DIABOLIC
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
Re: DIABOLIC
brzmienie tego kawałka to jakiś żart, a najlepsze co nagrali to demo City of the Dead oraz debiut Supreme Evil
In a world of compromise...some don't
-
- zahartowany metalizator
przezajebiste brzmienie
- ultravox
Te "bębny" z klawisza Casio to chyba w ramach dowcipu jakiegoś.Pacjent pisze:Wrzucili rzekomo nowy kawałek "Mausoleum Of The Unholy Ghost", chyba nagrany suszarką do włosów:
https://www.reverbnation.com/play_now/2 ... _news_item" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Chyba ktoś im nie powiedział, że gdy się wrzuca jakiś materiał do sieci to automatycznie oznacza to promocję zespołu.byrgh pisze:przezajebiste brzmienie
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- ultravox
Już pomijając wszystko inne, to numer sam w sobie też jakoś dupy nie urywa.
-
Na ich miejscu czym prędzej bym ten kawałek usunął z sieci.
-
- mistrz forumowej ceremonii
Infinity Through Purification najlepsza. właściwie jest to jedna z kilkudziesięciu najlepszych płyt death metalowych jakie słyszałem. pozostałe od tej ekipy już mi tak nie podchodzą, aczkolwiek to oczywiście również kawał dobrego grania
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
Na tej płycie nie było Aantara za bębnami, kolesia który stworzył tego potworka (razem z B. Malonem). Ogólnie nikogo tam nie było, kto z nimi gra obecnie. Jakieś tarcia były wewnątrz kapeli pomiędzy tymi dwoma panami, Malone pozbył się czarnego ze składu, sprowadził nowych ludzi i razem stworzyli bdb płytę której jakość muzyczną Aantar ocenia w sposób mało entuzjastyczny. Później Malone rozwiązał Diabolic, czarny nagrał materiał na "oryginalny" Diabolic, który został wydany pod nazwą Blastmasters ponieważ Malone używał tej nazwy. Po rozwiązaniu Diabolic przez Malone'a, Aantar wrócił do tej nazwy z nowy składem, jako że posiadał prawa do nazwy. Czyli telenowela pełną gębą.
In a world of compromise...some don't
-
A tak zupełnie pomijając główny wątek, w SMG pojawiły się płyty Diabolic, Blastmasters też można tam wychaczyc.
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Brzmienie jest tak kiepskie, że za cholere nie potrafie samego kawałka ocenić. Bardzo lubie ten zespół i jesli mają wydawać rzeczy z taką produkcją to niech już lepiej zamilkną na zawsze...
-
- postuje jak opętany!
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=KIRFZtd ... lcu6LiH9Po[/youtube]
Kawałek z nowej płyty. Całość gania już po internetach. To Ci niespodzianka.
- knaar
- rasowy masterfulowicz
Przyjemna kompozycja, ale brzmieniowo tragiczny plastik.
-
- w mackach Zła
bardzo słabe te dwa kawałki co są na yt :(
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Wcześniej słuchałem zaciągnięte, tera już jest na Spoti. To się dzieje na gitarach na tej płycie zwala mnie zwyczajnie z nóg! Poezja.
- Wacław
- rasowy masterfulowicz
strasznie to kwadratowe jest. niestety.
-
- rasowy masterfulowicz
Van Drunen pisze:[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=KIRFZtd ... lcu6LiH9Po[/youtube]
Coś w tym guście.knaar pisze:Przyjemna kompozycja, ale brzmieniowo tragiczny plastik.
Aantar jak odpala staroszkolną blastową sieczkę, to się zatrzymuje dopiero gdzieś kilka minut za końcem płyty. Tak nawiasem mówiać zawsze mi się jego gra kojarzyła z Adamem Sierżęgą. W sumie to taki charakterystyczny sznyt wszystkich płyt Diabolic- od razu wiadomo kto niszczy naciągi.
Supreme Evil pewnie nie przeskoczą, ale na fali sentymentu chętnie posluchałbym całości.
- nicram
Kawałek dla mnie świetny. Czuć świeżość i witalność. Praca gitar plus solówki dla mnie rozpierdalające. Najsłabszym ogniwem tego wszystkiego jest wspomniana przez kolegów produkcja. Nie ma jednak co przesadzać. Słyszałem bardziej plastikowe brzmienia.
all the monsters will break your heart
-
- w mackach Zła
takie np.Subterraneal Magnitude to mistrzostwo świata
-
Za dużo plastiku, ale może, tak jak w przypadku TRAUMY, po kilku odsłuchach rozejdzie się po kościach.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
-
- weteran forumowych bitew
Gdyby to brzmiało po męsku. Ale to co słyszymy, to fabryka plastiku. Szkoda, bo kompozycyjnie to dobry materiał, ale za produkcję należy im się COVID19 i dildo w anusa.