjent pisze:OVERKILL to najbardziej przereklamowany zespół w historii thrash metalu. Nie wiem jakim cudem lansowany na jednego z szerokiej stawki liderów. Tymczasem płytę wydaje XENTRIX - odwieczny II-ligowiec i daje nam porządny II-ligowy album, o wiele lepszy od ostatniego OVERKILL.

Żartujesz, akurat w tym roku Overkill się spięło i nagrało bardzo dobry, energetyczny album. Natomiast na nówce Xentrix jest od groma pitolenia pod Annihilator z Paddenem podparte nijakimi, bezjajecznymi riffami. Jest co prawda kilka świetnych utworów World of Mouth, niemniej nie są w stanie odmienić oblicza tej średniej pozycji. Zresztą w thrashu wyszło parę mocarnych w tym roku rzeczy jak Mortal Scepter, Sacrilegia czy Critical Defiance - więc szkoda czasu tracić na Bury the Pain.
Awatar użytkownika
Triceratops

08-07-2019, 21:39

Joypi pisze:Żartujesz, akurat w tym roku Xentrix się spięło i nagrało bardzo dobry, energetyczny album. Natomiast na nówce Overkill jest od groma pitolenia
Poprawilem, teraz jest ok.
woodpecker from space
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

10-07-2019, 22:47

Nadspodziewanie dobry album. Gdyby tylko jeszcze hulał po distrach w normalnej cenie. Najtaniej widziałem go w Emp - z wysyłką ponad 70 wychodzi.
ODPOWIEDZ