FURIA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Re: FURIA
odezwał się największy black metalowiec. Miastowy krawaciarz co chodzi na 8 godzin do budynku z rurami i rozmawia w przerwach z grubymi dziewczynami na papierosa i sie tam hihoczą wszyscy do ziebie jakby kartofla mieli w dupie. Ja przez to że znam i zamieszkuję wiejskie opkolice mam więcej współnego z black metale niż ty. Mam w zimie mróz w lecie wspaniałe lasy, zresztą w zimie też. Mam zwierzęta. A ty masz lodówke i rury.
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
hehedługopisyyyyyyyyyy pisze:odezwał się największy black metalowiec. Miastowy krawaciarz co chodzi na 8 godzin do budynku z rurami i rozmawia w przerwach z grubymi dziewczynami na papierosa i sie tam hihoczą wszyscy do ziebie jakby kartofla mieli w dupie. Ja przez to że znam i zamieszkuję wiejskie opkolice mam więcej współnego z black metale niż ty. Mam w zimie mróz w lecie wspaniałe lasy, zresztą w zimie też. Mam zwierzęta. A ty masz lodówke i rury.

Coś tam było! Człowiek!
- Adrian696
- zahartowany metalizator
to pochwal sie jeszcze sąsiademDrone pisze:Panowie, farbowany gejorolnik z lubelszczyzny wyjątkowo źle trafił, bo ja naprawdę mieszkam na wsi, no i w biurze też nie pracuję

Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Wujek Lucyferiusz
- postuje jak opętany!
Macie rację z tymi lirykami na Płoń, ale że już na początku napisałem, że teksty na MPJ mnie irytowały to prewencyjnie na następnym albumie nie zwracałem na nie jakoś szczególnie uwagi.
Ale spadek wyraźny jest, bez dwóch zdań. 
Drone: Czy ten Schulz w awatarze sugeruje, że z okolic Drohobycza?
Byłbyś wtedy jeszcze bardziej trv od długopisaaaaaa we wschodnio-rubieżowatości. 

Drone: Czy ten Schulz w awatarze sugeruje, że z okolic Drohobycza?

A gdzie kotuś widzisz głupotę? W teorii ekonomicznej szkoły austriackiej? Mam cię zabić?
Kel'Thuz - młot na parchów
t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
Kel'Thuz - młot na parchów
t(-_-t) Hvert norske ord høres ut som en gammel skog og krig i helvete!
Już sie nie tłumacz.. żeś widział prosiaka chyba w lidlu na ladzie na zakupach. Husteczki higieniczne z krokodylkiem, włoszyzna z torby i kotlety sojowe.Drone pisze:Panowie, farbowany gejorolnik z lubelszczyzny wyjątkowo źle trafił, bo ja naprawdę mieszkam na wsi, no i w biurze też nie pracuję
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
ten fragment jest akurat zajebisty tekstowo. no ale generalnie za dużo patosu w tych lirykach.Block69 pisze:Też mam takie wrażenie chyba, że sie nie znam na tekstach:
Setki innych pytan,
niewaznych,
niewlasciwie zadanych...
-pijesz?
-pije.
-jaki znak twoj?
-Orzeł Biały!
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
o kurwaaaaaaaadługopisyyyyyyyyyy pisze:odezwał się największy black metalowiec. Miastowy krawaciarz co chodzi na 8 godzin do budynku z rurami i rozmawia w przerwach z grubymi dziewczynami na papierosa i sie tam hihoczą wszyscy do ziebie jakby kartofla mieli w dupie. Ja przez to że znam i zamieszkuję wiejskie opkolice mam więcej współnego z black metale niż ty. Mam w zimie mróz w lecie wspaniałe lasy, zresztą w zimie też. Mam zwierzęta. A ty masz lodówke i rury.

gosc jest coraz lepszy

this is a land of wolves now
- Jarovit
- świeżak
Dla mnie Furia to top2 Polski. Dema są dobre, nie powiem, że rewelacyjne, jednak MPJ i Płoń miażdżą wszystko. Teksty na najwyższym poziomie, czysta poezja. Na koncertach też świetnie wypadają. Emocje, które niesie ze sobą głos Nihila są ukojeniem dla mych uszu.
KAMPF KRIEG UND SIEG SIEG SIEG
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
-
- rasowy masterfulowicz
to wole wypierdalac niz smarowac sobie uszy wokalem Nihila
Furia nigdy nie robila na mnie wrazenia. Ot pewnie glownie przez liryki, albo i same tytuly utworow;))

-
- rasowy masterfulowicz
Ohydny jestem pod koniec listopada 

- paluch
- rozkręca się
obadałem "próbkę" z netu i przyznam, że konkretnie dobrze. jesień mi się wydaje bardziej surowa, ale nie wiem czy to dobrze czy źle. oryginał już zamówiony. podoba mi się charakter tego zespołu, jest wulgarnie poetycko - coś jak u Kostrzewskiego w najlepszych tekstach. Niech mi ktoś powie, że język polski brzmi słabo w metalu! jak dobrze go użyć to ciary na plecach!
- 4m
- weteran forumowych bitew
Dokładnie! Nawet jeżeli ktoś po szkole czy kursie spiking inglese to jednak wokale w języku, który wyssało się z mlekiem matki rozpierdalają jak żadne inne. Ostatnio zauważyłem, że niektóre dzieciaki przeklinają w piaskownicy po angielsku, więc naturalna dwujęzyczność powoli staje się fucktem i nasze dzieciaki prawdopodobnie nie będą znały tego problemupaluch pisze: Niech mi ktoś powie, że język polski brzmi słabo w metalu! jak dobrze go użyć to ciary na plecach!

from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
and the thought
and the chaos
that free the form