STRIBORG

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
TORTURER
w mackach Zła

26-05-2008, 23:13

Ostatnio widziałem w sklepie chyba z 10 (!!!) płyt tego Striborg,kurwa mac nieżle,kapela istniejaca od paru lat,ale to musi być gowno hehe
Death Dwells in Love
Awatar użytkownika
black_lava
rasowy masterfulowicz

28-05-2008, 06:32

to jest dopiero straszna sraka...
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Awatar użytkownika
Wódz 10
rasowy masterfulowicz

Re: STRIBORG

26-09-2008, 13:41

Drone pisze:
Wódz Dziesięć Niedźwiedzi pisze: Załoga z Southern Lord ma wypuścić koncert, gdzie rzeczony Sin Nanna się udzielał (pewnie wiesz o czym mówię). Oni go naprawdę muszą...doceniać...
Tak :D
Wódz Dziesięć Niedźwiedzi pisze:Zaraz się zabieram za najnowszy album Striborg.
I jak? Jeszcze nie słyszałem, ale stawiam, że jest niemalże taki sam jak wszystkie poprzednie.
Z tych dwóch albumów wydanych w tym roku, Foreboding Silence, czy jak to tam się zwie, jest lepszy. Czytaj, mniej zły ;)

Fajne przerywniki są ;)
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
DCI Hunt

26-09-2008, 16:34

To jest na serio czy to jakaś wielka prowokacja? Właśnie słucham jednej z płyty tego czegoś i nie mogę się nadziwić jak można wydawać coś tak gównianego. Przecież to powinno nagrać split z Impaled Northern Moon Forest. Przeciętny szwabski trzecioligowy klon Burzum jest przy tym czymś monumentem. Jakiś czas temu w Terrorizerze był wywiad ze Striborg na 2-3 strony. Powiedzcie mi, że to nie był ten Striborg, którego właśnie próbuję słuchać...
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

26-09-2008, 16:44

w terrorizerze striborg to wręcz zjawiskowa doskonałość black metalu...
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
DCI Hunt

26-09-2008, 16:46

Scaarph pisze:w terrorizerze striborg to wręcz zjawiskowa doskonałość black metalu...
Przecież przy tym Nargaroth to istne cudo... Nie potrafię tego pojąć.
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

26-09-2008, 16:49

czy ja jestem jedynym żyjącym osobnikiem, któremu podoba się black metal ist krieg? :D tzn kawałek, nie cała płyta.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
DCI Hunt

26-09-2008, 16:59

Scaarph pisze:czy ja jestem jedynym żyjącym osobnikiem, któremu podoba się black metal ist krieg? :D tzn kawałek, nie cała płyta.
Niee no, z całej dyskografii Nargaroth dałoby sie zrobić jedno słuchliwe MCD. Nawiasem mówiąc w kawałku, o którym wspomniałeś najlepszy motyw i tak jest ukradziony ze Strid ;)
Heretyk
mistrz forumowej ceremonii

26-09-2008, 17:00

Scaarph pisze:czy ja jestem jedynym żyjącym osobnikiem, któremu podoba się black metal ist krieg? :D tzn kawałek, nie cała płyta.
nie
Awatar użytkownika
hcpig

26-09-2008, 17:25

Obrazek
Yare Yare Daze
DCI Hunt

26-09-2008, 17:32

Drone pisze:STRIBORG ma zagwarantowane miejsce u mnie na półce. Za to że jest właśnie tak minimalistycznie prymitywny i gówniany. I za to, że ten prymitywizm jest celowy (PENTEMPLE dało dowód na to, że gość potrafi dobrze grać). Różnica między 4 ligą niemieckiego blacku a S. polega też na tym, że 4 liga ewoluuje, a S. idzie dalej w regres. :D
Zgoda, ale czy postawa tego gościa jest tym co gwarantuje jego płytom miejsce na Twojej półce? Nie słyszałem zbyt wielu jego nagrań, ale to co słyszałem było gównem przeokrutnym. "Filosofem" jest minimalistyczny i prymitywny, ale dość mocno ociera się o geniusz, ten sam rodzaj minimalizmu występuje w Von. Striborg natomiast sprawia wrażenie kompletnego gówna, które pod płaszczykiem minimalizmu próbuje ukryć swą bezpłciowość i kompletny brak pomysłów. Jasne, na siłę można doszukać się w tym jakiegoś klimatu, ale w takim razie to samo można powiedzieć nawet o włączonej pralce z przerwami wydającej ten sam dźwięk albo każdej, nawet najbardziej idiotycznej, leśnej, gównianej, bzyczącej jednosobowej hordzie. Chyba już bym wolał Northland posłuchać ;)
Awatar użytkownika
Olo
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

26-09-2008, 18:03

Warcrimer pisze:Striborg natomiast sprawia wrażenie kompletnego gówna, które pod płaszczykiem minimalizmu próbuje ukryć swą bezpłciowość i kompletny brak pomysłów. Jasne, na siłę można doszukać się w tym jakiegoś klimatu, ale w takim razie to samo można powiedzieć nawet o włączonej pralce z przerwami wydającej ten sam dźwięk albo każdej, nawet najbardziej idiotycznej, leśnej, gównianej, bzyczącej jednosobowej hordzie. Chyba już bym wolał Northland posłuchać ;)
różnica jest taka, że słuchanie Northland to jak walenie konia przy zdjęciach grubej i parchatej 50-latki, która udaje seksbombę a słuchanie Striborg to jak walenie konia przy zdjęciach modliszek
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
DCI Hunt

26-09-2008, 18:23

Olo pisze:
Warcrimer pisze:Striborg natomiast sprawia wrażenie kompletnego gówna, które pod płaszczykiem minimalizmu próbuje ukryć swą bezpłciowość i kompletny brak pomysłów. Jasne, na siłę można doszukać się w tym jakiegoś klimatu, ale w takim razie to samo można powiedzieć nawet o włączonej pralce z przerwami wydającej ten sam dźwięk albo każdej, nawet najbardziej idiotycznej, leśnej, gównianej, bzyczącej jednosobowej hordzie. Chyba już bym wolał Northland posłuchać ;)
różnica jest taka, że słuchanie Northland to jak walenie konia przy zdjęciach grubej i parchatej 50-latki, która udaje seksbombę a słuchanie Striborg to jak walenie konia przy zdjęciach modliszek
Tylko po kiego chuja to wszystko skoro są filmy z Vivid, Private albo Wicked Pictures? ;)
Awatar użytkownika
Wódz 10
rasowy masterfulowicz

26-09-2008, 19:10

Drone pisze:I zobacz, jaki dał występ na PENTEMPLE. Tam dopiero popłynął.
Morde mógłby zamknąć i Attili ustapić, ale bębni dobrze. :)
I dream of colour music,
Awatar użytkownika
Wódz 10
rasowy masterfulowicz

09-11-2008, 12:44

Zrobiłem sobie przez ostatnie kilka dni tour po YouTube w poszukiwaniu jakiegoś ciekawego BM i powiem szczerze, że natrafiałem na takie gówna, przy których Striborg jest po prostu bossem.
I dream of colour music,
DCI Hunt

10-02-2010, 17:49

Drone pisze:
Warcrimer pisze:
Drone pisze:STRIBORG ma zagwarantowane miejsce u mnie na półce. Za to że jest właśnie tak minimalistycznie prymitywny i gówniany. I za to, że ten prymitywizm jest celowy (PENTEMPLE dało dowód na to, że gość potrafi dobrze grać). Różnica między 4 ligą niemieckiego blacku a S. polega też na tym, że 4 liga ewoluuje, a S. idzie dalej w regres. :D
Zgoda, ale czy postawa tego gościa jest tym co gwarantuje jego płytom miejsce na Twojej półce? Nie słyszałem zbyt wielu jego nagrań, ale to co słyszałem było gównem przeokrutnym. "Filosofem" jest minimalistyczny i prymitywny, ale dość mocno ociera się o geniusz, ten sam rodzaj minimalizmu występuje w Von. Striborg natomiast sprawia wrażenie kompletnego gówna, które pod płaszczykiem minimalizmu próbuje ukryć swą bezpłciowość i kompletny brak pomysłów. Jasne, na siłę można doszukać się w tym jakiegoś klimatu, ale w takim razie to samo można powiedzieć nawet o włączonej pralce z przerwami wydającej ten sam dźwięk albo każdej, nawet najbardziej idiotycznej, leśnej, gównianej, bzyczącej jednosobowej hordzie. Chyba już bym wolał Northland posłuchać ;)
Masz 100% racji. Ja STRIBORG widzę trochę inaczej niż BURZUM czy VON - tamte były minimalistyczne, ale miały strukturę. A w STRIBORGu podoba mi się (nie podoba?), że tu nie ma żadnej struktury, że to się rozjeżdża w jakiś noise, w jakąś karykaturę ambientu. Dla mnie ma to taki właśnie gówniany, prymitywny do bólu urok. Że to jest muzyczna prostota, ale chyba jednak nie prostactwo. Chyba też nie jest możliwe, żeby jacyś leśnicy amatorzy grali aż tak źle - zawsze będą lepsi od STRIBORGa.
Tylko takie argumenty mi zostały, bo - przyznaję bez bicia - innych nie mam i nie znajdę. ;)
Heh, naprodukowałem się tylko po to żeby w końcu stwierdzić, że jednak ma coś w sobie ten Striborg. Stwierdziłem, że skoro tak lubię Akitsa, a z czasem bardzo polubiłem Furze to dam temu tworowi kolejną szanśe i coś zaskoczyło... Po prostu przestałem podchodzić do tego jak do metalu czy nawet jego pochodnych. To bardziej taka... muzyka tła bez konkretnej struktury, której słuchanie bardziej przypomina obcowanie z dark ambientem czy nawet noise. W rezultacie najbardziej nie podobają mi się właśnie te bardziej ułożone fragmenty przypominające prymitywny black metal...
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

10-02-2010, 21:31

obecny.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
grot
weteran forumowych bitew

10-02-2010, 21:46

Ej, Drone a co sądzisz o Dead Raven Choir?
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

10-02-2010, 21:48

I Velvet Racoon :lol:
Give birth to something dead
Give birth to something old
DCI Hunt

10-02-2010, 22:05

Drone pisze:A właśnie - AKITSA. Ciekawy jestem, ilu miłośników tego tworu jest na forum. Proszę się wpisywać ;)
Akitsa mnóstwo ok. Jakby ktoś chciał sprzedać "Goétie" to chętnie wezmę.
ODPOWIEDZ