TSATTHOGGUA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: TSATTHOGGUA

04-03-2011, 15:48

Ja słyszałem tylko debiut, zespół praktycznie zapomniany. Nic odkrywczego, zaskakującego, ale swego czasu się słuchało. Niestety z biegiem lat gdzieś mi się kaseta z ich nagraniem zapodziała, a szkoda , bo chętnie bym sobie ich przypomniał czy po latach wzbudziłby ten zespół we mnie jakieś emocje czy po przesłuchaniu ponownie zapomniał o nich na kilka lat.
Awatar użytkownika
metalized
weteran forumowych bitew

04-03-2011, 23:40

Daawno w sumie nie katowałem , kiedyś tam miałem kasetkę czy tam kasety z ich materiałami, niestety jakaś miła duszyczka sobie pożyczyła i nastąpiło vernichtung , trudno , kiedyś się może zanabędzie ponownie . Kiedyś pamiętam ostro wałkowalem , ale wraz z upływem czasu jakoś ostygło .
P.J.E.C.
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

05-03-2011, 08:53

No mnie po 15 latach "Hosanna Bizarre" równie mocno poniewiera. Obok Eminenz (chociaż tutaj raptem 1 płyta tylko się liczy, a reszta to skrajna średniawka), Lunar Aurora, Secrets of the Moon, DSL, Katharsis i Baxaxaxa to jest najjaśniejszy punkt sceny BM. I kolejny dowód na to, że strategia wydawnicza Osmose w latach 90 była bezbłędna.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
DCI Hunt

05-12-2012, 14:35

Gore_Obsessed pisze:Ja cały czas nie mogę przeboleć, że trzeci album - "Extazia", który został nagrany i miał być wydany przez Necropolis, ostatecznie nigdy się nie ukazał.
Tak sobie odświeżę temat, bo sam chciałem jakoś dotrzeć do tej płyty. Mieli gotowy materiał, ale go nie nagrali, bo zanim weszli do studia zespół poszedł do piachu. info od jednego z byłych muzyków T.
Awatar użytkownika
Lykantrop

05-12-2012, 18:22

O, jeśli mnie pamięć nie myli to Jester mnie tutaj gdzieś wcześniej strofował, że pierdolę 3 po 3 z tym, że trójka Tsssatthoggua nigdy nie została nagrana.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

12-07-2020, 06:20

W grobie niewielki ruch:
https://www.metal-archives.com/albums/T ... iah/861538

Niestety nic nowego tu nie ma, ale przynajmniej te chore pojeby działają. Zawsze uwielbiałem, ale w ostatniej dekadzie ich akcje mocno zwyżkowały, bo obie płyty doskonale się starzeją. Zarówno "Hosanna Bizarre" jak i "Trans Cunt Whip" bezlitośnie rozprawiają się ze zdecydowaną większością współczesnej ekstremy. Z taką łatwością, że to aż smutne jest. Takie tytuły budowały potęgę Osmose Productions w latach 90-tych.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
jesusatan
rasowy masterfulowicz

31-07-2020, 20:28

Recka wznowienia starych nagran. Rozpierdol po calosci.

https://apocalypticrites.blogspot.com/2 ... ssiah.html

Awatar użytkownika
SODOMOUSE

14-10-2024, 19:51

w sumie, nie wiedziałem (może w starych zines, było - nie pamiętam), że w latach 1989-93 to była nazwa Dissection,
zaś Tsatthoggua...
Dissection - (Pre-Tsatthoggua) Unrecognizable Human Form 1992 (Demo)
ODPOWIEDZ