CORPUS CHRISTII

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
black_lava
rasowy masterfulowicz

Re: CORPUS CHRISTII

16-08-2011, 10:25

o czym wy pierdolicie. załóżcie sobie oddzielny temat i tam się tasujcie nad wiekiem typa.
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Awatar użytkownika
koreaniec
w mackach Zła

20-08-2011, 22:46

co to znaczy matex?
Lefthandpathyoga
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

20-08-2011, 23:12

Ważniejszym pytaniem jest czy najnowsza płyta Corpus Christii pluje w twarz nie tyle Jezusowi, co wszystkim kontrolerom biletów komunikacji miejskiej na świecie. Jeżeli nie, to nie ma co się przejmować tym zespołem, szczególnie jeżeli pochylają głowę przy kontroli biletów i nie są barbarzyńscy. Jeżeli nie robią nic z w/w rzeczy to jest chuj nie black metal.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
Mort
rasowy masterfulowicz

20-08-2011, 23:15

koreaniec pisze:co to znaczy matex?
Na googlu znalazlem to:

Matex zajmuje od roku 1992 handlem rurami stalowymi o dużych średnicach. Rury te mają zastosowanie w przesyle ropy, gazu, wody. Mają także zastosowanie w przemyśle budowlanym lądowym i robotach przeciskowych.

Matex dąży do osiągnięcia jak najlepszych wyników ekonomicznych oraz atrakcyjności rynkowej w długim okresie czasu, przy czym priorytetem Firmy Matex jest zapewnienie naszym klientom satysfakcji ze współpracy z nami poprzez zapewnienie jak najwyższej jakości wyrobów w atrakcyjnych cenach.

Matex to tradycja i doświadczenie. Sprzedawane przez nas wyroby stalowe od dawna trafiają do wielu zakątków Polski. Wyróżnia nas dbałość o jakość, elastyczność w stosunku do potrzeb klienta oraz otwartość na współpracę. Chcemy rozwijać się szybciej i bardziej dynamicznie niż inni na rynku.
I AM MORBID
Maria Konopnicka

20-08-2011, 23:44

Drone pisze:znomen omen jednym z najlepszych w blacku AD 2011.)
Niestety ten 2011 raczej marny jeśli chodzi o black metal.... Tylko jedna płyta wybitna i zaledwie kilka dobrych, na pograniczu z bardzo dobrymi. Przynajmniej z tego co dotąd słyszałem.
Awatar użytkownika
koreaniec
w mackach Zła

20-08-2011, 23:47

Która wybitna?
Lefthandpathyoga
Maria Konopnicka

20-08-2011, 23:57

No, cholera - chyba nieuważnie czytasz forum. Przecież trzewia sobie wyrywałem i układałem je w ich logo, nacinałem tętnice i krwią znacząc klawiaturę pisałem posty o wielkości tej płyty narażając się na kpiny maluczkich, którzy tego albumu nie zrozumieli, podobnie jak i nie rozumieli wcześniejszych (mimo, że latami tkwili w błędnym przeświadczeniu, że rozumieją). :))))))
Awatar użytkownika
koreaniec
w mackach Zła

21-08-2011, 00:00

nie bądź taki egocentryczny, nie wszystko się kreci wokół ciebie ;)
Lefthandpathyoga
Maria Konopnicka

21-08-2011, 00:27

cholera, przestraszyłem się, że moja żona zalogowała się na forum :)
Awatar użytkownika
Morph
mistrz forumowej ceremonii
Kontakt:

26-08-2011, 11:16

Uff, skończyło się. Nie chce mi się znęcać nad tą płytą więc skomentuję tylko te słowa:
Wszystkim niedowiarkom radzę czym prędzej zapoznać się z tym matexem, nomen omen jednym z najlepszych w blacku AD 2011.
Obrazek
Give birth to something dead
Give birth to something old
Awatar użytkownika
COFFIN

26-08-2011, 11:17

Aha :) Ale nie powiem, trochę mnie to wszystko zaciekawiło. W wolnym czasie przesłucham.
'Come the Blessed Madness'
Awatar użytkownika
Lykantrop

26-08-2011, 12:34

Ja wolnego czasu nie miałem co prawda, ale również zaciekawiony zarzuciłem uchem i też nie widze tutaj nic ponad średnią krajową z "Rising".
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
byrgh
zahartowany metalizator

26-08-2011, 12:43

nie chce mi sie poki co produkowac, poczekam az wszyscy sprawdza, wyleja wiadro pomyj a za miesiac docenia ;)
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

26-08-2011, 14:05

Słychać że panowie bardzo dużo słuchali Tiamtu, ale to koło Tiamtu nawet nie stało.
Słychać fascynację nowymi albumami Belphegor, ale - bądźmy szczerzy - jeden Belphegor to aż nadto.
Walcują sobie te gitary, perkusja robi cyk-cyk-cyk, w tle rzucone chórki, brzmi jak Nile nieudolnie coverujące Arkhon Infaustus.
Awatar użytkownika
0ms
rasowy masterfulowicz

26-08-2011, 14:11

Morph pisze:Nile nieudolnie coverujące Arkhon Infaustus.
lol

w sumie to mnie zacheciles takim opisem ;)
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

26-08-2011, 14:12

@Drone

Udowodnij ;)

Swoją drogą ciekawe - w CC upatrujesz nie wiadomo jak dobrej płyty a po przesłuchaniu nowego Craft szukasz u nich inspiracji 4ligowym Kill (sic!).

I jeszcze jedno - podobnie jak poprzednia, ta płyta jest koszmarnie wyrachowana, a to najgorsze co może spotkać krążem z czarcim graniem.
DCI Hunt

26-08-2011, 14:20

Drone pisze:Mam już na cd ostatnie CORPUS CHRISTII i po kilku odsłuchach jestem OCZAROWANY. Wszystkim niedowiarkom radzę czym prędzej zapoznać się z tym matexem, nomen omen jednym z najlepszych w blacku AD 2011.
Sprawdzę, choć Ci nie wierzę i jestem pewien, że nie masz racji :) Pomijam fakt, że jakoś nie przepadam za tym zespołem i uważam, że nigdy nie nagrał nic powyżej znośne/nawet niezłe.

Swoją drogą to męczy mnie już ten poprawny, religijny black metal. Wszystko takie programowe, wyważone, zrobione wg. instrukcji jak być dobrym, religijnym zespołem. Większe emocje zbudzają we mnie skute lodem kacapy z Old Wainds, nudyści z Profanatica czy blackmetalowe wcielenie znanego amerykańskiego hałasoroba o nazwie Ash Pool. Rzekłem.
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

26-08-2011, 14:23

Conflagrator pisze:Swoją drogą to męczy mnie już ten poprawny, religijny black metal. Wszystko takie programowe, wyważone, zrobione wg. instrukcji jak być dobrym, religijnym zespołem.
Drone - wyryj to sobie na kolumnach, względnie na ścianie. ;)
Większe emocje zbudzają we mnie skute lodem kacapy z Old Wainds, nudyści z Profanatica czy blackmetalowe wcielenie znanego amerykańskiego hałasoroba o nazwie Ash Pool. Rzekłem.
Coś w ten deseń.
byrgh
zahartowany metalizator

26-08-2011, 14:29

Morph pisze:@Drone

Udowodnij ;)

Swoją drogą ciekawe - w CC upatrujesz nie wiadomo jak dobrej płyty a po przesłuchaniu nowego Craft szukasz u nich inspiracji 4ligowym Kill (sic!).

I jeszcze jedno - podobnie jak poprzednia, ta płyta jest koszmarnie wyrachowana, a to najgorsze co może spotkać krążem z czarcim graniem.
Prosze, nie feruj wyrokow po jednym odsluchu. Daj tej plycie sie poniesc, daj jej troche czasu (choc u mnie zatrybilo od razu). To konglomerat pieknych piesni i modlitw, a w miejsce wyrachowania wstawilbym skurwysynstwo, bo ta plyta jest uroczo zwierzeca. :)
Awatar użytkownika
Morph
Kontakt:

26-08-2011, 14:38

Nie zamierzam, ta płyta zdradza wszystkie swoje zady i walety zanim jeszcze się skończy. Jest prosta jak stylisko kilofa, skurwysyństwa to ona na oczy nie widziała (no może poza tekstami w materiałach promocyjnych wytwórni ;)). Pieśni i modlitw też tam nie ma, tylko zawodzenia autystycznego portugalskiego cygana.
ODPOWIEDZ