NADJA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Wódz 10
rasowy masterfulowicz

Re: NADJA

26-07-2009, 18:04

grot pisze:to sprawdź ten cover:
No to już ładnie im wyszło. Zło! ;)

W ogóle dwa zespoły mi się w tym temacie przypomniały. Znany zapewne The Angelic Process i świetny, bodajże zeszłoroczny Pyramids (który niby ma zahaczać o black metal, ale wychodzi z tego shoegaze'owa jazda na maksymalnych reverbach).
I dream of colour music,
And the intricacies of the machines that make it possible
Awatar użytkownika
grot
weteran forumowych bitew

26-07-2009, 20:27

Wódz Dziesięć Niedźwiedzi pisze:Pyramids (który niby ma zahaczać o black metal, ale wychodzi z tego shoegaze'owa jazda na maksymalnych reverbach).
Dobra płyta, ponakładana na siebie taka masa dźwiękowych tekstur, że czasem powietrza brak przy słuchaniu i trzeba do drugiego pokoju przejść by odetchnąć ;). Shoegaze do kwadratu. A do tego od razu z drugą płytą pojebanych remixów. Muszę sobie kiedyś ten materiał odświeżyć, bo jakoś o nim zapomniałem.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
Awatar użytkownika
Wódz 10
rasowy masterfulowicz

26-07-2009, 20:33

grot pisze:
Wódz Dziesięć Niedźwiedzi pisze:Pyramids (który niby ma zahaczać o black metal, ale wychodzi z tego shoegaze'owa jazda na maksymalnych reverbach).
Dobra płyta, ponakładana na siebie taka masa dźwiękowych tekstur, że czasem powietrza brak przy słuchaniu i trzeba do drugiego pokoju przejść by odetchnąć ;). Shoegaze do kwadratu. A do tego od razu z drugą płytą pojebanych remixów. Muszę sobie kiedyś ten materiał odświeżyć, bo jakoś o nim zapomniałem.
Mam to od jakiegoś czasu na CeDe, ale nie miałem nawet kiedy za remixy się zabrać. Ale sam album naprawdę w porządku, nawet nie przeszkadzają emo (?) wokale, ani jednostajnie pukająca perkusja. Te pokłady dźwięku cudownie nakładają się na siebie. Takie...odrealnione granie.
I dream of colour music,
Awatar użytkownika
grot
weteran forumowych bitew

26-07-2009, 20:40

To bierz się za remiksy, o ile pamiętam było kilka niezłych.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
Awatar użytkownika
Wódz 10
rasowy masterfulowicz

14-10-2009, 23:30

I dream of colour music,
ODPOWIEDZ