no lol, patos wybija się z każdym riffem zagranym przez tą średniawą szwedziznę, ja rozumiem, że wpływy i inspirację mogą cieszyć ucho, ale ten nowy gejmarian, oprócz kopiowania najwiekszych nie wnosi absolutnie nic nowego. Do tego wokale sa po prostu KOSZMARNE. I za chuja nie rozumiem jak sie ma ten zespol do BLOODY SIGN, które bawi sie na zupelnie innym podwórku.twoja_stara_trotzky pisze:dlaczego? słucham sobie tego Bloody Sign i jest ok, w życiu nie powiem, że słabe - mam kilka zastrzeżeń, ale dam temu na pewno więcej czasu. po prostu bardziej mi odpowiada to, co zaprezentowało GHAMOREAN - bliższa mi estetyka, mnie wydumana i patetyczna, że tak to ujmę.
BLOODY SIGN
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
Coś tam było! Człowiek!
- twoja_stara_trotzky
Re: BLOODY SIGN
skąd w tobie tyle nienawiści, synu? ;)
- Skaut
słucham na przemian ostatnich albumów BLOODY SIGN i SVART CROWN.twoja_stara_trotzky pisze:skąd w tobie tyle nienawiści, synu? ;)
Poza tym, gdybyś był pewien tego gejmarian, to już dawno temat by wisiał, jak to masz w zwyczaju robić, a tak widać jak na dłoni, że jednak się wahasz z oceną ;)
Coś tam było! Człowiek!
- twoja_stara_trotzky
dlaczego temat by wisiał? ostatni, jaki założyłem, to chyba było Daughters w połowie ubiegłego roku, więc chyba ci się coś pomyliło. dostatecznie często pisałem, że Ghamorean nowe jest dobre - tu, na rockmetalu (o ironio tam się kilku wyprało, chociaż znacznie mniej ludzi lubi tam takie klimaty). ja nie twierdzę, że to jakaś wielka płyta, o takie tam przyzwoite 7/10, tyle, że obecnie mało który krążek black/death metalowy dochodzi do takiego poziomu. to Bloody Sign ma u mnie szansę dojść do podobnej oceny, muszę po prostu posłuchać tej płyty dokładnie, bo takie tam dwa przesłuchania to nic (chociaż podejrzewam, że ty nawet raz w całości Ghamorean nie posłuchałeś). Svart Crown mi znacznie mniej zrobiło, ale i tak dam temu jeszcze szansę... może...
- twoja_stara_trotzky
rośnie ta płyta w uszach. w zasadzie mam tylko jedno ale - jest zbyt mało subtelna, za bardzo pewne rzeczy chce dosłownie przekazywać i koło naprawdę cudownych i nieszablonowych fragmentów tak niezdarnie pojawiają się takie momenty zbytecznej pompy i Boże Coś Polskę...
- twoja_stara_trotzky
jak zły opis może zniechęcić do dobrej płyty ;)Skaut pisze:
Aż dziw,że nikt jeszcze tych żabojadów tutaj nie polecał. Trzy krążki na koncie, w zeszłym roku wydali "Chaos Echoes" i co można o tym tworze napisać? Na szczęście nie jest to kolejna kopia oldschool-death metal worship pokroju Maim, Claws itepe.
Francuzi lepią swoje dzwięki ocierając się o kierunek wytoczony przez Deathspell Omega, czuć tutaj też sporo zaprzęgniętej blackmetalowej szwedzkiej nuty, aczkowiek owe inspiracje nie przysłaniają gatunku, w jakim Bloody Sign przoduje.
Na myśl przychodzą death metalowe wybryki pokroju PORTAL, czy z innej parafii, czuć intesywność INCANTATION.
Myślę sobie nawet, że fani ARKHON INFAUSTUS znajdą coś tutaj dla siebie. Generalnie, BLOODY SIGN to taka nieposkromiona bestia, która ma aspiracje do bycia czymś więcej niż kolejnym deathmetalowym klonem klasyków z lat 90tych. I bardzo dobrze!
jedyna nazwa, która przywołana nie jest nadaremno, to Incantation, a to i tak tylko przez dalekie pokrewieństwo ;)
gdybyś mi od razu napisał, że mam się spodziewać Gorguts worship w wersji jaskiniowej, co daje efekty zbliżone nawet do Ehnahre momentami, to pewnie bym szybciej tego posłuchał i zdążył sobie tani CD na allegro kupić ;)
jaki szwedzki black metal? jaki Portal? jaka Deathspell Omega? ;)
-
- rasowy masterfulowicz
Nie ma chuja, muszą czytać masterfula :lol:
- twoja_stara_trotzky
- Glene
- weteran forumowych bitew
;) Chyba czas w końcu zainteresować się tym zespołem.
- Bezdech
- weteran forumowych bitew
Masterful Tribute Band? ;)
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
Then came the day that not a single soul was spared
- Skaut
alez przestań już być taki do bólu reaktywny ;)twoja_stara_trotzky pisze:
jak zły opis może zniechęcić do dobrej płyty ;)
a co to kurwa, jakis jeden kanon skojarzen muzycznych obowiázuje? Ty masz swoje interpretacje, ja mam swoje.twoja_stara_trotzky pisze: jedyna nazwa, która przywołana nie jest nadaremno, to Incantation, a to i tak tylko przez dalekie pokrewieństwo ;)
gdybyś mi od razu napisał, że mam się spodziewać Gorguts worship w wersji jaskiniowej, co daje efekty zbliżone nawet do Ehnahre momentami, to pewnie bym szybciej tego posłuchał i zdążył sobie tani CD na allegro kupić ;)
jaki szwedzki black metal? jaki Portal? jaka Deathspell Omega? ;)
Wystarczylo od poczatku przyznac, ze plyta jest tak z 666 razy lepsza od GHAMOREAN, a nie jakies reaktywne posty pisac ;)
To Ehnahre (momentami ) to chyba na poczekaniu wymysliles, aby napisac cokolwiek ;)
Coś tam było! Człowiek!
- Skaut
I o to wlasnie chodzi. ;)Drone pisze:Już nie przesadzaj, bo akurat Skaut z tym PORTAL ma rację. Co do DsO, to ich wpływ wydaje się oczywisty, a nawet - gdybyś miał cd - i zobaczył tylną okładkę, to okazałoby się, że łudząco przypomina motyw z "Fas".
Znalazłem ciekawe wyjątki z wywiadów, czym się panowie fascynują:
I really love Portal, they’re beyond the boundaries, one of the weirdest beast I heard in my all life, the strangest death metal band I guess, I am totally addicted by their music, without any compromises, psychedelically disgusting, even if I still ask myself if I really like the music ha! Teitanblood, Necros Christos, Grave Miasma, they are all essence of death metal, but at the same time out of the boundaries. Fascinating things happen in death metal nowadays.
Your actual playlist:
At the moment LUCIFERS FRIEND Lucifers Friend, TEITANBLOOD Seven Chalices…, GUAPO Five Suns, GRAVE MIASMA Exalted Emanation, JOHN COLTRANE A Love Supreme, NIRVANA 2002 Recordings 1989-1991, PORTAL Swarth, GOBLIN Suspiria, THE CHASM Farseeing… among others.
Coś tam było! Człowiek!
- Sova
- rasowy masterfulowicz
Cenę zostawiam, ale opis zmieniłem. ;)Drone pisze:Będzie hype, Sova, zrób promocję po 60 zeta ;)
http://allegro.pl/bloddy-sign-chaos-ech ... 15536.html
- twoja_stara_trotzky
Ja w tym ANI TROCHĘ żadnego Ghamorean nie słyszę --> to ty wszystko odnosisz do tego nieszczęsnego Ghamorean, którego nawet dobrze nie posłuchałeś. ;)
Nie wiem, czy jest lepsza czy gorsza, na razie bardziej mi się podoba Ghamorean ostatni, być może dlatego, że go więcej razy słuchałem. W każdym razie widzę dwie ciekawe płyty i tyle.
Masz jeszcze coś na składzie? Bo nie chce mi się za jeden CD płacić, a resztę z tego, co wystawiłeś mam / pierdolę. ;)Sova pisze:Cenę zostawiam, ale opis zmieniłem. ;)Drone pisze:Będzie hype, Sova, zrób promocję po 60 zeta ;)
http://allegro.pl/bloddy-sign-chaos-ech ... 15536.html
Od razu 324234897 razy lepsza, mentalny gimnazjalisto. ;)Skaut pisze:Wystarczylo od poczatku przyznac, ze plyta jest tak z 666 razy lepsza od GHAMOREAN
Nie wiem, czy jest lepsza czy gorsza, na razie bardziej mi się podoba Ghamorean ostatni, być może dlatego, że go więcej razy słuchałem. W każdym razie widzę dwie ciekawe płyty i tyle.
Słyszę podobne podejście do nowojorskiego DM u obu załóg.To Ehnahre (momentami ) to chyba na poczekaniu wymysliles, aby napisac cokolwiek ;)
- knaar
- rasowy masterfulowicz
trzeba być czujnym to można i za taką cenę kupić :)
http://allegro.pl/bloody-sign-chaos-ech ... 73552.html
http://allegro.pl/bloody-sign-chaos-ech ... 73552.html
- Skaut
Tjaaa, z Ciebie to pewnie Matuzalem ;)twoja_stara_trotzky pisze:Od razu 324234897 razy lepsza, mentalny gimnazjalisto ;)Skaut pisze:Wystarczylo od poczatku przyznac, ze plyta jest tak z 666 razy lepsza od GHAMOREAN
http://allegro.pl/bloody-sign-chaos-ech ... 16971.html
No proszę, kiedyś można było za 20 kupić, później u Sovy za 27, teraz 30. Naprawdę żałuję, że więcej kopii za dwie dyszki nie wziąłem. ;)
Coś tam było! Człowiek!
- twoja_stara_trotzky
skaucie, synu mój, zawsze w ciebie wierzyłem, wiedziałem, że za maską wrażliwego chłopca kryje się błysk intelektu i przebiegłość lisa. nie dość, że rekomendujesz doskonałe płyty, to jeszcze masz niebywały zmysł ekonoma i spektakularną smykałkę do spekulacji finansowych ;)))))))))))))
- Lykantrop
Przecieram oczy ze zdumienia, że w porę nie znalazłem tego tematu i nie zainteresowałem się pożegnalnym albumem Bloody Sign. Przepiękna sprawa, a w dodatku za marne 16 talarów. Prawdziwej muzyki się nie dostrzega, choćby miała ręce, nogi i głowę i kopnęła delikwenta prosto w dupę. A bez wątpienia Bloody Sign jest wyjebanie mocną pozycją mijającego roku. Pokutę naznaczoną przyjmuję i przez najbliższe kilka dni "Chaos Echoes" nie wychodzi z odtwarzacza.
Ps. "Fas" nie stwierdzono.
Ps. "Fas" nie stwierdzono.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95