ILLUSION

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
aryman
postuje jak opętany!

Re: ILLUSION

12-07-2008, 11:38

A ja nie mam żadnej płyty, czasami gdzieś słyszałem, ale na kocercie byłem (daaaaawno temu) i dali radę. Teksty Lipy mnie strasznie mierziły.
Urodziłem się Hebrajczykiem, ale potem przeszedłem na narcyzm. (W. Allen)
Awatar użytkownika
Scaarph
zahartowany metalizator

12-07-2008, 11:41

bo to lipa.
ON TO RUPTURE

Obrazek
Necro Skins Society
Awatar użytkownika
KAKAESIAK
rasowy masterfulowicz

12-07-2008, 15:56

Gore_Obsessed pisze:Poznałem kolejno trzy pierwsze płyty. Żadnej nie mam od ponad dekady. Nie żałuję. "Vendetta" - jedyny utwór który do dziś miło wspominam. ACID dla mnie sto razy bardziej interesujący.
aryman pisze:. Teksty Lipy mnie strasznie mierziły.
In a world of compromise...some don't
Awatar użytkownika
Aron
postuje jak opętany!

12-07-2008, 16:43

Takie tam nieco grandżowe granie tylko o wiele mocniejsze. Pamiętam że wygrali jakiś konkurs dla zespołów rockowych i w nagrodę pojechali na festiwal do Szwajcarii.
Pierwsze płyty Kreatora to wg mnie straszny łomot, w pamięci pozostała mi tylko "The Flag Of Hate" , natomiast Hordes Of Chaos, zawiera więcej melodyki i ogólnie nawet całkiem mi się podoba.

z forum fanów Metalliki
Awatar użytkownika
Bloodcult
mistrz forumowej ceremonii

12-07-2008, 19:20

zekke pisze:jak dla mnie badziew
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
Awatar użytkownika
grot
weteran forumowych bitew

12-07-2008, 22:03

Miałem kiedyś debiut, sprzedałem bez żalu. Niby wszystko w tej kapeli było OK, ale... no właśnie, jakoś nie do końca to było to, co lubię najbardziej. Zupełnie nie chce mi się do nich wracać, jest dużo znacznie ciekawszych rzeczy do posłuchania.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
wolf

12-07-2008, 23:50

haha kurwa ktos napisal ,ze illusion to grunge ja pierdole raczej hardcore jesli juz .co do samej kapeli to bez emocji ale kilka kawałkow świetnych mieli,slava
vulture

13-07-2008, 00:35

dawno nie widziałem tutaj takiej zgodności panowie.widze ze jeste odizolowany w swojej opinii.ale bynajmiej mi to nie preszkadza :lol:

acha,jack daniels sie dzisiaj leje.wasze zdrowie :wink:
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

13-07-2008, 10:41

vulture pisze:dawno nie widziałem tutaj takiej zgodności panowie.widze ze jeste odizolowany w swojej opinii.ale bynajmiej mi to nie preszkadza :lol:
Nie jesteś odizolowany ;) A panowie po prostu najlepszej VI nie znają i sądzą zespół po najsłabszych I-III. Trzeba im wybaczyć, bo nie wiedzą co czynią ;)
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
vulture

13-07-2008, 15:10

4m - VI najlepsza oczywiście. jest tam kilka pereł.
Co do wypowiedzi poprzednika;Flapjack nie dane było mi słyszeć..
vulture

13-07-2008, 21:47

no akurat ten numer dla mnie mega chujowy
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

13-07-2008, 22:09

vulture pisze:no akurat ten numer dla mnie mega chujowy
Jeżeli Flapjack to Juicy Planet Earth. Świetne kawałki - np.
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
vulture

13-07-2008, 23:00

thx man

posłucham całej płyty.

wracając do watku,jeśli chodzi o szóstke,ja wyrózniłbym przedewszystkim Adubi,uwielbiam prace wioseł w tym tracku,niesamowity wokal i prosty ale bardzo dobry tekst,jak Ty to widzisz?
lubie cała płytę,ale Adubi pamiętam jakoś szczególnie,coś tam siedzi..

p.s ; założ temat o zespole który mam w avatarze bo zdaje sie że obok mnie jesteś jedynym ludziem tutaj który ma wszystko co nagrali :wink:
Awatar użytkownika
Bloodcult
mistrz forumowej ceremonii

13-07-2008, 23:15

temat był, mozęsz założyć ponownie, ale chyba wiesz jakiego odzewu się spodziewać :roll:
Grzegorz Braun to ruski agent

http://allegro.pl/uzytkownik/bloodcult
vulture

13-07-2008, 23:20

no,ja założyłem ten temat,więc .. :wink:
skoro pojawia się choć jedna osoba która ma głowe na karku i coś madrego do powiedzenia mogę sobie pozwolić na swobodnę wymianę zdań kompletnie przy tym ignorując wstawki: dla mnie to badziew.zresztą,to też jest w porządku.przecież lepiąc tutaj babki z piasku, nie mogę oczekiwac że za każdym razem wszyscy będą mi przyklaskiwać i moczyć się z zachwytu.im większa polaryzacja opinii tym lepiej.poza tym muzyka jest nieskończona :wink:
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

14-07-2008, 08:45

vulture pisze:wracając do watku,jeśli chodzi o szóstke,ja wyrózniłbym przedewszystkim Adubi,uwielbiam prace wioseł w tym tracku,niesamowity wokal i prosty ale bardzo dobry tekst,jak Ty to widzisz?
Nie pamiętam dobrze, bo to w ubiegłym wieku jeszcze było, gdy po raz ostatni tego słuchałem ;) W każdym razie o ile III była tak 50/50 wyważona między graniem poważniejszym, a młodzieżowym to VI już w całości wydawała mi się dojrzała.
p.s ; założ temat o zespole który mam w avatarze bo zdaje sie że obok mnie jesteś jedynym ludziem tutaj który ma wszystko co nagrali :wink:
Hehe, aż taki odważny to ja nie jestem :P
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
dybek
rozkręca się

14-07-2008, 09:17

Illusion fajne polskie połączenie rocka, hardcore'a; kit z tym że na warunki światowe mało oryginalne ale mi zawsze w tym zespole bardziej odpowiadały teksty Lipy. Bez większych metafor tylko prosto. To trafiało do młodego człowieka.
VI zdecydowanie najlepszy album ale sentyment pozostaje do płyt I-III bo to ich pierwsze nagrania były, które usłyszałem.

A Lipali na koncertach mogli by także grać "140" ( ) obok "Nóż".

Co do Flapjack to "Juicy..." pewnie ciągle jest płytą za odważną dla niektórych, zwłaszcza w porównaniu z dwoma pierwszymi albumami. Ale podobno po skończeniu promocji nowego albumu Acid Drinkers Ślimak z Olassem biorą się za nowy album Flapjack, tylko tak już zabierają się od paru lat, zobaczymy co wyjdzie z tego...
Awatar użytkownika
Olo
rasowy masterfulowicz
Kontakt:

14-07-2008, 11:18

Major generalnie bardzo dokładnie oddał czym był ten zespół

o ile lubiłem zawsze dobry grunge o tyle Illusion jebało mi po prostu wsią, zespół na silę chciał przełożyć na polski realia amerykańską falę muzyki młodzieżowej, Lipa zaciągał jak emigrant z Chicago po 15 latach wpierdalania hamburgerów na greenpoincie, teksty jakieś ni to gangsta ni to grungowe 'I'm a looser' (przykład poniżej), a muzycznie to wtórne proste rypanie molowych akordów z obniżonym strojem.

"I znowu ktoś ci obił gębę
A ty mówisz trudno
Jestem słabszy i gorszy
Ktoś cię skroił z cashu
I pociął ci kurtkę
I o mało co nie wyruchałby Cię w dupę"
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

14-07-2008, 11:44

Olo pisze: "I znowu ktoś ci obił gębę
A ty mówisz trudno
Jestem słabszy i gorszy
Ktoś cię skroił z cashu
I pociął ci kurtkę
I o mało co nie wyruchałby Cię w dupę"
Gdy ty nie uwierzysz w siebie
Nikt nie będzie wierzył
Poczuj w sobie dziką moc
Kochaj kiedy możesz
Ufaj kiedy możesz
Kiedy trzeba pokaż kły :D

No zgodzę się, że wiocha, kraciaste koszule itp., ale jaki sens ma ocenianie zespołu przez pryzmat najsłabszych i najbardziej "młodzieżowych" nagrań zamiast późniejszych, gdzie zaczął grać dojrzalszą muzykę? Prawdziwego mężczyznę poznaje się... ;)
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
vulture

14-07-2008, 21:17

wstyd to jest jak kupujesz płyty których nikt inny brać nie chce a później zakładasz o nich tematy na forum które nie mają nawet jednej odpowiedzi :wink:
ODPOWIEDZ