DEAD CONGREGATION
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
- Mol
- zahartowany metalizator
Przesluchalem ta plyte zachecony powyzszymi opiniami i choc to raczej nie moja bajka jesli chodzi o DM to najgorsza nie jest. Nieco przybrudzone brzmienie pasuje zdecydowanie do jej charakteru, pierwszy numer zajebisty, ostatni tez, dobrze zagrane gary (Vagelis z Inveracity), ale problem wg mnie polega na tym, ze riffy sa nijakie. Mam na mysli to, ze po przesluchaniu tej plyty nie zapadl mi w pamiec zaden riff, ani jeden kurwa. 

- Maleficio
- Kontakt:
Re:
w sumie w Danii juz zarabiaja tyle co u nasHouwitser pisze:pracujesz w Danii , a liczysz grosiki jakbyś był w Polsce na zasiłkuMorph pisze:Kto zamawia z Singapuru jedną płytę. Ale nie polemizujmy znowu, mnie się nie opłaca.
![]()

- Mol
Re: Re:
Nie. Wg mnie najwieksza zaleta tej plyty, to jebiacy grobem klimat, na ktory sklada sie odpowiednia produkcja, oprawa graficzna i przede wszystkim muzyka. Ale riffy same w sobie sa srednie.Drone pisze: Przecież to największa zaleta tej zajebistej płyty. Jedno z lepszych wydawnictw w tym roku.
- Mol
- Brązowy Jenkin
- w mackach Zła
Re: DEAD CONGREGATION
Nadrabiam zaległości i właśnie trawię poraz kolejny Graves of the Archangels. Byłoby świetnie, ale nie pasuje miks wokali. Są nieczytelne i schowane zbyt do tyłu. Reszta rewelacja. Mnóstwo wyrazistych riffów pt" dlaczego sam na to nie wpadłem" 

- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Wyrazistych riffów? Nie podchodzę do tego w ten sposób. DC nagrało kapitalną płytę w 100% ramach death metlu, jest skurwysyńsko ciężko, gęsto (IMMOLATION?) skurwysyńsko anty-hiciarsko ale tak kurwa deathmetlowo że to się w pale nie mieści! Ja się prawie rok temu zaliczając ich koncert nie spodziewałem z czym mam do czynienia, przecież DC wyrasta obecnie na jedną z najlepszych UG kapel DM!!!! Ich debiut to obecnie najardziej ciężka i kurewska rzecz w death metalu! Samo intro, ludzie, przecież cairy chodzą po plecach, a to, co się potem dzieje..... KURWA!!!!
ps. sorry za język, ale... sobota wieczór,....
ps. sorry za język, ale... sobota wieczór,....
-
- postuje jak opętany!
Ja jestem zachwycony. "Graves of the archangels" to jak potwór powstały w wyniku kopulacji demona w koszulce "close to a world below" z demonem w koszulce "diabolical conquest". Pierwszy kawałek wprowadza w trans, z którego nie da się otrząsnąć do końca płyty, jest nieziemski ciężar, przerażający klimat, wszystko jest jakieś takie... natchnione, religijne. Dodatki jak recytacje po grecku, śpiewy i wycie pasują idealnie. Nawet dzwony, największa chyba możliwa klisza, w ostatnim kawałku pasują. Póki co uważam, że to najlepsza płyta wydana w tamtym roku.
- Revenant
- postuje jak opętany!
A ja jeszcze nie miałem okazji się zapoznać ;(
Można dostać to w jakimś polskim distro, czy będę musiał ściągać z groźnej i dzikiej "zagranicy" ?
Można dostać to w jakimś polskim distro, czy będę musiał ściągać z groźnej i dzikiej "zagranicy" ?
- warlust
- rozkręca się
można,Revenant pisze:A ja jeszcze nie miałem okazji się zapoznać ;(
w agonii lezy za 36pln
http://www.agoniarecords.com/index.php? ... le&id=1446
a material niszczy jak sto skurwysynow
az sobie zaraz wlacze

- Scorpion
- rozkręca się
Wczoraj słuchałem MCD i jest równie dobry jak debiut.A Graves of the Archangels to obok debiutu Hail of Bullets najlepsza płyta death metalowa roku 2008!
- H-K44
- weteran forumowych bitew
Na minus? I dlaczego?Drone pisze:Muszę przyznać, że zmieniłem ostatnio zdanie o tej płycie.
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
Nie wiem co konkretnego kolega Drone miał na myśli, ale u mnie też się zdewaluowała. Taki los takich kapel - z początku zachwycają, ale z po kilku miesiącach człowiek przychodzi po rozum do głowy i zamiast Dead Congregation włącza Immolation albo Incantation. Chociaż trzeba oddać sprawiedliwość, DC wybija się wysoko ponad retro trendowy nurt. Chwalę sobie ich wszystkie materiały, choć splitu z Hatespawn, mimo że mam go od okolic wiosny, jeszcze nie przesłuchałem. Najpierw nie miałem nowej igły w gramofonie, a później zapomniałem, że ten split kupiłem 

- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
Block69 coś dla ciebie
od dziś w sprzedaży kasetowa wersja "Graves Of The Archangels".
http://www.tentacula.org/nuclear.winter/frameset.htm

http://www.tentacula.org/nuclear.winter/frameset.htm
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
co za bzdura 

- Block69
- BadBlood
- weteran forumowych bitew
w maju eurotrasa z meksykańskim Infinitum Obscure
Heeeeeey!!! Hooooooo!!! We're Satan's People!!!!!