HELMET
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- megawat
- weteran forumowych bitew
Re: HELMET
A pewnie, jedna EP-ka wystarczy. Szczególnie, że to się nawet nie kojarzy. Oni po prostu grają dokładnie jak Helmet i nic innego.
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
-
- zahartowany metalizator
[youtube][/youtube]
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
oj bylo bylo, ciongle mam bluze meantime kupiona w rzeszowskim Bescie....vulture pisze: ↑15-07-2008, 23:26Nowojorska załoga o której świat usłyszał za sprawą bardzo dobrego "Meantime" ,który to w tamtym czasie zbierał naprawdę fantastyczne recenzje i pozyskał sobie wielu zwolenników zarowno wśród fanów metalu i muzyki hardcore.Uważam że dziś,po latach płyta broni sie znakomicie,jeśli chodzi o taką stylistykę oczywiście.To był dość specyficzny czas,jeśli miałbym sie pokusić o jakieś analogie,równolegle niemal ukazał sie Vulgar Display of power,rok później River Runs Red, a w 1994 światem wstrząsneły debiuty Machine Head i Korn i już wiadomo było że do głosu dochodzi zupełnie nowe pokolenie muzyków i łatwo nie da za wygraną...
i pytania do kumatych;
1.Ponoć debiut to kawał interesującego,ambitnego grania -prawda to?w kuluarach chodzą nawet sluchy o jakiś z lekka jazzujących patentach..
2.Jak wam sie widzi Meantime po latach?
3.Czy podobnie jak autor tego tematu uważacie ostatnie dokonania Helmet za nieporozumienie?
woodpecker from space
- Tatuś
- Kontakt:
Największą zaletą Helmet jest to, że są "jacyś". Mają swój styl, ktory jest rozpoznawalny po kilku taktach utworu. Meantime robi mi do dzisiaj ale dzieła, ktore powstały po przeprowadzce Hamiltona na zachodnie wybrzeże mogłyby nie istnieć.
Perkusista wygrywa takie rzeczy teraz:
Perkusista wygrywa takie rzeczy teraz:
Palę się do roboty jak ruska jednostka mobilizacyjna.
-
17.11 Warszawa, 18.11 Poznań
30 lecie Betty,
Bylem na 20 leciu przed carcass, to może i teraz do Poznania się wybiorę ale zobaczymy czy nie wygra lenistwo, bo 16 jestem w Berlinie na quicksand i hot water music.
30 lecie Betty,
Bylem na 20 leciu przed carcass, to może i teraz do Poznania się wybiorę ale zobaczymy czy nie wygra lenistwo, bo 16 jestem w Berlinie na quicksand i hot water music.
-
Trasa helmet odwołana. Huj w dupę livenation.
- Żułek
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Mocarne knury w butach biegają po lesie z połówkami melona na głowach wykrzykując pod adresem maciory jestem chomikiem z azbestu.
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
memberlist.php?mode=&sk=d&sd=d#memberlist
-
Podejrzewam że w eu, to tylko kwestia czasu.
-
No i odszczekuję wszystko Warszawa Sold out:), mam nadzieję, że w Poznaniu nie będzie sold out i będę mógł się przemieszczać balkon/parter:)
- Sybir
- mistrz forumowej ceremonii
Płaczę odkąd się o tym dowiedziałem.piotraz pisze:No i odszczekuję wszystko Warszawa Sold out:)
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz