AGALLOCH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Re: AGALLOCH
łeeee, wrócili do tego smutnego metalu, to niech wypierdalają w chuj 

- grot
- weteran forumowych bitew
mimo smędzenia przedmówców ja tam uważam, że dobry ten nowy kawałek.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- O, czym się zajmuje?
- Herne the Hunter
- postuje jak opętany!
Hm, a mnie ten zespół bardzo dobrze, wchodzi, nowy kawałek jest generalnie niezły jako taki, ale mam wrażenie, że jeżeli całość będzie podobna, to może odstawać na niekorzyść od The Mantle i Ashes Against the Grain. Nowej płyty mocno wyczekuję i oczekiwania też mam dość spore, ale dopiero po całości będę wiedział co sądzić.
Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
ja ich lubiłem na EP-kach nie wiem tak na prawdę kogo chcą zaskoczyć tym nowym kawałkiem...
- Mol
Szczytowe osiągnięcia jak dla mnie to "Ashes against the grain", ogólnie bardzo lubię, mimo, że nie jest to żadna z kapel mojego życia.
- Maleficio
- Kontakt:
dziś przeszukałem co ja tam na prawdę mam z Agalloch... kiedyś miałem jakieś winyle i Epki ale się pozbyłem... pozostał mi jedyne Picture split z NEST... całkiem fajna rzecz... chyba muszę ponownie znalesc Gray i White EP
- Maleficio
- Kontakt:
-
- postuje jak opętany!
Chwilami taki nieagallochowy jak dla mnie, niemniej może być. Trochę mniej podoba mi się brzmienie tych kawałków. Pod tym względem "Ashes..." jest lepsze. Tutaj natomiast bardziej na myśl przychodzi mi "Pale Folklore", choć to też nie jest to.
Tak czy inaczej, już początek "The Watcher's Monolith" utwierdził mnie w tym, że powinienem zaopatrzyć się w "Marrow..." jak tylko będzie dostępna
Tak czy inaczej, już początek "The Watcher's Monolith" utwierdził mnie w tym, że powinienem zaopatrzyć się w "Marrow..." jak tylko będzie dostępna

- Scaarph
całkiem fajny ten nowy agalloch, aż nabrałem ochoty na podobne granie i niestety atheist i electric wizard muszą poczekać grzecznie w kolejce z dziewiczym odsłuchem 

- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Mi się też podoba ten krążek, inna sprawa, że ja mam słabość do ich dźwięków. :wink:Scaarph pisze:całkiem fajny ten nowy agalloch, aż nabrałem ochoty na podobne granie i niestety atheist i electric wizard muszą poczekać grzecznie w kolejce z dziewiczym odsłuchem :)
- Maleficio
- Kontakt:
blacvk metalowe elementy brzmią tragicznie... coś jak pierwsza płyta Opeth... ale elementy klimatyczne całkiem dobre. Wypierdolił bym wszystko metalowe z albumu i by był fajny folkowy singiel.
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

The CD edition of Whitedivisiongrey is finally available from our online shop. It is a 2CD set with all of the original material and bonus remixes from Nest, Allerseelen, and The Waking Cold. Packaged in a tasteful 20-page hardcover digibook with all of the original artwork.
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Agalloch have completed the recording of their forthcoming EP entitled “Faustian Echoes”. With acclaimed engineer Billy Anderson at the helm, the band recorded a 20 minute long conceptual and colossal track live onto two-inch tape. The recording took place at Jackpot Studio in Portland, Oregon during March 24th-25th. A release date has yet to be set, but we will keep you all updated through our official Facebook page. This EP will appear on both LP and CD.
http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 605&type=1
http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 605&type=1
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Random Apex
Zobaczymy, co to będzie na tej EP. Lubię "Marrow of the spirit", jednak od czasu premiery wydaje mi się, że tę kapelę stać było na coś pokroju ich opus magnum, czyli "Ashes...", ale poszli po linii najmniejszego oporu. Ostatni album niestety nie dorównuje poprzednim wydawnictwom, mimo to cały czas trzymam kciuki, że to tylko małe potknięcie albo lekkie zmęczenie.
You've got nothing to lose but your lives.
- moonfire
Ja tam lubię tylko The Mantle, poprzedzających nie znam, a kolejne mnie nudzą.
- Random Apex
No dla mnie The Mantle jest takie se ;) jakoś nie czuję tej płyty. Jak już miałabym wybierać coś na drugie miejsce po Ashes, to chyba Pale Folklore, warte poznania, jeśli nie miałeś przyjemności posłuchać.
You've got nothing to lose but your lives.
- Maleficio
- Kontakt:
Ale ten nowy EP Agalloch mnie rozkurwia... Sam nawet nie wiem czemu, bo to tandeta i kicz na 102... prawodopodobnie sie stesknilem za takim prostym graniem i pilowaniem na jednej strunie.
- grot
Ja też nie rozumiem czemu, nijaka ta EP.
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- O, czym się zajmuje?
- moonfire
W zasadzie nie miałem okazyi, co się nadrobi w stosownym czasie. :)Random Apex pisze:No dla mnie The Mantle jest takie se ;) jakoś nie czuję tej płyty. Jak już miałabym wybierać coś na drugie miejsce po Ashes, to chyba Pale Folklore, warte poznania, jeśli nie miałeś przyjemności posłuchać.