CSSABA - "Toxic CSSABA" [2009]
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Re: CSSABA - "Toxic CSSABA" [2009]
W końcu słyszałem, ale tam też nie polecieli równo po bandzie. Mocno średnia płyta, ma momenty i mnóstwo mielizn. Już dużo bardziej podoba mi się to co Nihil spłodził z Havokiem.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
- weteran forumowych bitew
Skoro już się tak bawię w newsmana to proszę, garść info:
I na deser, absolutnie fantastyczna tracklista pod choinkę:
Premiera 6 grudnia, czyli na dniach.Cytując Nihila, ten album to "zbiór ośmiu utrzymanych w folkowo - górniczej stylistyce piosenek o UROKACH mieszkania i podróżowania pod ziemią"
program płyty:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
Grrrówno!
- pr0metheus
- zahartowany metalizator
Heh lubie te rzeczowe wypowiedzi, to tak jak na pytanie co przedstawia okladka grudzien za grudniem gadal ze slaskiego skarbnika duszacego matke z dzieckiem:)Plasfodeur pisze:Skoro już się tak bawię w newsmana to proszę, garść info:
Cytując Nihila, ten album to "zbiór ośmiu utrzymanych w folkowo - górniczej stylistyce piosenek o UROKACH mieszkania i podróżowania pod ziemią"
Sama cssaba mnie malo interesi, chociaz ten kawalek fajny. Debiut Seagulls duzo lepszy niz debiut cssaba, zobaczymy co dalej.
niech to miejsce niebawem zniknie
-
- postuje jak opętany!
-
- Lykantrop
Aha, czyli oprócz Godflesh Nihil zainspirował sie również Pan.Thy.Monium "Dawn of Dreams".Plasfodeur pisze:
program płyty:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Scaarph
na dawn of dreams nie było nawet numerów kawałków :)
- Scaarph
bardzo fajne to underground lo-fi songs. już sam początek, który momentalnie przywiódł skojarzenia z piątką danzig sprawił, że wykwitł mi na ryju pokaźny banan. nie słyszałem pierwszej płyty więc nie mam porównania, ale tutaj jest monotonnie ale z pazurem, na wskroś industrialnie, miejscami ambientowo, kawałki są krótkie (poza ostatnim) i nie męczą, chce się włączyć repeat co też niniejszym czynię.
-
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
- Scaarph
jutro premieraPlasfodeur pisze:O, a to już można to dostać gdzieś?
- BadBlood
No, gdzieś tak. Przyjemnie toto chodzi, Godflesh się mocno kłania.Scaarph pisze:bardzo fajne to underground lo-fi songs. już sam początek, który momentalnie przywiódł skojarzenia z piątką danzig sprawił, że wykwitł mi na ryju pokaźny banan. nie słyszałem pierwszej płyty więc nie mam porównania, ale tutaj jest monotonnie ale z pazurem, na wskroś industrialnie, miejscami ambientowo, kawałki są krótkie (poza ostatnim) i nie męczą, chce się włączyć repeat co też niniejszym czynię.
Heeeeeey!!! Hooooooo!!! We're Satan's People!!!!!
- twoja_stara_trotzky
dobra płyta, nawet bardzo. Nihil mistrz.
-
- w mackach Zła
-
bardzo dobre granie
http://soundterrorshots.blogspot.com/ - koncertowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
http://maciejmutwil.blogspot.com/ - przemysłowe zdjęcia
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Lykantrop
Bdb album. Właściwie to na tym ziemskim łez padole chyba numer jeden w tym kraju, który na dzień dobry wyprzedził skądinąd zajebiste Kozy. Na tę chwilę to w ogóle chyba najlepsze co wyszło z łap Nihila. No, ale w kolejce jeszcze Echoes of Yul...
- Bonny
- rasowy masterfulowicz
Obok Godflesh albo Scorn (?!) to nawet nie stało. Mam wrażenie, że dziś wystarczy gitara, bębny z automatu, surowo-przemysłowe brzmienie i zaraz posypią się takie porównania w komentarzach. Przesłuchałem ten nowy album kilka razy, nawet miałem go kupić, ale w porę się ogarnąłem i przejrzałem na oczy. Taka sobie płyta z kilkoma fajnymi miejscami, ale całościowo nic szczególnego. Pozytywne wrażenie natomiast, jakie może wywoływać wynika pewnie ze słabości samego gatunku około black metalowej muzyki w Polsce. Skoro jest ona tak zatęchła to cokolwiek mniej typowego (w skali lokalnej) będzie odbierane jako coś nowego i atrakcyjnego, niezależnie od tego, że gdzie indziej, a w zbliżonych rejestrach stylistycznych, grało się dużo lepiej. np. druga płyta Dead World, żeby poprzestać na podobieństwach zbliżających się do plagiatu.
- TheDude
Zgadzam się z Bonnym ! Plonk.
- twoja_stara_trotzky
a ja się nie zgadzam, chociaż ODROBINĘ racji ma, bo to nie jest ekstraklasa.