ARGHOSLENT
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
Re: ARGHOSLENT
Nie :) Dziwnie jakoś grają, GBK zresztą też.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Miazga to niewłaściwe słowo. A w muzyce obu kapel oprócz heavy czuć jeszcze naziolski rock.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
Oj, to musi śmierdzieć. :(So_It_Is_Done pisze: czuć jeszcze naziolski rock.
- ultravox
- zahartowany metalizator
Słyszałem kiedyś jedną ich płytę i wydała mi się zbyt miękka i melodyjna. Ten kawałek nawet daje radę, nie jest to złe. Fanem pewnie nigdy nie zostanę, ale zaczynam rozumieć skąd wzięła się popularność tej kapeli.DCI Hunt pisze:
Miazga.
W muzyce Arghoslent tego nie wyczuwam, a w GBK? Przecież Gelal zawsze wymieniał starą scenę punk/hc jako swoją inspirację (w końcu naziolski rock to nie jest osobny gatunek muzyki).So_It_Is_Done pisze:Miazga to niewłaściwe słowo. A w muzyce obu kapel oprócz heavy czuć jeszcze naziolski rock.
Hardcore/punk music, regardless of its political inclination, has always been a part of our musical upbringing. Any hardcore fan would recognize traces of it in our music. Old shit like Negative Approach, Reagan Youth, No Remorse, Fang, Void, Jerry’s Kids, Dwarves, Aggravated Assault, Artificial Peace, Nordic Thunder, Minor Threat, Gorilla Biscuits, Brutal Attack, RKL, The Exploited, Raw Power, and so on…
- martyrdoom
- postuje jak opętany!
Czek dys ałt:ultravox pisze:Słyszałem kiedyś jedną ich płytę i wydała mi się zbyt miękka i melodyjna. Ten kawałek nawet daje radę, nie jest to złe. Fanem pewnie nigdy nie zostanę, ale zaczynam rozumieć skąd wzięła się popularność tej kapeli.DCI Hunt pisze:
Miazga.
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Tak zachwalaliście, to sobie pomyślałem, że warto sprawdzić o co chodzi z tym zespołem.... i się trochę zawiodłem. Dla mnie sprawa podobna jak z Deceased. Gdzie Wy słyszycie "szlachetną melodykę" ja słyszę skrajne przepitolenie. Nie mogę im odmówić pomysłu na swoją muzykę, ale zdecydowanie to za słodkie dla mnie jest i przez to rozmyte; czasem naprawdę fajny riff kończy się mdłą solówką, bądź jakąś nijaką melodyjką.
Nie, nie polubię się z nimi chyba, a na dawanie im kolejnych szans nie bardzo mam ochotę.
Na plus za to okładki; te są naprawdę świetne.
Nie, nie polubię się z nimi chyba, a na dawanie im kolejnych szans nie bardzo mam ochotę.
Na plus za to okładki; te są naprawdę świetne.
The madness and the damage done.
-
- mistrz forumowej ceremonii
Jesteś nubijskim łącznikię?;)
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
-
To tylko nawiązanie do jednego z kawałków Arghoslent:)
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
- Drone
Uważam, że DECEASED to zupełnie inna melodyka. DECEASED bardzo lubię, natomiast ARGHOSLENT nie mogę strawić, jest to dla mnie asłuchalne ze względu na te natrętne melodie. Nieodparcie kojarzą mi się one też z "Black Winter Day" i całą tą okropną dwójką AMORPHIS :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Czy zupełnie inna to się można spierać, natomiast jedną i drudzy, dla mnie, za bardzo rozwadniają swoją muzykę. Ale fakt faktem, że prędzej włączę Deceased niż bohaterów tematu.
The madness and the damage done.
- Harlequin
Ostatni raz słuchałem ich przy okazji wydania "Hornets Of The Pogrom" i wydawało mi sie to strasznie sztuczne i pretensjonalne. Dziś odpaliłem sobie znów ten materiał, spodziewając sie, że coś się zmieniło. Zmieniło się to ,że wyłączyłem po 2 kawałku. Patetyczne, plastikowe, pretensjonalne, nawet jeśli dosc oryginalne i nienagannie odegrane. Ot, posłuchać, zobaczyć co to i zapomnieć.
-
Zabawne bo ja też ostatnio posłuchałem tej płyty i podoba mi się tak samo jak w momencie kiedy się ukazała :)
A z tą oryginalnością i "plastikowością" to bym nie przesadzał.
A z tą oryginalnością i "plastikowością" to bym nie przesadzał.
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
wiadomo że muzyka dla prawackich pedałów, no ale warto odnotować powrót

-
- weteran forumowych bitew
Odnotowałeś w swym notesie dla lewackich pedałów i pedofili?yossarian84 pisze: ↑14-08-2023, 07:30wiadomo że muzyka dla prawackich pedałów, no ale warto odnotować powrót
![]()
-
- weteran forumowych bitew
Fajnie , ze wrocili muzycznie też całkem dobrze czy za miekko kwestia dyskusyjna . Czekam na pełniaka .
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
bambusie zajebany