SICK OF IT ALL
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Dzisiaj nabyłem "Death To Tyrants" (udało się kupić specjalne wydanie z trasy koncertowej Persistence Tour 2006) i jestem zachwycony. Doskonała płyta. Starzeją się ze zdecydowanie większym wdziękiem niż BIOHAZARD, chyba nawet lepiej niż PRO-PAIN (aktualnie nie mam niestety porównania z AGNOSTIC FRONT i MADBALL). Stwierdzam wręcz, że czas się ich nie ima (w tym najlepszym z możliwych znaczeniu).
Only SŁUCHANIE płyt is real!
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
muzyka mojego puławskiego podwórka z okresu nastolatka - początek do "Just look around" umiał grać KAŻDY
, zawsze uwielbiałem ten moment w "Scratch the surface" z zostawionym samym basem, gdy wioślarz wykonuje kopniak razem z uderzeniem basu. No i chuj, że dzisiaj tak robi każdy.

Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- Gore_Obsessed
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: SICK OF IT ALL
Dokładnie za dziesięć dni wychodzi 'Based On A True Story', w całości dostępny do odsłuchu na: http://www.myspace.com/sickofitallny
Słychać od razu, że jest melodyjniej niż na poprzedniej, wściekłej 'Death to Tyrants'. Przywodzi to na myśl środkowy, bardziej punkowy okres ich działalności, z tym, że brzmienie (przynajmniej z tego co słychać na myspace) przypomina to z poprzedniej płyty. Album powstał w Antfarm z udziałem Madsena (zapewne pomysł Century Media). Poza tym nie ma się co rozpisywać, bo ci, którzy znają SOIA wiedzą czego się spodziewać. Nie zyskają nowych fanów, nie stracą starych. I chuj!
Jestem w szoku, że znalazłem temat, a na dodatek jest parę pozytywnych opinii o zespole. Przynajmniej do tej pory
Słychać od razu, że jest melodyjniej niż na poprzedniej, wściekłej 'Death to Tyrants'. Przywodzi to na myśl środkowy, bardziej punkowy okres ich działalności, z tym, że brzmienie (przynajmniej z tego co słychać na myspace) przypomina to z poprzedniej płyty. Album powstał w Antfarm z udziałem Madsena (zapewne pomysł Century Media). Poza tym nie ma się co rozpisywać, bo ci, którzy znają SOIA wiedzą czego się spodziewać. Nie zyskają nowych fanów, nie stracą starych. I chuj!
Jestem w szoku, że znalazłem temat, a na dodatek jest parę pozytywnych opinii o zespole. Przynajmniej do tej pory

- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
-
- rozkręca się
Miejmy nadzieję, że w tym roku zagrają jakiś koncert u nas. Byłoby miło w końcu ich na żywo obadać 

-
Byłoby też fajnie jakiś wywiad w ojczystym języku poczytać. Co ty na to Vulture? 

- Zenek
- weteran forumowych bitew
Trzeba będzie sobie tego majpejsa odpalić i posłuchać nowej, poprzednia płyta była doskonała

- YNKE
- w mackach Zła
Koncertowo są zwyczajnie wyjebiści, co tu dużo pisać, Nowojorskie Hardkory niszczą wszechświaty na żywo.dybek pisze:Miejmy nadzieję, że w tym roku zagrają jakiś koncert u nas. Byłoby miło w końcu ich na żywo obadać
„Z delikatną ostrożnością pierdzę, żebym się nie zesrał”
-
- rasowy masterfulowicz
Potwierdzam, na co dzień bardzo rzadko ich słucham, a koncert, który widziałem był wyśmienity.
-
- zaczyna szaleć
Re:
bio bardziej metalowe? nigdy nie zbliżyli się do petardy jaką jest 'just...', posłuchaj jeszcze kilka razy, jak dla mnie jedna z najlepszych płyt nyhc!Maria Konopnicka pisze:Mam tylko dwie płytki - Blood, Sweat, And No Tears oraz ALL Just Look Around. Nie są złe, ale do bardziej metalowego Biohazard im daleko. Pewnie dlatego tak twierdzę, bo trochę w mniej sprzyjających okolicznościach miałem okazję poznać ich muzę i na pewno słuchałem jej mniej niż Biohazard
- Triceratops
marii zapewnie chodzi, ze w biohazard utwory meja czesto "metalowa" strukture, sypanie kartofli, riffowanie, sola etc jako metalowy mozdzek ma mniejszy problem z akceptacja biohazard , ktore sie nie rozni zbytnio od metalowych zespolow
woodpecker from space
- Triceratops
a to fakt, polowa 90s troche ze pozno na polaryzacje pogladow hehe
woodpecker from space
- Gore_Obsessed
-
- zaczyna szaleć
zdecydowanie tak.o cro mags też!
-
- zaczyna szaleć
szkoda, bo stare płyty soia przetrwały próbę czasu, a i obecnie nagrywają porządne płyty. nie namawiam, ale warto.Maria Konopnicka pisze:Nie o to chodzi - po prostu w połowie lat 90-tych gdy interesowałem się bardziej taką muzyką wpadły w ręce płyty Biohazard. Sick Of It All poznałem nieco później, jak już w takich klimatach nie siedziałem stąd pewnie większy sentyment do Biohazard - z którym łączy mi się dużo wspomnień, choćby z ich koncertu w Stodole w 1995 roku. Teraz nie bardzo mi się che słuchać i jednych i drugich.
-
Klip z ostatniej płyty. Tendencyjny taki;)
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
14 października Sick Of It All zagra w łodzi wraz z Madball w klubie Dekompresja, bilety 60/70 ziko
In a world of compromise...some don't
- Triceratops
link sie zdezaktualizowal wiec zgodnie z zasadami nietykiety czuje sie zobligowany do wstawienia dzialajacej wersjiTriceratops pisze:elegancko.
moj ulubiony :
zajeboza z mojej ulubionej plyty, no to solo a zwlaszcza to chrypiace wejscie zajebiste
. nie wiem jak w ogole mozna bardziej lubic madball
woodpecker from space
- KAKAESIAK
- rasowy masterfulowicz
mi bardziej leży styl Madball, natomiast jeżeli chodzi o ostatnie płyty to Sick Of It All nagrywa najciekawsze rzeczy
In a world of compromise...some don't