ANATHEMA - HINDSIGHT - 2008
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: ANATHEMA - HINDSIGHT - 2008
tytul nie jest zly, ale okladka bidna raczej
this is a land of wolves now
- Block69
- zahartowany metalizator
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
znacznie lepszy wlasnie. ale o czym my w ogole mowimy ; )
this is a land of wolves now
- Mol
- Rattlehead
No sam nie wiem. Chyba jakoś nie mam teraz ochoty na takie granie, zatem poczekam i z cede odpalę.
support music, not rumors
- Realista
- weteran forumowych bitew
fajny, zobaczymy jaka będzie cała płyta.Mol pisze:fajny numer
edit: pelna wersja -
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
yhm;Mol pisze:fajny numer
słucham go sobie po raz drugi i muszę przyznać że bardzo fajnie się słucha tego kawałka;
ciekawy jestem całego albumu;
-
- mistrz forumowej ceremonii
Całkiem udany ten kawałek. A ta Lee Douglas to siostra perkusisty jest czy tylko zbieżność nazwisk taka?
- Mol
-
- zaczyna szaleć
Nigdy nie trawiłem tej kapeli
- Lykantrop
Mnie też ona zawsze się wydawała taką pipidówką dla ułożonej młodzieży w zielonych plecakach. Jak jest w rzeczywistości? Warto? Zaznaczam, że nie przesłuchałem ani fragmentu ich twórczości (a nawet jeśli to nic nie spamiętałem).
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- longinus696
Bardzo mylne wyobrażenie. Zdecydowanie najlepszy z tych zespołów grających doom, które w drugiej połowie lat 90-tych poszły w tzw. "klimaty". Płyty od "Serenades" + "Crestfallen" EP do "Alternative 4" (włącznie) są na pewno godne uwagi.Lykantrop pisze:Mnie też ona zawsze się wydawała taką pipidówką dla ułożonej młodzieży w zielonych plecakach. Jak jest w rzeczywistości? Warto? Zaznaczam, że nie przesłuchałem ani fragmentu ich twórczości (a nawet jeśli to nic nie spamiętałem).
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
ABSOLUTNIE ZAJEBISTYMol pisze:fajny numer
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
Re:
no wlasnie,po magicznym Alternative 4 przyszla pora na uwielbiany przez masy Judgement,ktory oczywiscie zla plyta nie jest,ale juz wówczas,czegos mi w tej muzyce brakowalo...A Fine Day to Exit ma kilka zajebistych utworów,kolejna plyta,moze dwa warte wspomnienia..longinus696 pisze:Bardzo mylne wyobrażenie. Zdecydowanie najlepszy z tych zespołów grających doom, które w drugiej połowie lat 90-tych poszły w tzw. "klimaty". Płyty od "Serenades" + "Crestfallen" EP do "Alternative 4" (włącznie) są na pewno godne uwagi.Lykantrop pisze:Mnie też ona zawsze się wydawała taką pipidówką dla ułożonej młodzieży w zielonych plecakach. Jak jest w rzeczywistości? Warto? Zaznaczam, że nie przesłuchałem ani fragmentu ich twórczości (a nawet jeśli to nic nie spamiętałem).
slucham kolejny raz Thin Air i naprawde szalenie mi sie ten utwór podoba.oby cala plyta trzymala taki poziom.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Skaut
ja magię na Judgement też czuję. Co więcej, mam wrażenie, że najpierw Vincent & Co słowa pisali, dopiero później do tekstów komponowali muzykę (zresztą, chyba nawet kiedyś w wywiadzie o tym czytałem). To trudniejsza sztuka i tym bardziej doceniam ten krążek - genialne emocje od pierwszego do ostatniego kawałka. A w nowym numerze przeszkadza mi jednak trochę wymuszona płaczliwa maniera wokalna. Poza tym sam kawałek ok, chyba nawet nieco inspirowany Porcupine Tree (co nie powinno dziwić, zważywszy na fakt kto jest producentem). Powiem szczerze, że po słabawym AND nie oczekiwałem zbyt wiele.[V] pisze:no wlasnie,po magicznym Alternative 4 przyszla pora na uwielbiany przez masy Judgement,ktory oczywiscie zla plyta nie jest,ale juz wówczas,czegos mi w tej muzyce brakowalo...A Fine Day to Exit ma kilka zajebistych utworów,kolejna plyta,moze dwa warte wspomnienia..longinus696 pisze:Bardzo mylne wyobrażenie. Zdecydowanie najlepszy z tych zespołów grających doom, które w drugiej połowie lat 90-tych poszły w tzw. "klimaty". Płyty od "Serenades" + "Crestfallen" EP do "Alternative 4" (włącznie) są na pewno godne uwagi.Lykantrop pisze:Mnie też ona zawsze się wydawała taką pipidówką dla ułożonej młodzieży w zielonych plecakach. Jak jest w rzeczywistości? Warto? Zaznaczam, że nie przesłuchałem ani fragmentu ich twórczości (a nawet jeśli to nic nie spamiętałem).
slucham kolejny raz Thin Air i naprawde szalenie mi sie ten utwór podoba.oby cala plyta trzymala taki poziom.
Coś tam było! Człowiek!
-
jesli chodzi o placzliwa maniere wokalna to na poczatku towarzyszylo mi podobne uczucie,ze ten glos jest zbyt delikatny,zbyt wymuskany,pózniej zupelnie przestalo mi to przeszkadzac,inaczej na to spojrzalem,Vincent brzmi odrobine inaczej,dojrzalej,wbrew pozorom,nie jest to jakies ckliwe zawodzenie...
strasznie sie nakrecilem A Simple mistake i Thin Air.jesli taka bedzie cala plyta to bedzie to najlepszy krazek od lat.
btw,juz w tym momencie sam Thin Air jest dla mnie wiecej wart niz ostatnie plyty Paradise Lost,My Dying Bride razem wziete.
strasznie sie nakrecilem A Simple mistake i Thin Air.jesli taka bedzie cala plyta to bedzie to najlepszy krazek od lat.
btw,juz w tym momencie sam Thin Air jest dla mnie wiecej wart niz ostatnie plyty Paradise Lost,My Dying Bride razem wziete.
- Skaut
no racja, to tym razem inne spektrum wokalne, ale jakoś do końca się przekonać nie mogę.[V] pisze:jesli chodzi o placzliwa maniere wokalna to na poczatku towarzyszylo mi podobne uczucie,ze ten glos jest zbyt delikatny,zbyt wymuskany,pózniej zupelnie przestalo mi to przeszkadzac,inaczej na to spojrzalem,Vincent brzmi odrobine inaczej,dojrzalej,wbrew pozorom,nie jest to jakies ckliwe zawodzenie...
prawda[V] pisze: btw,juz w tym momencie sam Thin Air jest dla mnie wiecej wart niz ostatnie plyty Paradise Lost,My Dying Bride razem wziete.
Coś tam było! Człowiek!
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Re:
a ja bym poszedł jeszcze dalej, uważam że każdy album w ich dyskografii jest godny uwagi, mają oczywiście słabsze i lepsze momenty, ale osobiście nie pominął bym żadnego albumu w ich twórczości bo na każdym jest masa dobrych dźwięków.longinus696 pisze:Bardzo mylne wyobrażenie. Zdecydowanie najlepszy z tych zespołów grających doom, które w drugiej połowie lat 90-tych poszły w tzw. "klimaty". Płyty od "Serenades" + "Crestfallen" EP do "Alternative 4" (włącznie) są na pewno godne uwagi.Lykantrop pisze:Mnie też ona zawsze się wydawała taką pipidówką dla ułożonej młodzieży w zielonych plecakach. Jak jest w rzeczywistości? Warto? Zaznaczam, że nie przesłuchałem ani fragmentu ich twórczości (a nawet jeśli to nic nie spamiętałem).
longinus, po "Alternative 4" wogóle Ci nie podchodzi twórczość Anathemy?
- Realista
- weteran forumowych bitew
ja tez bardzo lubię "Judgment" Skaut, jest emocjonalna i czuć w niej że była nagrywana w czasie ciężkiego okresu dla chłopaków (bracią matka zmarła wtedy), po tej płycie Antahem nagrywała już bardzo średnie albumy, z drugiej strony jak dla mnie to ciężko było im pobić Judgment.