i tak i nie. bo jednak Murder Squad to był typowy tribute band, tu zaś Autopsy jest tylko jednym ze składników tortu.Major pisze:Perpetual Decay było dobre, choć totalnie mnie nie powaliło. Wygląda że dwójka to lekka wolta stylistyczna w wiadomym kierunku. Ale słucha się równie dobrze jak Murder Squad na przykład. Godni następcy Szwedów.
OBLITERATION (NOR)
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Re: OBLITERATION (NOR)
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
no chłopie, nad czym Ty się jeszcze zastanawiasz?Riven pisze:chociaz nie wiem czy nie wole sobie posluchac Acts of the Unspeakableod tego.

Mam pierwsze mini i debiut Obliteration, ostatniej nie słyszałem, ale dajcie pokój Panowie z tą zbiorową obsesją... Dobre granie, ale nic ponadto. Z tej piaskownicy Death Breath dużo lepiej mi robi.
- twoja_stara_trotzky
no przecież właśnie napisałeś, że nowej nie słyszałeś, więc jak ją możesz oceniać, skoro masz świadomość, że stanowi ona pewną woltę stylistyczną? 
czarodziej jakiś? czy antycypujesz?

czarodziej jakiś? czy antycypujesz?

- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
powiem tak - z rzeczy wymienionych przez trockiego ja tu slysze Autopsy i jedynke Darkthrone, Cadaver nie slysze, bo nie znam
. tak czy inaczej nie dostrzegam w tej plycie nic specjalnie ciekawego w stosunku do muzyki Autopsy, wiekszosc materialu to na moje ucho te same patenty. moze i ma to swoj charakter, ale moim zdaniem zbyt malo wyrazisty. nie mam nic przeciwko wzorowaniu sie na wielkich kapelach (uwielbiam przeciez pol-covery CF w wykonaniu Darkthrone), ale tutaj czegos brakuje, odrobine wiekszej ilosci wlasnego wkladu, nie wiem....
edit: ale patent z phaserem/wahem na basie jest bardzo fajny ; )

Ostatnio zmieniony 01-12-2009, 19:14 przez Riven, łącznie zmieniany 1 raz.
this is a land of wolves now
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
zdecydowanie antycypuję, jak Jan Oborniak
gdzie to można kupić?

gdzie to można kupić?
- twoja_stara_trotzky
w Polszy nie widziałem nigdzie, się banda chuja z rockmetala składa właśnie na jakąś pakę wspólną 

- Skaut
a ja mam zupełnie inne wrażenie. Według mnie "Nekropsalms" posiada własny charakter. Fajnie to Pacjent określił - progresywny death/black. To nie jest zwykła zrzynka z Autopsy, bo masz też tutaj na kilogramy tego obskurnego black metalu przy czym te wszystkie zwolnienia, ten ciężar i progresywna rytmika jest właśnie tym dodatkowym wkładem, który wyróżnia Obliteration z zalewu standardowych oldskulowych kapel balckmetalowych. Bardzo to wszystko przemyślane, z odpowiednim klimatem i aż chciałoby się powiedzieć: "szkoda, że Darkthrone takich płyt nie nagrywa"Riven pisze:powiem tak - z rzeczy wymienionych przez trockiego ja tu slysze Autopsy i jedynke Darkthrone, Cadaver nie slysze, bo nie znam. tak czy inaczej nie dostrzegam w tej plycie nic specjalnie ciekawego w stosunku do muzyki Autopsy, wiekszosc materialu to na moje ucho te same patenty. moze i ma to swoj charakter, ale moim zdaniem zbyt malo wyrazisty. nie mam nic przeciwko wzorowaniu sie na wielkich kapelach (uwielbiam przeciez pol-covery CF w wykonaniu Darkthrone), ale tutaj czegos brakuje, odrobine wiekszej ilosci wlasnego wkladu, nie wiem....

PS Podziękujmy długopisowi za cenny wkład w metalową edukację masterfula

Coś tam było! Człowiek!
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
że co? Ze chcesz zeby go odbanowac? 

- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
dobrze, ze Darkthrone nagrywa ciekawsze plyty : )
(przynajmniej do czasu FOAD, najnowsza dopiero do mnie idzie)
(przynajmniej do czasu FOAD, najnowsza dopiero do mnie idzie)
this is a land of wolves now
-
wysmienita plyta,wlasnie kleje wywiadzik z chlopakami hehe..
ale naprawde kompozycje,BRZMIENIE - NEKRO AS FUCK
ale naprawde kompozycje,BRZMIENIE - NEKRO AS FUCK

If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Morph
- Kontakt:
- twoja_stara_trotzky
niezłe to wiesz kto są 
ta płyta jest ZAJEBISTA i każdy kto sądzi inaczej, ten głuchy gej.

ta płyta jest ZAJEBISTA i każdy kto sądzi inaczej, ten głuchy gej.
- YNKE
- w mackach Zła
Dawno mi tak włosy na plecach dęba nie stały. Kawał zajebistej muzy, co więcej dodać, no może że chłopaki słuchali swego czasu dużo Winter bo w "Catacombs of Horror" słychać to wyraźnie.
„Z delikatną ostrożnością pierdzę, żebym się nie zesrał”
- pogodancer
- weteran forumowych bitew
heh, o tym samym pomyślałem plus wymieniane już oczywizmy jak Autopsy czy wczesny Darkthrone, bardzo dobra płytkaYNKE pisze:Dawno mi tak włosy na plecach dęba nie stały. Kawał zajebistej muzy, co więcej dodać, no może że chłopaki słuchali swego czasu dużo Winter bo w "Catacombs of Horror" słychać to wyraźnie.
- twoja_stara_trotzky
ja będę się jeszcze przy Cadaver, i to tym z ...In Pains, upierać. słychać tu zresztą więcej rzeczy - od crust punka po Immolation 

- Maleficio
- Kontakt:
Słychać tu wszystko tak naprawdę, ta płyta to podręcznik jak skleić album na bazie cudzych pomysłów. Da się ją posłuchać raz czy dwa ale bez jaj...
- twoja_stara_trotzky
nie no, lepszy kabaret w wykonaniu Master's Hammer. myślałem, że jesteś nieco bardziej wyrobiony w te klocki, jednak się chyba myliłem.Maleficio pisze:Słychać tu wszystko tak naprawdę, ta płyta to podręcznik jak skleić album na bazie cudzych pomysłów. Da się ją posłuchać raz czy dwa ale bez jaj...
- Maleficio
- Kontakt:
Nie porównuję z Master's Hammer Panie profesorze. Nadal się będę upierać, ze Norwegowie gówno się na death metalu znają i jedyna kapela co na prawdę robiła wrażenie to ultra-brutalny Molested. Ani Cadaver, Blood Red Throne czy inny tam Zyklon śą/byli niczym innym od dobrych copycatów sceny za wielkiej wody. Może jeszcze jedynka Darkthrone jest płytą dobrą ale też nie wybitną.
- twoja_stara_trotzky
a ja się będę upierać, panie kolego, że akurat Molested chujowe było. nie tak, jak Blood Red Throne, ale jednak. Zyklon to generalnie średniactwo maksymalne, ale Cadaver, niestety tylko na dwójce, był w swoim czasie jednym z ciekawszych, bardziej oryginalnych i najbardziej niezwykłych zespołów. oczywiście oscylował w klimatach zbliżonych do brytyjskich patologów, ale robił to jednak w ramach własnego poletka. jedynki Darkthrone w zasadzie nie lubię, wolę dwójkę, na której również masz masę death metalu, podobnego zresztą do tego, który znajdziesz na Nekropsalms.
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Molested na pewno chujowy nie był, a i Blood Red Throne-choć całkowicie wtórne, na to miano nie zasługuje. Cadaver juz na debiucie wykazywał własne cechy. Jedynka Darkthrone to świetny album, u mnie zaraz po A Blaze...więc nie ma co na death metal z Norwegii aż tak biadolić. No tak nie napisałem nic o bohaterach tego tematu... Jedyneczka bardzo słuchalna dlatego też nekropsalms zamówiłem w ciemno i ciagle czekam, bo hmv też ma opóznienia