CRYSTAL VIPER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: CRYSTAL VIPER
Gitarzysta po koncercie poszedl intergowac sie na imprezie i rano sie zbudzil na kanapie w holu hotelowym to sie skonczyla jego kariera
przeciez muzyk metalowy nie moze sie tak zachowywac 
woodpecker from space
- ultravox
- zahartowany metalizator
No ale ta sytuacja odpowiada chyba muzykom, skoro dalej w tym zespole grają? Myślę, że wiele zespołów metalowych przypomina takie małe przedsiębiorstwa (mimo, że branża niezbyt dochodowaBlock69 pisze: Tym, że członkowie tej kapeli nie mają nic do gadania. Bart G. zajmuje sie wszystkim i decyduje o wszystkim a reszta ma posłusznie wykonywać jego polecenia. Jest na każdej próbie i biada jakby ktoś tam wniósł sobie nawet jednego browara.
A może faktycznie wypili za dużo piwa i dali dupy na koncercie, czy tez innymi słowy po prostu go olali? Na pewno inaczej sprawa wygląda z punktu widzenia kapeli, inaczej okiem organizatora koncertu. "Przewałki" zdarzają się z obu stron - trudno to jednak oceniać, jeśli się w tym nie uczestniczyło...Block69 pisze: Jak organizuje koncerty to też są jaja. Raz goście z LONEWOLF wypili za dużo piwa i ponoć nie zagrali na miare swoich możliwości. Mają ich czekać za ten czyn bardzo surowe konsekwencje. Podobnych przykładów z pierwszej ręki jest mnóstwo. Ich sprawa. Jak podoba im sie taki system to niech tak dalej cisną. Jest to wszystko profesjonalnie robione, prowadzone, organizowane, ale co z tego jak jedzie od tego jakąś ściemą. Zagranicą to łykną, ale nie u nas.
- Maleficio
- Kontakt:
Czyli Gabriel jest to samo, nawet w wersji ekstremalnej co Mario K. dla Vadera:)
- Deathless King
- weteran forumowych bitew
Słyszałem jeden numer i uciekłem z podkulonym ogonem. Niech ktoś usunie ten temat, ja sie boje...
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
- Maleficio
- Kontakt:
Ten temat powinien być przybity zawsze na topie tego forum ku przestrodze
- Adrian696
xyyz pisze:Znowu Watain... Kto by po wydaniu CL pomyślał, że to będzie kiedyś taka cepelia.
xyyz pisze:Słucham nowego Woven Hand i trzymam się za głowę. Cienkie jak sik węża!
no i perełka - o Crystal Viperxyyz pisze: w muzyce Jelonka słychać pomysły i szczere emocje które do mnie trafiają.
przypomniałem sobie, dlaczego mam cie za knypaxyyz pisze:Poprzednia mi się podobała i przypuszczam, ze o niej powiedziano by tutaj to samo, więc zapoznam się z chęcią.
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- Maleficio
- Kontakt:
no stary... tyle faux pasow popełnionych... powinien ban się należeć.
- Rattlehead
albo do tematu DsOMaleficio pisze:Ten temat powinien być przybity zawsze na topie tego forum...
support music, not rumors
- Triceratops
to proste (Jelonek+Crystal Viper)>>>>>(Woven Hand + Watain)Adrian696 pisze:xyyz pisze:Znowu Watain... Kto by po wydaniu CL pomyślał, że to będzie kiedyś taka cepelia.xyyz pisze:Słucham nowego Woven Hand i trzymam się za głowę. Cienkie jak sik węża!
no i perełka - o Crystal Viperxyyz pisze: w muzyce Jelonka słychać pomysły i szczere emocje które do mnie trafiają.
przypomniałem sobie, dlaczego mam cie za knypaxyyz pisze:Poprzednia mi się podobała i przypuszczam, ze o niej powiedziano by tutaj to samo, więc zapoznam się z chęcią.![]()
![]()
woodpecker from space
- Maleficio
- Kontakt:
Kiedyś przewinął się podobny twór... kapela o nazwie Enter Chaos, która miała być polskim odpowiednikiem Arch Enemy ha ha... niestety... coś nie wypaliło LOL
- Adrian696
no tych polskich odpowiedników na coś to było sporo 
teraz Hate jest polskim odpowiednikiem Behemoth
teraz Hate jest polskim odpowiednikiem Behemoth
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
- MinT
- Kontakt:
Hate zabiło Nergala.
*poznański Goldman Sachsman metalu*
LEFT HAND SOUNDS - http://facebook.com/lefthandsoundsorg
LEFT HAND SOUNDS - http://facebook.com/lefthandsoundsorg
-
Karkasonne
Nie po to tego Adriana wyciszałem żeby czytać go w cytatach, jednak podziwiam jego czas wniesiony w to, by powynajdywać różne cytaty, szczególnie te, które co bardziej populistycznie tutaj zadziałają. I rozumiem że większość nie miałaby odwagi powiedzieć, że podoba im się coś, co na forum nie jest lubiane, ale trudno.Triceratops pisze:to proste (Jelonek+Crystal Viper)>>>>>(Woven Hand + Watain)Adrian696 pisze:xyyz pisze:Znowu Watain... Kto by po wydaniu CL pomyślał, że to będzie kiedyś taka cepelia.xyyz pisze:Słucham nowego Woven Hand i trzymam się za głowę. Cienkie jak sik węża!
przypomniałem sobie, dlaczego mam cie za knypaxyyz pisze:Poprzednia mi się podobała i przypuszczam, ze o niej powiedziano by tutaj to samo, więc zapoznam się z chęcią.![]()
![]()
Dla jasności: Jelonka jako artystę naprawdę cenię, a że jego słuchacze to głównie metaluchy - mało mnie to obchodzi.
Crystal Viper - posłuchałem tego nowego, jednak okropna nędza i motywy tak strasznie rżnięte, że po kilku kawałkach CV Running Wild musi miec dupę jak rurka PCV. Poprzedniej słuchałem całkiem sporo jako lekkie, nieobowiązujące granie, takie granie na przełomie heavy i niemieckiego poweru, jednak dzisiaj już nie wracam do tego. Jeśli ktoś spodziewał się że jakieś znaczki będę stawiał o wyższości tego nad DSO czy innymi przyjaciółmi wesołego diabła, to sorry nie ten adres.
Woven Hand cenię bez porównania wyżej niż obu wymienionych - nie licząc ostatniego albumu, który nie ruszył mnie ani odrobinę - więc tutaj Triceratops mógł się popisać wybiórczością i wybrał to, co pasowało mu do tezy, ale przynajmniej teraz widzę, w jaki sposób prowadzi "dyskusje".
Ostatnie wyczyny Watain to wioska i tyle. I dziwię się, że taki Triceratops, wiecznie wyśmiewający religijny BM, nagle stał się ich obrońcą, ale widocznie ma w tym interes.
A reszcie polecam czytać co Triceratops odpisze, jestem pewien, że to będzie świetna historia.
- Czesław
- rasowy masterfulowicz
Pamiętam jak kiedyś puściłem płytę CV dołączoną do Hardrokera u siebie na wieży - żeby nie było że ciągle jebię na kapelę, której nie znam - to się mnie laska zapytała od kiedy to Maryli Rodowicz słucham.
- Maleficio
- Kontakt:
Ciekawe, czy wybór Chrisa Moyena na autora okładek kapeli to też zabieg marketingowy by zmylić miłośników bestial black/death metalu:)
- deusk
- rozkręca się
Xyz czy jak tam masz w nicku, nie tłumacz się. Ja też mam 1 płytę CV i absolutnie mi nie przeszkadza jak sobie ją 2 czy 3 razy w roku puszczę. Wtórne to i nijakie ale niech będzie, że bart gabriel zarobił sobie na mnie, good for him. Ale porównywanie tego do unsun to jest kompletne nieporozumienie chłopaki, nie jest to aż taka cyganeria.
- Triceratops
No juz przestan marudzic, ja tylko przedstawilem wczesniejsze twoje wypowiedzi w formie rownania, nie rob juz ze mnie takiego sadysty i zwyrodnialca, choc tak naprwade sluchanie Crystal Viper nawet nie daje ci moralnego paszportu do tego. W sumie do niczego nie daje.xyyz pisze:więc tutaj Triceratops mógł się popisać wybiórczością i wybrał to, co pasowało mu do tezy, ale przynajmniej teraz widzę, w jaki sposób prowadzi "dyskusje".
I dziwię się, że taki Triceratops, wiecznie wyśmiewający religijny BM, nagle stał się ich obrońcą, ale widocznie ma w tym interes.
A reszcie polecam czytać co Triceratops odpisze, jestem pewien, że to będzie świetna historia.
woodpecker from space
- boroowa
Mimo najszczerszych chęci nie udało mi się odsłuchać w całości jakiejkolwiek płyty CV - cienkie to jak sik węża, ale idealnie wpasowuje się w gusta niemieckiego rynku.
Btw, ponoć niejaka Gosia Andrzejewicz wydała "The best of.." po drugiej płycie, CV już po pierwszej
Btw, ponoć niejaka Gosia Andrzejewicz wydała "The best of.." po drugiej płycie, CV już po pierwszej
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- Maleficio
- Kontakt:
O, okazalo sie, ze na plycie sie udziela wiele gosci:))

-
Karkasonne
Deusk czy jak tam masz w nicku, nie tłumaczę się, a łaskawie wyjaśniam, że ktoś mówi bzdety. Spróbuję jeszcze dziś tej nowej płyty, ale na razie zrobiła na mnie koszmarne wrażenie. Zwłaszcza ten kawałek gdzie rżną z Helloween i w refrenie panna wchodzi w rejestry duetu Chipa i Dale'a.deusk pisze:Xyz czy jak tam masz w nicku, nie tłumacz się. Ja też mam 1 płytę CV i absolutnie mi nie przeszkadza jak sobie ją 2 czy 3 razy w roku puszczę. Wtórne to i nijakie ale niech będzie, że bart gabriel zarobił sobie na mnie, good for him. Ale porównywanie tego do unsun to jest kompletne nieporozumienie chłopaki, nie jest to aż taka cyganeria.