Dokładnie. Pierwszy raz się zresztą spotykam z sytuacją, żeby komuś jego ryki nie podchodziły.[V] pisze:twoja stara szczeka.zakladam,ze nie slyszales ani Brave Murder Day,ani debiutu Bloodbath ani pierwszych plyt Opeth,albo poznales to stosunkowo niedawno i nie jestes osluchany jak my stare dziady ktore znamy te plyty od lat.ten wokal miazdzy jaja,kazdy kto zna te plyty i slucha tej muzyki wystarczajaco dlugo powie ci to samo.
OPETH
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: OPETH
-
ale zauważyliście, że dopiero z czasem wyrobił sobie ten głęboki growl, tzn. na 2 pierwszych płytach jego wokal był o wiele bardziej wrzaskliwy, a od My Arms... zaczął ryczeć naprawdę przednio
-
I Brave Murder Day. Po prostu przytlaczajacy, niedzwiedzi growl. ;) Uwielbiam te plyte. Dla mnie to juz chyba zawsze bedzie najlepsze co ten zespol kiedykolwiek zrobil.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Biedny ten nowy wałek... jakiś taki przesycony i wymęczony, jakby na siłę chcieli w nim upchać 1342 pomysłów, ale żadnego nie chcieli porządnie rozwinąć. Ciekawe jak to się zaprezentuje na płycie.
The madness and the damage done.
- twoja_stara_trotzky
doskonały numer :D
- panthyme
- w mackach Zła
Niedługo będą mogli grać razem z Graveyard:)) - ze Szwecji, rzecz jasna.
011011000110010101110000011100100110100101100011011011110110010001100101
http://www.myspace.com/bloodfeastpl
http://www.facebook.com/bloodfeastpl
http://www.myspace.com/bloodfeastpl
http://www.facebook.com/bloodfeastpl
- Herne the Hunter
- postuje jak opętany!
Jakoś średnio widzi mi się ten kawałek, ale może to kwestia przetrawienia, a ogólnie będzie chyba płyta z dość słabym dociążeniem gitar, co mi średnio odpowiada.
Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women
-
“I’m a rock ‘n’ roll vocalist now. I didn’t dare do that before. I was shy. Because there are no death metal vocals, I wanted to make the clean vocals more aggressive. I remember, when I was recording the vocals, they’d say to me, ‘OK, now do that line with more guts!’ I was like, ‘I don’t know how to do that!’ I’m so used to singing nice, like a minstrel. But now I’m not afraid of really going for it. I think growling for such a long time has fucked up my voice, so I can get the sounds l like without really trying. They’re just there when I want it. I think I developed my voice a little, and that excites me. Being a better vocalist is important to me. I don’t have any formal training, so I don’t know if my technique is shit, but I realized my limitations as a vocalist have been in my head. I didn’t dare think like I do now.”
Mikael Akerfeldt
Mikael Akerfeldt
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Jak już wspomniałem nowy kawałek zacny, a tekst powyżej również mnie zachęcił, to może jednak kupię sobie wreszcie jakąś płytę Opeth i będzie miło. :-)est pisze:“I’m a rock ‘n’ roll vocalist now. I didn’t dare do that before. I was shy. Because there are no death metal vocals, I wanted to make the clean vocals more aggressive. I remember, when I was recording the vocals, they’d say to me, ‘OK, now do that line with more guts!’ I was like, ‘I don’t know how to do that!’ I’m so used to singing nice, like a minstrel. But now I’m not afraid of really going for it. I think growling for such a long time has fucked up my voice, so I can get the sounds l like without really trying. They’re just there when I want it. I think I developed my voice a little, and that excites me. Being a better vocalist is important to me. I don’t have any formal training, so I don’t know if my technique is shit, but I realized my limitations as a vocalist have been in my head. I didn’t dare think like I do now.”
Mikael Akerfeldt
all the monsters will break your heart