Ignivomous - Death Transmutation
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
Re: Ignivomous - Death Transmutation
Przez ostatni rok już wiele dobrego o tej płycie napisałem. Teraz dodam tylko, że ich debiut to jeden z absolutnie kilku najlepszych death metalowych wydawnictw ostatniej powiedzmy dekady. Spokojnie zdystansowali kapele, które w tym czasie debiutowały, a które dziś obrosły już kultem. Mój zachwyt nad Death Transmutation nie tylko nie ustaje, ale wciąż rośnie. Drone to znakomicie ujął w stwierdzeniu, że ta płyta "operuje na jakimś zupełnie innym poziomie estetycznym niż tradycyjny death metal", typowy dla kapel, które są z nią kojarzone. Nowa jakość. W tej chwili nie widzę sensu porównywania ich do innych kapel. Oni grają w swojej własnej lidze.
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
może w końcu posłucham? 

- twoja_stara_trotzky
no i słucham i póki co to słyszę zupełnie normalny death metal spod znaku -ation 
gdzie ta nowa estetyka, w czym?

gdzie ta nowa estetyka, w czym?

- Bonny
- rasowy masterfulowicz
ation sration transmutation, zostaw na boku porównania, a skoro już słuchasz to słuchaj dalej, aż usłyszysz 

- twoja_stara_trotzky
ale gdzie i czego szukać, tato? 

- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
nie wiem... w sumie też się zastanawiam... może mają ciekawe teksty....??twoja_stara_trotzky pisze:ale gdzie i czego szukać, tato?
-
Cóż... ja mam za sobą ok. 10 przesłuchań tego albumu i póki co nie widzę/słyszę tam nic nadzwyczajnego. Ot poprawny death metal, niczym szczególnym nie wyróżniający się. Żadnego objawienia nie doświadczyłem, ale to może wynikać z faktu, iż nie trwam w modlitwie
Jeszcze trochę pomęczę tę płytę i zobaczymy co z tego wyniknie.

- Lykantrop
Tej płyty nie należy słuchać w tle do innych, trywialnych czynności, bo wtedy faktycznie może się ona wydać pospolitym kawałkiem śmierć metalu. Już pisałem w którymś temacie i się powtórzę, że dla mnie to nr 1 z tego gatunku w 2009 r. Pobili nawet Dead Congregation i Necros Christos, co początkowo wydało mi się niemożliwe.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
w ogóle nie ma takiej opcji. zresztą to zupełnie inne granieLykantrop pisze:Pobili nawet Dead Congregation i Necros Christos.
- Rattlehead
Tutaj wydaje mi się, że nie chodzi nawet o wytrwałość. Prawdę powiedziawszy to już za drugim, bądź trzecim razem kompletnie mnie ta płyta opętała, a każde kolejne odsłuchy potęgowały opętanie
. Tak więc ta płyta zaskoczyła mi jednak stosunkowo szybko. Z całym szacunkiem dla dwóch wymienionych wyżej ekip, ale IGNIVOMOUS zostawia ich spory kawałek z tyłu.

support music, not rumors
-
- rasowy masterfulowicz
Mam bardzo podobne doświadczenie co Rattlehead. Już po trzecim odsłuchu, kiedy lekki ból głowy został opanowany byłem pewny, że ta intensywność i zacietrzewienie nie jest bezpodstawne.
Generalnie to co jest tu istotne to szalenie poważne i eleganckie podejście do tematu. Mam wrażenie, że z IGNIVOMOUS to tacy profesorowie, którzy nie śmieją się z byle czego
Generalnie to co jest tu istotne to szalenie poważne i eleganckie podejście do tematu. Mam wrażenie, że z IGNIVOMOUS to tacy profesorowie, którzy nie śmieją się z byle czego

- twoja_stara_trotzky
ja nie mówię, że to zła płyta, wręcz przeciwnie, na tle podobnych zespołów się zdecydowanie wyróżnia i faktycznie jest w tej muzyce coś, co przyciąga, taki magnetyzm, podobny jak np. w muzyce Immolation, no ale bez jaj, nie wmówicie mi, że jest to lepsze niż Necros Christos.
- Rattlehead
To jest trochę inna płaszczyzna muzyczna między IGNIVOMOUS a NECROS CHRISTOS. Jednak płaszczyzna IGNIVOMOUS, jak to się teraz modnie mówi na forum, bardziej mi robi
support music, not rumors
- twoja_stara_trotzky
a mi nie, bo generalnie nie przepadam za -ation death metalem 

- Rattlehead
- twoja_stara_trotzky
zgadzam się.
- Realista
- weteran forumowych bitew
Dobra ta płytka ale bez zbędnego padania na kolana, myślę że ten sam poziom co Grave Miasma, Vasaeleth, Necros Christos...
Płyta w pytę ale niczym nie różniąca sie od wyżej wymienionych.
- twoja_stara_trotzky
bosz, widzisz i nie grzmisz... mieszasz systemy walutowe.
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Naprawdę uważasz, że wymienione przez Ciebie zespoły niczym się nie różniąRealista pisze:Dobra ta płytka ale bez zbędnego padania na kolana, myślę że ten sam poziom co Grave Miasma, Vasaeleth, Necros Christos...

- Realista
- weteran forumowych bitew
dla mnie to ten sam klimat, nie mówię o tym ze graja tak samo. Chyba nie zaprzeczysz że w/w zespoły łączy podobna "zgniła" i "cuchnąca" atmosfera?AroHien pisze:Naprawdę uważasz, że wymienione przez Ciebie zespoły niczym się nie różniąRealista pisze:Dobra ta płytka ale bez zbędnego padania na kolana, myślę że ten sam poziom co Grave Miasma, Vasaeleth, Necros Christos...
Ostatnio zmieniony 07-09-2010, 11:05 przez Realista, łącznie zmieniany 1 raz.