LEICHENGOTT
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Block69
- zahartowany metalizator
Re: LEICHENGOTT
Demo zostało oficjalnie wydane na MC, ale już niestety wszystko zeszło. Jak co mam jeszcze CD-R promo. W tym roku bydzie LP.
PENIS METAL
-
- rasowy masterfulowicz
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
Taśmę Kurhan "Szlam" w kraju może mają Werewolf Prom. i Strigoi jeszcze, ale nie mam pojęcia. Trzeba zacisnąć poślady i w lato nagrać debiutasa, bo materiał się kisi od jakichś trzech lat napisany i nic.
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
To widocznie jakąś trefną sztukę dostałem.Ja nie zauważyłem u siebie, myślę że bym zapamiętał mimo że słuchałem dawno.
A, żeby było ciekawiej to kawałki na "Ostrza" były nagrane jeszcze przed "Cyrografem". Skądinąd najlepsza rzecz jaką wydali, kurewsko szkoda, że nie zdążyłem się załapać i pozostały mi mp3.bardzo limitowana epka Ostrza (zresztą dobrze wydana) to kolejny krok do przodu
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Block69
To na gejspejsie ROT masz nasz nowy cover z "Tribute to Mortem", możesz ponabijać zaś hehe.Pan_Kimono pisze:Nagrywajcie, nagrywajcie. Połowe przesłuchań "Thorn Throne" to chyba ja wam nabiłem hehe
A co by na temat było to epki słucham praktycznie codziennie i jeszcze mi sie nie znudziła. Świetny materiał.
PENIS METAL
-
- zaczyna szaleć
co ma jakiś rot wspólnego z Leichengott??? Mi wystarczy zerknąć na okladkę tej kapelki /Rot/, żeby stwierdzić, iż to jakaś dziecinada.
- Grindead
- postuje jak opętany!
Jesli masz na mysli grupe tych "dzieciakow" http://www.discogs.com/artist/Rot to proponuje Ci rozpedzic sie i biec w kierunku sciany.
some additional disfigurement... some additional disfigurement... some additional disfigurement...
- H-K44
- weteran forumowych bitew
On ma chyba na myśli tych:Grindead pisze:Jesli masz na mysli grupe tych "dzieciakow" http://www.discogs.com/artist/Rot to proponuje Ci rozpedzic sie i biec w kierunku sciany.
http://metal-archives.com/band.php?id=120770
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you... Stranger
- Grindead
- postuje jak opętany!
Aha. Jesli to prawda to odszczekuje posta tam wyzej.
some additional disfigurement... some additional disfigurement... some additional disfigurement...
- Block69
Może biec w moim kierunku. Będzie podobny efekt jak ze zderzeniem sie ze ścianą
No i styknie offtopa.

No i styknie offtopa.
PENIS METAL
-
- zaczyna szaleć
buhahahahahahaBlock69 pisze:Może biec w moim kierunku. Będzie podobny efekt jak ze zderzeniem sie ze ścianą![]()
No i styknie offtopa.
- Mental
- weteran forumowych bitew
Niech się ktoś pochwali jak tam ten split z Legacy of Blood?
You may raise your chalice of nothing
And salute the leech that you are
And salute the leech that you are
- Block69
- Lykantrop
Taki se.Mental pisze:Niech się ktoś pochwali jak tam ten split z Legacy of Blood?
Najmocniejszym punktem tego splitu jest chyba tylko rytualne intro autorstwa Leichengott. Brzmienie w kawałkach olsztynian dużo bardziej surowe niż na debiucie, czuć smród piwnicy, ale też bez przesadnego chaosu i rozmycia. Same kawałki wydają się bez polotu, nie ma tego co tak chwytało na demie czy "Cyrografie".
LoB też kann sein, ale bez obsrania. Niezłe brzmienie, choć triggerowane stopy za chuj mi nie pasują do całości.
Może mam jakieś uprzedzenia względem tego wydawnictwa, ale zwyczajnie mam wrażenie, że jest to rzecz na 2-3 posiedzenia i do odłożenia na półkę.
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
- zaczyna szaleć
Rozpadli się?
- Lykantrop
Plagą się zajęli.
- Morph
- Kontakt:
Jeżeli tak to wszystkim to na dobre wyszło ;)
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- ultravox
A mnie się bardzo podoba "Cyrograf" i materiał ze splitu z LoB. Mam nadzieje, że coś jeszcze nagrają.
Też uważam, że po lichym początku Leichengott stał się jednym z bardziej obiecujących zespołów polskiego podziemia.ultravox pisze:A mnie się bardzo podoba "Cyrograf" i materiał ze splitu z LoB. Mam nadzieje, że coś jeszcze nagrają.
BTW, Actum Inferni słyszałeś? Bardzo ok materiał.
- Lykantrop
U mnie odwrotnie, "Psalmy Przekleństwa" były całkiem w pytkę, a "Cyrograf" jakiś taki na jedno kopyto się wydawał. Chyba, że te początki to krucjaty na forach internetowych i napinka w wywiadach... :-)