ARES KINGDOM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- ultravox
- zahartowany metalizator
Re: ARES KINGDOM
Przyzwoity zespół, ale jakoś nie potrafię się ich muzyką zachwycić.
- Pöstmörtem
- postuje jak opętany!
Rozbawił mnie ten post - oburzenie nasączone sarkazmem z niego kipi. Post typu 'dojebać temu idiocie', niech wie gdzie jego miejsce etc. Mam nadzieję, że odczułeś satysfakcję gdzieś tam w sobie w środku i czujesz się dowartościowanym ludkiem. :)Heretyk pisze:Pewnie, lepiej posłuchać jakichś 3-ligowych, black metalowych popłuczyn :) a następnie koniecznie temacik założyć.
Świetny zespół.
-
- mistrz forumowej ceremonii
Ale nie mam racji? I czy obraziłem cię w którymś miejscu?
- Pöstmörtem
- postuje jak opętany!
:) Oczywiście, że masz rację, a ja jestem wolnym człowiekiem i mogę się z Tobą zgadzać lub nie. Mnie się nie da obrazić, używam głowy.
-
- weteran forumowych bitew
W to akurat nikt nie wątpi. ;)Pöstmörtem pisze:mnie się nie da obrazić
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
- Lykantrop
Miałem tak z "Return to Dust". Niby wszystko fajnie, potupać nogą można, ale po kilku przesłuchaniach nic w pamięci nie zostaje. Dopiero na "Incendiary" to się bardziej chwyciło kupy i odtwarzacza.ultravox pisze:Przyzwoity zespół, ale jakoś nie potrafię się ich muzyką zachwycić.
Nie wiem dlaczego, ale widzę wiele punktów zbieżnych Ares Kingdom z Deceased. Bardzo podobne podejście do muzyki mają chłopaki. :-)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Glene
- weteran forumowych bitew
W sumie to muzycznie i Ares Kingdom i Deceased straraja sie wybrac co najlepsze z klasycznego heavy/thrash/death metalu lecz jednak Deceased ma przewage, gdyz zaczeli pierwsi tak grac, co stawia AK na pozycji dobrych lecz zawsze epigonow.
Przyzwoity zespół, ale ostatnia płyta już nie jest przyzwoita - jest bardzo dobra.
- WaszJudasz
Ja bym powiedział, że można ich nazwać co najwyżej epigonami konceptu realizowanego przez Deceased, a nie ich muzyki jako takiej, bo z innym feelingiem jednak grają. Podobne podejście - tak, efekty jednak dość rozbieżne.Glene pisze: Deceased ma przewage, gdyz zaczeli pierwsi tak grac, co stawia AK na pozycji dobrych lecz zawsze epigonow.
Mózg powiększa się w czaszce, kiedy wody w rzece wzbierają. Wtenczas błony czerepu się wznoszą, przybliżając do czaszki.
- ultravox
W zasadzie to głównie na niej opieram swoją opinię. Podchodziłem do niej kilkakrotnie i jakoś nie porywa mnie to granie. Owszem, jest to płyta dobra, może nawet bardzo dobra, ale słuchając jej łapię się na tym, ze po 2-3 utworach zaczynam myśleć o czymś innym. Nie wspominając już o tym, że daleko temu do poziomu, jaki panowie Miller i Keller prezentowali pod szyldem Order From Chaos.Maria Konopnicka pisze:Przyzwoity zespół, ale ostatnia płyta już nie jest przyzwoita - jest bardzo dobra.
- franciszek
- starszy świeżak
Ostatnio myślałem żeby się pozbyć dwójki, mam na sprzedaż (jeszcze w folii) - 35zl
mogę wystawić na allegro
nie podchodzi mi takie granie, czegoś tam brakuje
mogę wystawić na allegro
nie podchodzi mi takie granie, czegoś tam brakuje
- Lykantrop
No nie, nie... Po Deceased to słychać, że są na wskroś amerykańscy, a u Ares Kingdom są słyszalne sentymenty proeuropejskie. Mieszają jak się da, w podobnym obrębie stylistycznym, ale jednak efekty są w jednym i drugim przypadku zgoła inne.Glene pisze:W sumie to muzycznie i Ares Kingdom i Deceased straraja sie wybrac co najlepsze z klasycznego heavy/thrash/death metalu lecz jednak Deceased ma przewage, gdyz zaczeli pierwsi tak grac, co stawia AK na pozycji dobrych lecz zawsze epigonow.
Właściwie to właśnie Deceased na dłuższą metę mnie wkurwia i nie jestem w stanie dłużej słuchać tego "the best of metal", a z Ares Kingdom sprawa ma się inaczej.
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
- postuje jak opętany!
Wieści:
www.ares-kingdom.com pisze:Ares Kingdom begins working on material for our third album.
Chuck is wrapping up the writing for the third album, and has delivered guitar demos of the first half to the band to begin working on.
- Lykantrop
3ci album Ares Kingdom to 8 cudzych kawałków, czyli mówienie o tym jako "third album" to takie trochę niewdzięczne... Fajnie się słucha coverów Slaughter Lord czy Vulpecula, ale już death metalowe wersje kawałków Dokken to straszna chała, pszenżyto i żniwa. Właściwie to nie wiem na chuj i po chuj taki album, mogli to dać jako jakiś bonus, tribute albumem to nazwać, a tymczasem... jakiś taki niesmak pozostaje. Tyle lat czekania na jakieś odgrzewane kotlety, w dodatku odgrzane na odpierdol. Po "Incendiary" poprzeczka została zawieszona bardzo wysoko i mogli się wysilić na tyle, żeby nagrać coś na równie dobrym poziomie chociaż, a nie bawić w jakiś knajpiany cover band dla metalowców. Mam absmak.
- Drone
Jak to? Zamiast nuklearnych szlagierów jest kotlet?
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Lykantrop
W dodatku taki z dworcowego baru. No i nie lubię jak metalowe kapele biorą się za hard rockowe klasyki. Od razu przypomina mi się "Graveyard Classics" i nastrój się psuje.
-
- w mackach Zła
Time has come to unveil the cover of our new album, 'The Unburiable Dead.' 30.7/15: CD layout is finished, NWN making one last inspection before sending to the plant. Out in early September. LPs will follow, depending on the speed of GZ.

- Drone
-
- w mackach Zła
wypadałoby wrócić i przeprosić za VENERATION, fakt :)
- Drone
Bez przesady, przecież to covery były, za co tu przepraszać? Zrobili to po swojemu i tyle.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.