BLACK CRUCIFIXION

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: BLACK CRUCIFIXION

08-12-2015, 18:30

black_lava pisze:zupełnie mnie nie przekonuje ta kapela. nudna jakaś
odwolaj to

NUC TO OK

I knew this would happen
Just didn't know when
Before the beginning
Or after the end

I'm feeling cold now
I'm feeling old
My skin is numb
It's time to go

My battle is over
Black winds blow cold
The winter is fatal
No chance to grow old

White snow is a killer
A killer in disguise
This is the day when
All beauty dies

I'm feeling cold now
It's time to go
There is no pain
End of the show
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
black_lava
rasowy masterfulowicz

08-12-2015, 18:55

ok.ok. manieczek litosci. przebacz zniewage. pusc w niepamiec.
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Awatar użytkownika
manieczki

08-12-2015, 19:11

Chociaz czasem ranisz mnie to i tak wybaczam Ci.
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Karkasonne

05-06-2018, 11:39

[przeklejka]

Wesoła ekipa cyrkowa z Finlandii wydała w 2013 "Coronation of King Darkness", które baaaardzo polubiłem jako bardzo nietypowy black metal punktujący w hipnotyczny i niemal maszynowy słuchacza w sposób dotąd mi nieznany. Ciężko ująć mi to w słowa, ale jest w nich coś nieuchwytnie oryginalnego, co każe zatrzymać się na dłużej przy tej przedziwnej okładce. Dzisiaj natomiast wydali "Lightless Violent Chaos", które zadziwia mnie jeszcze bardziej. Dlaczego? Dlatego, że jest to z jednej strony black metal, a z drugiej... Mam wątpliwości, czy to w ogóle jest metal. Mam kilka luźnych skojarzeń w niektórych momentach, ale zamroczyłyby one tylko obraz całości. Na metal archives jest obecnie to otagowane jako gothic/doom metal - W ŻYCIU bym nie wpadł na taki pomysł. Na całej płycie nie ma prawie ŻADNEGO momentu, który bym zapamiętał, a jednak się kręci! I krąży wokół słońca mojego umysłu! Pytanie, czy to w ogóle metal jest może na wyrost - oczywiście, technicznie rzecz biorąc jest - ale ten sposób grania jest tak dziwny i niemetalowy, że fascynuje mnie bez granic.

[youtube][/youtube]
Obrazek
Karkasonne

05-06-2018, 11:57

Z każdym odsłuchem słyszę coraz więcej Celtic Frost o_0
Awatar użytkownika
trup

05-06-2018, 12:36

To oczywiste ;-)
hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
Karkasonne

05-06-2018, 18:22

BĘDĘ WAS ZMUSZAŁ DO SŁUCHANIA TEGO
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

05-06-2018, 19:17

Mnie już zmusiłeś ;___;
Dziewicze przesłuchanie na nikczemnej jakości głośniku wypadło zaskakująco pozytywnie. Miałem dziwne wrażenie, że wybrzmiewają tutaj jakieś ćwierćnuty wspólne z zeszłorocznym Poison Blood - ale to chyba tylko jakieś echo, bo stylistycznie to bardzo odmienne podejście do muzycznej materii (pewnie jakaś iskra przeskoczyła między nie tymi neuronami, co trzeba). O wiele lepszym tropem i tagiem jest wspomniany wyżej Celtic Frost. Prawdopodobnie jeszcze kilkukrotnie zmierzę się z tym materiałem.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
dzik
zahartowany metalizator

05-06-2018, 20:42

I ja przesłuchałem. I bedę słuchał jeszcze. Bardzo ciekawe.
dobry kościół to kościół spalony
Karkasonne

11-06-2018, 10:29

Kurde, jaka dziwna jest ta muzyka. Faktycznie zaczynam słyszeć te gotyckie wpływy, ale bez krztyny przypału (chociaż bardzo słabo znam te klasyki typu Nefilim albo Sisters of Mercy). W jaki sposób poskładali to do kupy tak, że jest trzyma się kupy, to tajemnica.
ODPOWIEDZ