i bez takiego hardcore mozna utrzymac digi w idealnej kondycji, mam plyty wydane w takiej formie, ktore sa juz u mnie od kilku lat i wygladaja jaby byly dopiero co wyjete z foliiMorph pisze:
Lol. Zgrywam płytę na dysk, digi do folii, książeczka ewentualnie wyjęta i włożona w kopertę w celach poglądowo-poznawczych, nic się nie rysuje i nic nie trzeba wymieniać. Masz po prostu mentalność hurtownika
ARCKANUM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Tymothy
- postuje jak opętany!
Re: ARCKANUM "ÞÞÞÞÞÞÞÞÞÞÞ" (2009)
Hello darkness, my old friend
- Block69
- zahartowany metalizator
Hahahaha. Sie hurtownik spotkał z pedantemMorph pisze:Lol. Zgrywam płytę na dysk, digi do folii, książeczka ewentualnie wyjęta i włożona w kopertę w celach poglądowo-poznawczych, nic się nie rysuje i nic nie trzeba wymieniać. Masz po prostu mentalność hurtownikaMaria Konopnicka pisze:gdybym lał na estetykę wydania to te digi by mi nie przeszkadzały - staram się utrzymywać płyty w stanie idealnym - niestety żadne digi po kilku tygodniach normalnego użytkowania w takim stanie już nie jest. Nie mówiąc już o tym, że zdarza się, że nie jest już w chwili gdy zdejmuje z niego folię. Estetycznie wydana płyta powinna być w plastikowym pudełku, które po jakimś czasie jak mi się porysyje, powyciera czy pęknie mogę wymienić na nowe. Przerabialiśmy już ten temat 1000 razy i doszliśmy do wniosku, że digi są dla dzieciakówMorph pisze: Nie rozumiem ludzi kupujących płyty a lejących na estetykę wydania

PENIS METAL
- H-K44
- weteran forumowych bitew
Block69 pisze: Hahahaha. Sie hurtownik spotkał z pedantem

I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
- Lucek
- weteran forumowych bitew
heh ciekawe jak godzisz to z kupowaniem płyt na Allegro z których to co poniektórzy żrą chyba obiadMorph pisze: Lol. Zgrywam płytę na dysk, digi do folii, książeczka ewentualnie wyjęta i włożona w kopertę w celach poglądowo-poznawczych, nic się nie rysuje i nic nie trzeba wymieniać.

- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Skąd pomysł że takie kupuję?Lucek pisze:heh ciekawe jak godzisz to z kupowaniem płyt na Allegro z których to co poniektórzy żrą chyba obiadMorph pisze: Lol. Zgrywam płytę na dysk, digi do folii, książeczka ewentualnie wyjęta i włożona w kopertę w celach poglądowo-poznawczych, nic się nie rysuje i nic nie trzeba wymieniać.esteto
Give birth to something dead
Give birth to something old
- Morph
- Kontakt:
Długo się jeszcze będziesz czepiał tego nieszczęsnego Abigor?Drone pisze:Na Allegro to Morph takie sprzedaje

- Morph
- Kontakt:
Argumenty jak zwykle z dupyMaria Konopnicka pisze: po prostu po to kupuję płytę żeby jej używać, przeglądać książeczkę, zabrać ją ze sobą do samochodu, wrzucić do torby o zabrać na urlop/ Kupowanie, przegrywanie i odłożenie na półkę żeby się nie zniszczyło jest idiotyzmem. Samochód też myjesz, woskujesz, wstawiasz do garażu i jeździsz autobusami ?

Aha, czyli pozwalanie płytom się gnieść, rysować czy niszczyć idiotyzmem nie jestodłożenie na półkę żeby się nie zniszczyło jest idiotyzmem.

- Morph
- Kontakt:
Ekstrapolacja tu się nie sprawdza.Maria Konopnicka pisze:Bezmyślny konsument ze mnie - kupuję płytę i jej słucham, oczekując od niej, że będzie na tyle dobrze wydana, że będzie mi służyła przez wiele lat zachowując swój pierwotny stan. Rzeczywiście straszny dziwoląg ze mnie. Przecież wszyscy inni przegrywają "na dysk" a płytę za szybką sobie stawiają na półeczce... Panienki też kładziecie spać, a sami walicie konia w drugim pokoju?
- Maleficio
- Kontakt:
Maria, pokaż jak te płytki co masz w domu. Zrób fotkę kolekcji, przecież masz aparat.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
pewnie wszystkie sa na dysku i dlatego nie chcesz pokazac, ale co tam 

this is a land of wolves now
- Maleficio
- Kontakt:
myślę, ze zobaczenie dysku co ma 10 terabitów też jest ciekawe:)Riven pisze:pewnie wszystkie sa na dysku i dlatego nie chcesz pokazac, ale co tam
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:

bo ja wiem? taki zestawik 12x1 TB ; )
this is a land of wolves now
- Skaut
jakie bzdury. Przecież to jest najlepszy album Arckanum. W końcu nie ma lasu, a jest trans. Jedna z najlepszych płyt zeszlego roku. Zalecam przesłuchać jeszcze kilka(naście) razy.Maria Konopnicka pisze:też mnie to na maksa wkurwia - jak kupiłem ostatni Khold to mało gościowi negatywa nie wystawiłem w pierwszej chwili myśląc, że to zwykła promówka. Wkurwiają ,mnie te udziwnione wydania - nienawidzę digi, a coraz częściej je kupuje ze względu na bonusowe utwory bądź wręcz bonusowe CD. Wczoraj rozpakowałem paczkę z Rockers Publishing o na bodaj 5 CD, wszystkie to digiWarcrimer pisze:To wygląda prawie jak promoJak mam kurwa płacić 35-45zł za płytę to mogłaby przynajmniej jakoś się prezentować. Na poligrafii oszczędzają czy co?
Masakra!
'Antikosmos' to moim zdaniem najsłabszy punkt w dyskografii Arckanum - czekam na powrót w glorii i chwale !
Coś tam było! Człowiek!
- Skaut
No niestety, wydanie Khold jest arcychujowe. Też się trochę wkarwilem jak to zobaczyłem. Nawet kiedyś chiba Warcrimer mnie ostrzegał w playliście.
Jeśli chodzi o promosy to czasem zdarzało się takowe przyciąć, aby go wpakować do jc. Z pełnym wydaniem pokroju ostatniego Khold albo Death In June nie potrafiłbym tego zrobić - no niby ładnie to wygląda, bo w pudełku itepe, ale z drugiej strony szkoda by mi było ciąć digi/softpacki w ten sposób :/
Coś tam było! Człowiek!
- Scaarph
też mam tego kholda w takim wydaniu - nawet nie wiem, czy jest inne. przy czym ja pełni świadomie wziąłem tą płytkę tę ze sklepowej półki. takie właśnie wydania jak ten khold, czy powiedzmy gnaw their tongues - for all slaves... traktuję - mimo, że lubię digipacki - jako mniejsze zło.
- TORTURER
- w mackach Zła
Mam nadzieje,że ta płyta jest duzo ciekawsza niż "Antikosmos",która dla mnie jest biedna,drewniane suche łupanie,bez jakiejkolwiek atmosfery,totalnie bezpłciowe granie...ktos zaraz wyskoczy pewnie,ze ta "suchość" jest atutem,moze jakby cos spoza niej spozierało,naprawde chciałbym zeby muzyka Arckanum była na poziomie wygladu layoutu ostatniej płyty...może nowa daje rade,rzuciłby ktos linka?
Death Dwells in Love
- TORTURER
- w mackach Zła
No właśnie,pamiętam ze ktos tu słuchał tego w dziale"co teraz słuchamy",podzielita sie łempe trzy??
Death Dwells in Love
- Adrian696
przesłuchałem kilka razy - lepszy od poprzedniczki - chce sie wracac a to juz sporo...
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
a dla mnie troche nudny,,,poprzedni był lepszy.
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Oj dobry dobry ten album. Bardzo klimatyczny jak dla mnie. Antikosmos też bardzo lubie, ale dłużej się przekonywałem do tej płyty. W przypadku nowego albumu wszystko zaskoczyło od razu. Jest tu mnóstwo fajnych riffów, a domyślam się, że jest jeszcze sporo do odkrycia na ÞÞÞÞÞÞÞÞÞÞÞ.