Nokturnal Mortum - Голос Сталі
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Re: Nokturnal Mortum - Голос Сталі
Masz rację, Nechrist wieje już ostro wiochą. Naprawde dobry album który nagrali to To the Gates, później w baniach sie popierdoliło.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- Carnal_Malefactor
- zaczyna szaleć
Jaka tam wieś, toż to najprawdziwszy słowiański gród!Tymothy pisze:Cała wieś tańczy i śpiewa i jest zajebiście

W stu procentach zgadzam się - jest zajebiście. ZA-JE-BIŚ-CIE.
Jeg reiser til mørkets dyp der alt er dødt
-
- rasowy masterfulowicz
W 3 numerze gościnnie solówkę zagrał David Gilmour
- Flatchestbitch
- świeżak
Mój błąd. Nie ma pod wypowiedzią "smilie". Tak czy inaczej, jeśli nie widzisz w tym ironii to twoja sprawa. Tylko po co ten tekst z Murzynem? I dlaczego Murzyn od razu kojarzy ci się z robieniem mu loda?Adrian696 pisze:taaaaaaaa - JP na 100% ale tylko w necie, bo na ulicy "Dzień Dobry Panie Władzo"Flatchestbitch pisze:18/WP/88/14![]()
![]()
![]()
niech zgadne - spotykasz gimnazjalisto murzyna i " Dzień Dobry Panie Afroamerykaninie, Czy Zrobić Panu Loda"![]()
![]()
![]()
poza tym - skoro masz takie poglady to pisz normalnie - no chyba, że jestes gimnazjalista i... patrz wers wyżej...
A najnowsza produkcja NM jest najbardziej melodyjna w ich dorobku i najszybciej wchodzi w dupsko. Dalej jest wieś, tylko że ta wieś jest w końcu bardziej "romantyczna" niż "drobiowa".
-
- mistrz forumowej ceremonii
no to trzeba posłuchać. zwłaszcza biorąc pod uwagę fakt, że Mirovozzrenie była więcej niż dobra
- Adrian696
- zahartowany metalizator
WP - to chyba nie od Wszebąd PrzyszedłFlatchestbitch pisze:Tylko po co ten tekst z Murzynem? I dlaczego Murzyn od razu kojarzy ci się z robieniem mu loda?

Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Realista
- weteran forumowych bitew
Bardzo dobry krążek nagrali Ukraińcy, parę patentów mnie zaskoczyło, w sumie nagrali chyba najlepszy album. Co do wcześniejszych wypowiedzi to Nechrist poza zajebistymi kompozycjami niestety nie bronił się brzmieniem, przy nawale tylu motywów aż się prosiło o bardziej przestrzenne brzmienie, co nie zmienia faktu że to i tak bardzo udany krążek.
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Tylko ze za długi...
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- trup
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
za długi, to zabija mafia. 

hO Aster Tor Pente - "Give Light and The People Will Follow."
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
„Kto poznał świat, znalazł trupa, a kto znalazł trupa, świat nie jest go wart” (logion 57)
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Też. Ale po 70 minutach to nie męczą tylko płyty wybitne i dark ambient
A Nechrist to ni jedno, ni drugie, więc...

- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Ja mam wersję mp3, więc nie wiem
Bardzo mozliwe, że to moje widzimisię. Słyszałem niewiele płyt o takiej długości, które by mnie nie nużyły. Większosc z nich to własnie dark ambient, więc pewnie nie jestem obiektywny.

- twoja_stara_trotzky
z całej tej smiesznej sceny wywodzi się, jak dla mnie, tylko jeden dobry zespół i nie jest to Nokturnal Mortum, a Hate Forest.
- Realista
no proszę Cie... nie ujmując nic Hate Forest ale to nie ten poziom...twoja_stara_trotzky pisze:z całej tej smiesznej sceny wywodzi się, jak dla mnie, tylko jeden dobry zespół i nie jest to Nokturnal Mortum, a Hate Forest.

- twoja_stara_trotzky
że niby to śmieszne plumkanie na mandolinie lepsze?
- Wieczor
- zaczyna szaleć
Płyta świetna i nie powinna być zaskoczeniem dla tych, którzy słyszeli i podobał im się "Weltanschauung" lub "The Taste of victory". Co prawda "Głos stali" nie jest kontynuacją w prostej lini, ale wiadomo było czego się spodziewać na nowym materiale. Ja nie jestem zawiedziony, wręcz przeciwnie, i nie razi mnie tu nic, ani piszczałki, ani nawet jakby na grzebieniu grali.
"Jak długo będziesz po stronie tej stał? Jak długo będziesz w obronę brał krzyż? Jak długo będziesz nawracał do zła? Jak długo możesz oszustwem tym żyć?"
- Realista
a co może numery które ciężko rozpoznać jeden od drugiego?twoja_stara_trotzky pisze:że niby to śmieszne plumkanie na mandolinie lepsze?
- Morph
- Kontakt:
Proszę się łaskawie od Sunn O))) odpierdolićRealista pisze:a co może numery które ciężko rozpoznać jeden od drugiego?twoja_stara_trotzky pisze:że niby to śmieszne plumkanie na mandolinie lepsze?

Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- trup
"Głos Stali" - świetna płyta! Dużo się dzieje i może w porównaniu z innymi rodzajami, gatunkami muzyki nie jest to arcydzieło, to na poletku rockowo/met(y)alowym jest rewelacja jak dla mnie. W "Valkiria" nap. w pewnym momencie brakuje tylko "hamondów" i byłaby psychodelia z lat 60tych, takie zetknięcie i wymieszanie Pink Floyd i Marillion
Poza tym ja słuchając płyty, oglądając wkładkę i czytając teksty, czuję zapach ziemi, zboża, ciepło słońca na karku... heheheh poniosło mnie może. Ale Nokturnale emanują wręcz swoim "patriotyzmem", miłością do ziemi ojczystej w świetnie zaaranżowanej muzyce! Dużo serca, ducha i umiejętności. "Wiocha" miała być bo przeciez to folkowe instrumenty i aranże, podniosły klimat bo klawisze i aranżacyjne pasaże, trochę gniewu bo gitary, etc. Jedyne do czego bym się przyczepił po pierszych 6 przesłuchaniach to chyba wokale... jakoś bym je podbił pocniej ew. coś urozmaicił... ale bez przesady. Jest nieźle.
Dla tych, którym się nie chce czytac tych wypocin powyżej. Zajebista płyta! Jak komuś przeszkadzają piszczałki i mandoliny, to po porstu nie lubi takiej muzyki albo przynajmniej twórczości NM. A wiadomo jak jest z gustami. Dodam jeszcze, ze "NECHRIST" do dzisiaj uwazam za ich najlepsza płytę. Zobaczymy za jakiś czas czy mi się zmieni zdanie po okrzepnięciu z zawartością "Głosu Stali". Amen.

Dla tych, którym się nie chce czytac tych wypocin powyżej. Zajebista płyta! Jak komuś przeszkadzają piszczałki i mandoliny, to po porstu nie lubi takiej muzyki albo przynajmniej twórczości NM. A wiadomo jak jest z gustami. Dodam jeszcze, ze "NECHRIST" do dzisiaj uwazam za ich najlepsza płytę. Zobaczymy za jakiś czas czy mi się zmieni zdanie po okrzepnięciu z zawartością "Głosu Stali". Amen.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Skoro uważasz buracki Nechrist za ich najlepszy album to zrozumiałe, że muzyczna wieś ci odpowiada.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- trup
Coż moge napisać.... "Gust jest jak dupa. Kazdy ma swoją."So_It_Is_Done pisze:Skoro uważasz buracki Nechrist za ich najlepszy album to zrozumiałe, że muzyczna wieś ci odpowiada.