THE CULT

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

Re: THE CULT

02-07-2012, 10:25

ale Co mi z Polską wyskakujesz? ;D to dziki kraj, wystarczy włączyć pierwszą lepszą rozgłośnię radiową, holokaust na uszach. Nie wszędzie tak jest ;D A zresztą co ja będę tłumaczył, wygrałeś, nie mam racji. Proszę, laurka! Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

02-07-2012, 10:32

Coś tam było! Człowiek!
535

02-07-2012, 10:33

Jak znam popularną tutaj teorię dowodową, za momencik okaże się, że Astbury z Duffym przechodzili obok baru w którym pił i śpiewał Rose. Mało tego, sępili od niego fajki w przerwach między kolejnymi numerami. W związku z tym The Cult nie ma mandatu, by stać ponad GnR.
Karkasonne

02-07-2012, 10:35

Oczywiście, że debiut GnR jest większy od płyt The Cult. Historia to już oceniła.
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

02-07-2012, 10:41

Ale też już nie przesadzajcie w drugą stronę. Debiut Gunsów jest płytą wybitną i tyle. Po co porównywać? Ta płyta istnieje w swoim świecie i nic jej nie zagrozi. Weźmy też dla przykładu debiut RAGE AGAINST THE MACHINE, weźmy "A Blaze...". To są nieporównywalne z niczym, autonomicznie istniejące jakości - czy to się komuś podoba, czy nie. Stylistyka nie ma tu nic do rzeczy.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
535

02-07-2012, 10:43

Karkasonne pisze:Oczywiście, że debiut GnR jest większy od płyt The Cult. Historia to już oceniła.
Czy to jest równoznaczne, że GnR (całokształtem) kasuje The Cult? Śmiem wątpić.
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

02-07-2012, 10:55

Jeszcze gorzej, tą jedną jedyną płytą. :)
Karkasonne

02-07-2012, 10:55

535 pisze:
Karkasonne pisze:Oczywiście, że debiut GnR jest większy od płyt The Cult. Historia to już oceniła.
Gunsi mieli duże doły, ale też większe szczyty niż The Cult. Kwestia tego, czy ktoś wolałby kobietę, z którą jest zajebisty ogień, ale też czasem zajebiste kwasy, ogólnie spiętrzenie różnych emocji, czy też stateczną żonę, z którą jest dobrze, ale nie dostarcza ekstremalnych wrażeń. Tylko, że z płytami mamy ten luksus, że możemy sobie wybrać tylko te najlepsze i słuchać wyłącznie ich, a Spaghetti Incident odesłać do piekła. Lubię The Cult, ale Appetite jawi mi się jako ostatnia naprawdę wielka płyta w historii hard rocka, kamień milowy który zamknął tamten rozdział, dając w następujących latach już tylko cienie dawnej wielkości.
535

02-07-2012, 11:02

Przecież każdy dorosły mężczyzna wybierze FIRE WOMAN - to dla mnie oczywiste.
Karkasonne

02-07-2012, 11:05

Moc argumentu mnie powaliła, przyznaję, że nie potrafię na to odpowiedzieć.
535

02-07-2012, 11:28

Wszystko dlatego, że myślisz o dupach, a piszesz o muzyce.
Karkasonne

02-07-2012, 12:37

Bo podobnie mnie podniecają.
Awatar użytkownika
moonfire
zahartowany metalizator

02-07-2012, 15:57

Ja bym nie był w stanie słuchać muzyki w stanie permanentnego wzwodu.:)
Karkasonne

02-07-2012, 18:05

Jak dobrze, że pod ręką (lol) jest manieczki ;)
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

02-07-2012, 18:21

Zenek pisze:to bardzo dobry argument, Metallica, The Rolling Stones, The Beatles, Led Zeppelin, Black Sabbath, Slayer, Pantera, Pink Floyd...itd. Ace Of Spades Motorów? 4 miejsce wśród albumów na UK charts, dobra muzyka się sprzedaje, true story.
Hehe... zajebisty argument. W ogromnych ilościach sprzedaje / sprzedawał się też Limp Bizkit, Evanescence, Linkin Park, Coldplay, Muse, 30 Seconds to Mars - zapewne dla Ciebie to też jest zajebista muzyka, bo kupują ją miliony ludzi na całym świecie, zaś wytwórnie wpompowują masę kasy w ich promocję. Zajebisty wykładnik jakości. Gratuluję sposobu myślenia.
Zenek pisze:Słucham non stop. Dzięki temu nie sieje bzdur, typu, że Appetite to małe miki przy The Cult. A tu jeszcze się banda gości zbiera i robi wielkie oczy przy oczywistych sprawach ;D zaraz się okaże, że The Cult kasuje debiut Doorsów ;D
No słuchasz, słuchasz i uszy jak miałeś zatkane, tak masz dalej. Dlatego jedynym argumentem na jaki możesz się zdobyć są dane statystyczne. Weź się zastanów jakie znaczenie dla muzyki miał debiut The Doors, a jaki debiut Gunsów. Ten drugi praktycznie żadnego. Końcówka lat 60-tych to nie to samo co końcówka lat 80-tych, gdzie radiowym hitem mogły już zostać gówna pokroju Def Leppard. Ta muzyka ma po prostu dobry flow, jest miła i łatwa w odbiorze, zaś Gunsi znaleźli się w dobrym czasie w odpowiednim miejscu i tyle - to jest częsty przyczynek do sukcesu na scenie muzycznej.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

02-07-2012, 18:28

Maleficio pisze:
535 pisze:
Jeszcze gorzej, tą jedną jedyną płytą:)
Taaaa.... zaraz się jeszcze dowiemy, że Slash jest gitarzystą wszech czasów.

"Appetite..." może kasować co najwyżej "Dreamtime" i "Ceremony", natomiast przy starciu z "Electric" albo z "Sonic Temple" dostaje zadyszki.

Poza tym jest jeszcze jedna kwestia - wokaliści. Postawcie obok siebie tego skrzeczącego furiata Axla i obdarzonego wielobarwnym, pełnym seksu głosem Astbury'ego i mamy K.O. w pierwszej rundzie.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
535

02-07-2012, 18:33

longinus696 pisze:...Poza tym jest jeszcze jedna kwestia - wokaliści. Postawcie obok siebie tego skrzeczącego furiata Axla i obdarzonego wielobarwnym, pełnym seksu głosem Astbury'ego i mamy K.O. w pierwszej rundzie.
Ten jeden tylko drobiazg wyczerpuje kwestię "kasowania The Cult".
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

02-07-2012, 18:34

A ja nigdy nie zrozumiem jak mozna stawiać tego kociokwika Rose'a nad Bachem ze Skid Row. No nigdy...
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

Odp: THE CULT

02-07-2012, 18:43

Alsvartr pisze:A ja nigdy nie zrozumiem jak mozna stawiać tego kociokwika Rose'a nad Bachem ze Skid Row. No nigdy...
Nad tym pedalem Bachem dodaj
Awatar użytkownika
Alsvartr
rasowy masterfulowicz

02-07-2012, 18:45

Nie.
Gośc na pierwszych dwóch płytach Skid Row miał taki wokal że Rose mógł wypierdalać.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
ODPOWIEDZ