LICHO
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- weteran forumowych bitew
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
Re: LICHO
Jeszcze nie słuchałem, ale te 371 szt. to jak wyliczone?;)Sova pisze:PRZEDSPRZEDAŻ :
http://allegro.pl/licho-pogrzeb-w-karcz ... 22600.html" onclick="window.open(this.href);return false;
lub tradycyjnie mail -> malignantvoices@gmail.com
koszulka:
http://allegro.pl/licho-pogrzeb-w-karcz ... 31908.html" onclick="window.open(this.href);return false;
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ściśle limitowana wersja z wodą ognistą do nabyca tylko przez mail
'Come the Blessed Madness'
- Sova
- rasowy masterfulowicz
- krz63
Masz Radek koncesję na sprzedaż alko? Nie widzę tego w CEiDG.
http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
- maciek z klanu
TEn nowy kawałek moim zdaniem jest bardzo dobry ! Wódka się już chłodzi, czekamy na premiere !
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
Ciekawa muzyka i cały koncept płyty...ale wokalne popisy powodują iż nawet nie chce mi się myśleć o tym żeby to mieć i słuchać. Poczekam na kolejną ich płytę bo wierzę że zrobią kolejny muzyczny krok na przód i zabranią temu kolesiowi śpiewać...a raczej stękać ;)
-
rozlało się jak rzeki na południu, ale są też plusy, np. bdb recenzja z kręgu miłośników patafizycznych grzybów: http://ulvhel.wordpress.com/2014/05/14/ ... -karczmie/" onclick="window.open(this.href);return false;blindfold pisze:o, widzę ze promo juz smiga po necie. wieprze nie ludzie
Grrrówno!
- krz63
To wynika tylko z troski o bdb kolegę od serca :-)))Sova pisze:zastanawiałem się kto o to zapyta. konkurencja jednak z klubu Tornado. nie mam i dlatego nie sprzedaje tego na allegro, zresztą flaszek już prawie niemal brak Krzysiu. wilcy nie ludzie.
Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
- Sova
- rasowy masterfulowicz
troskliwy Krzysiu,
flaszek juz brak. zresztą one nie były sprzedawane tylko dodawane jako prezent do CD. tak jak teściowej z okazji imienin daje się wódkę krajową z biedry - tak z okazji ukazania się PWK kilka osób dostanie piersiówkę, aby w chwili potrzeby była pod ręką w tych niepewnych , zdradzieckich czasach.
flaszek juz brak. zresztą one nie były sprzedawane tylko dodawane jako prezent do CD. tak jak teściowej z okazji imienin daje się wódkę krajową z biedry - tak z okazji ukazania się PWK kilka osób dostanie piersiówkę, aby w chwili potrzeby była pod ręką w tych niepewnych , zdradzieckich czasach.
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Bardzo fajna muzyka, wokal tez mi się po chwili spodobał, gdy juz sie przyzwyczaiłem. Niestety piosenka jest 2 razy za długa, zbyt często powtarza refren i robi się to męczące. Może następnym razem.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Wieczor
- zaczyna szaleć
Cały materiał wszedł bez popity. Muza ok, wokal bardzo ok, klimat bardzo bardzo ok aż pomyślałem, czy nie pojechac znów w Bieszczady i szyszkami porzucać. Płyta i koszul zamówiony.
"Jak długo będziesz po stronie tej stał? Jak długo będziesz w obronę brał krzyż? Jak długo będziesz nawracał do zła? Jak długo możesz oszustwem tym żyć?"
- krz63
Odrazy nic nie przebije, wiadomix. Ale jak ktoś nie lubi Sovy, to może kupić u mnie:
http://www.arachnophobia.pl/index.php?p ... arczmie-cd" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.arachnophobia.pl/index.php?p ... arczmie-cd" onclick="window.open(this.href);return false;
Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
- COFFIN
Sratatatatatata:)krz63 pisze:Odrazy nic nie przebije, wiadomix.
Jak wytrzeźwieje (my), to popłacimy i pan wydawca pewnie też wyśle:Dkrz63 pisze:Ale jak ktoś nie lubi Sovy, to może kupić u mnie
'Come the Blessed Madness'
- krz63
Akurat to nie moje słowa tylko kilku dziennikarzy, ale wiadomo że ludzie z forum wiedzą lepiej :-)COFFIN pisze: Sratatatatatata:)
Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
- Sova
- rasowy masterfulowicz
HUHU
Do Karczmy na skraju pola przycupniętej zaszliśmy zdrożeni. Dookoła ni dróg ni szlaków nie widać, jeno zmierzwiona grzywa miedzy niknie w odległym borze. Wśród mętnej gawiedzi, gdzie może i trochę sino od komina lub fajek, siedzą ponurzy i weseli, smutni i
zadumani. Spoczęliśmy i my, na utrąconych ławach, pod sosnową ścianą w życie bez okien zapatrzeni. Na świecie śreżogą malowanym jeno wycie: wiatru, wilków i psów. I ludzi i chłód i ciemno. Mężczyźni przy poszczerbionych blatach rozchybotani głęboko metafizycznie
odczuwając, piją, choć metafizycznie myśleć nie potrafią. Z ich to przyczyny dzieje się Pogrzeb w Karczmie. Kurz na płaszczach i włosach, a obok rozbity kufel albo nóż, ręce nagie albo bicz zwinięty, poroże sarnie, albo śniado-tłusty oberżystki cyc duszący włóczęgę.
Rozlanych wróżb plamy na stołach, pominięte, nieoczytane. Broda gospodarza włosem o gęstości kosodrzewiny ustrojona, zawisła nad naszymi głowami. Dało się słyszeć chrapliwe:
- Śpiewać umiecie? Muzykantów nam trza! W cichości sukinsyn umrzyk mówić zacznie, a psubrata nikt, psia jucha niech mu łeb zleje, słuchać nie chce!
I wstał Szturpak i dłoń wyciągnął, i podał mu Hejdasz, księgę ziemią i sadzą zbrukaną. I wziąwszy ją począł śpiewać. – Powiedziałby prorok, gdyby znalazł się razem z nami w Karczmie. Nie święty mąż jednak, a czort raczej, dziadom wywróconym patronował. Diabeł
ten ani poważny ani trzeźwy nie był. My, którzy zajmujemy się mnożeniem wątpliwości - ani myśleć ani odczuwać metafizycznie nie
potrafimy, pozostało jeno mielenie wilgotnymi od okowity jęzorami. Dlatego też przewrotnie te kwestie prezentując ze szczęścia nalewamy kolejną radości miarkę. Gdy przelejemy, dymem w chmury treść uleci i kroplami do rzeki spadnie, z mętnym nurtem popłynie…
- I zebrał się lud tłumnie i zarzucili rybacy sieci, by duchową wieczerzę na brzegu poczynić – rzekłby prorok. Lecz milczy, spróchniałe zęby szczerzy, kostur ściska w dłoni i cios zamierza. Na nasz grzbiet. Z karczmy zaś, szczelinami i kominem ulatuje śpiew.
30.V.2014, zgodnie z zapowiedzią - dzisiaj jest premiera CD Licho

Do Karczmy na skraju pola przycupniętej zaszliśmy zdrożeni. Dookoła ni dróg ni szlaków nie widać, jeno zmierzwiona grzywa miedzy niknie w odległym borze. Wśród mętnej gawiedzi, gdzie może i trochę sino od komina lub fajek, siedzą ponurzy i weseli, smutni i
zadumani. Spoczęliśmy i my, na utrąconych ławach, pod sosnową ścianą w życie bez okien zapatrzeni. Na świecie śreżogą malowanym jeno wycie: wiatru, wilków i psów. I ludzi i chłód i ciemno. Mężczyźni przy poszczerbionych blatach rozchybotani głęboko metafizycznie
odczuwając, piją, choć metafizycznie myśleć nie potrafią. Z ich to przyczyny dzieje się Pogrzeb w Karczmie. Kurz na płaszczach i włosach, a obok rozbity kufel albo nóż, ręce nagie albo bicz zwinięty, poroże sarnie, albo śniado-tłusty oberżystki cyc duszący włóczęgę.
Rozlanych wróżb plamy na stołach, pominięte, nieoczytane. Broda gospodarza włosem o gęstości kosodrzewiny ustrojona, zawisła nad naszymi głowami. Dało się słyszeć chrapliwe:
- Śpiewać umiecie? Muzykantów nam trza! W cichości sukinsyn umrzyk mówić zacznie, a psubrata nikt, psia jucha niech mu łeb zleje, słuchać nie chce!
I wstał Szturpak i dłoń wyciągnął, i podał mu Hejdasz, księgę ziemią i sadzą zbrukaną. I wziąwszy ją począł śpiewać. – Powiedziałby prorok, gdyby znalazł się razem z nami w Karczmie. Nie święty mąż jednak, a czort raczej, dziadom wywróconym patronował. Diabeł
ten ani poważny ani trzeźwy nie był. My, którzy zajmujemy się mnożeniem wątpliwości - ani myśleć ani odczuwać metafizycznie nie
potrafimy, pozostało jeno mielenie wilgotnymi od okowity jęzorami. Dlatego też przewrotnie te kwestie prezentując ze szczęścia nalewamy kolejną radości miarkę. Gdy przelejemy, dymem w chmury treść uleci i kroplami do rzeki spadnie, z mętnym nurtem popłynie…
- I zebrał się lud tłumnie i zarzucili rybacy sieci, by duchową wieczerzę na brzegu poczynić – rzekłby prorok. Lecz milczy, spróchniałe zęby szczerzy, kostur ściska w dłoni i cios zamierza. Na nasz grzbiet. Z karczmy zaś, szczelinami i kominem ulatuje śpiew.
30.V.2014, zgodnie z zapowiedzią - dzisiaj jest premiera CD Licho