OBLITERATION (NOR)

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

Re: OBLITERATION (NOR)

01-12-2009, 18:59

Major pisze:Perpetual Decay było dobre, choć totalnie mnie nie powaliło. Wygląda że dwójka to lekka wolta stylistyczna w wiadomym kierunku. Ale słucha się równie dobrze jak Murder Squad na przykład. Godni następcy Szwedów.
i tak i nie. bo jednak Murder Squad to był typowy tribute band, tu zaś Autopsy jest tylko jednym ze składników tortu.
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

01-12-2009, 19:05

Riven pisze:chociaz nie wiem czy nie wole sobie posluchac Acts of the Unspeakableod tego.
no chłopie, nad czym Ty się jeszcze zastanawiasz? :shock:
Mam pierwsze mini i debiut Obliteration, ostatniej nie słyszałem, ale dajcie pokój Panowie z tą zbiorową obsesją... Dobre granie, ale nic ponadto. Z tej piaskownicy Death Breath dużo lepiej mi robi.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

01-12-2009, 19:07

no przecież właśnie napisałeś, że nowej nie słyszałeś, więc jak ją możesz oceniać, skoro masz świadomość, że stanowi ona pewną woltę stylistyczną? ;)

czarodziej jakiś? czy antycypujesz? ;)
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

01-12-2009, 19:12

powiem tak - z rzeczy wymienionych przez trockiego ja tu slysze Autopsy i jedynke Darkthrone, Cadaver nie slysze, bo nie znam :D. tak czy inaczej nie dostrzegam w tej plycie nic specjalnie ciekawego w stosunku do muzyki Autopsy, wiekszosc materialu to na moje ucho te same patenty. moze i ma to swoj charakter, ale moim zdaniem zbyt malo wyrazisty. nie mam nic przeciwko wzorowaniu sie na wielkich kapelach (uwielbiam przeciez pol-covery CF w wykonaniu Darkthrone), ale tutaj czegos brakuje, odrobine wiekszej ilosci wlasnego wkladu, nie wiem....

edit: ale patent z phaserem/wahem na basie jest bardzo fajny ; )
Ostatnio zmieniony 01-12-2009, 19:14 przez Riven, łącznie zmieniany 1 raz.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Bonny
rasowy masterfulowicz

01-12-2009, 19:13

zdecydowanie antycypuję, jak Jan Oborniak ;)
gdzie to można kupić?
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

01-12-2009, 19:16

w Polszy nie widziałem nigdzie, się banda chuja z rockmetala składa właśnie na jakąś pakę wspólną ;)
Awatar użytkownika
Skaut

04-12-2009, 14:25

Riven pisze:powiem tak - z rzeczy wymienionych przez trockiego ja tu slysze Autopsy i jedynke Darkthrone, Cadaver nie slysze, bo nie znam :D. tak czy inaczej nie dostrzegam w tej plycie nic specjalnie ciekawego w stosunku do muzyki Autopsy, wiekszosc materialu to na moje ucho te same patenty. moze i ma to swoj charakter, ale moim zdaniem zbyt malo wyrazisty. nie mam nic przeciwko wzorowaniu sie na wielkich kapelach (uwielbiam przeciez pol-covery CF w wykonaniu Darkthrone), ale tutaj czegos brakuje, odrobine wiekszej ilosci wlasnego wkladu, nie wiem....

edit: ale patent z phaserem/wahem na basie jest bardzo fajny ; )
a ja mam zupełnie inne wrażenie. Według mnie "Nekropsalms" posiada własny charakter. Fajnie to Pacjent określił - progresywny death/black. To nie jest zwykła zrzynka z Autopsy, bo masz też tutaj na kilogramy tego obskurnego black metalu przy czym te wszystkie zwolnienia, ten ciężar i progresywna rytmika jest właśnie tym dodatkowym wkładem, który wyróżnia Obliteration z zalewu standardowych oldskulowych kapel balckmetalowych. Bardzo to wszystko przemyślane, z odpowiednim klimatem i aż chciałoby się powiedzieć: "szkoda, że Darkthrone takich płyt nie nagrywa" :D

PS Podziękujmy długopisowi za cenny wkład w metalową edukację masterfula :D
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator

04-12-2009, 14:34

że co? Ze chcesz zeby go odbanowac? ;-)
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

04-12-2009, 14:49

dobrze, ze Darkthrone nagrywa ciekawsze plyty : )

(przynajmniej do czasu FOAD, najnowsza dopiero do mnie idzie)
this is a land of wolves now
[V]

04-12-2009, 15:25

wysmienita plyta,wlasnie kleje wywiadzik z chlopakami hehe..

ale naprawde kompozycje,BRZMIENIE - NEKRO AS FUCK 8)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

04-12-2009, 17:16

niezłe to.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

04-12-2009, 19:07

niezłe to wiesz kto są ;)
ta płyta jest ZAJEBISTA i każdy kto sądzi inaczej, ten głuchy gej.
Awatar użytkownika
YNKE
w mackach Zła

04-12-2009, 20:33

Dawno mi tak włosy na plecach dęba nie stały. Kawał zajebistej muzy, co więcej dodać, no może że chłopaki słuchali swego czasu dużo Winter bo w "Catacombs of Horror" słychać to wyraźnie.
„Z delikatną ostrożnością pierdzę, żebym się nie zesrał”
Awatar użytkownika
pogodancer
weteran forumowych bitew

04-12-2009, 20:41

YNKE pisze:Dawno mi tak włosy na plecach dęba nie stały. Kawał zajebistej muzy, co więcej dodać, no może że chłopaki słuchali swego czasu dużo Winter bo w "Catacombs of Horror" słychać to wyraźnie.
heh, o tym samym pomyślałem plus wymieniane już oczywizmy jak Autopsy czy wczesny Darkthrone, bardzo dobra płytka
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

04-12-2009, 23:58

ja będę się jeszcze przy Cadaver, i to tym z ...In Pains, upierać. słychać tu zresztą więcej rzeczy - od crust punka po Immolation ;)
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

05-12-2009, 01:03

Słychać tu wszystko tak naprawdę, ta płyta to podręcznik jak skleić album na bazie cudzych pomysłów. Da się ją posłuchać raz czy dwa ale bez jaj...
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

05-12-2009, 01:08

Maleficio pisze:Słychać tu wszystko tak naprawdę, ta płyta to podręcznik jak skleić album na bazie cudzych pomysłów. Da się ją posłuchać raz czy dwa ale bez jaj...
nie no, lepszy kabaret w wykonaniu Master's Hammer. myślałem, że jesteś nieco bardziej wyrobiony w te klocki, jednak się chyba myliłem.
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

05-12-2009, 01:19

Nie porównuję z Master's Hammer Panie profesorze. Nadal się będę upierać, ze Norwegowie gówno się na death metalu znają i jedyna kapela co na prawdę robiła wrażenie to ultra-brutalny Molested. Ani Cadaver, Blood Red Throne czy inny tam Zyklon śą/byli niczym innym od dobrych copycatów sceny za wielkiej wody. Może jeszcze jedynka Darkthrone jest płytą dobrą ale też nie wybitną.
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

05-12-2009, 01:26

a ja się będę upierać, panie kolego, że akurat Molested chujowe było. nie tak, jak Blood Red Throne, ale jednak. Zyklon to generalnie średniactwo maksymalne, ale Cadaver, niestety tylko na dwójce, był w swoim czasie jednym z ciekawszych, bardziej oryginalnych i najbardziej niezwykłych zespołów. oczywiście oscylował w klimatach zbliżonych do brytyjskich patologów, ale robił to jednak w ramach własnego poletka. jedynki Darkthrone w zasadzie nie lubię, wolę dwójkę, na której również masz masę death metalu, podobnego zresztą do tego, który znajdziesz na Nekropsalms.
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

05-12-2009, 02:21

Molested na pewno chujowy nie był, a i Blood Red Throne-choć całkowicie wtórne, na to miano nie zasługuje. Cadaver juz na debiucie wykazywał własne cechy. Jedynka Darkthrone to świetny album, u mnie zaraz po A Blaze...więc nie ma co na death metal z Norwegii aż tak biadolić. No tak nie napisałem nic o bohaterach tego tematu... Jedyneczka bardzo słuchalna dlatego też nekropsalms zamówiłem w ciemno i ciagle czekam, bo hmv też ma opóznienia
ODPOWIEDZ