MAYHEM
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- rozkręca się
Re: MAYHEM
Dla mnie ta nowa wersja Grand Declaration brzmi jak "kompromis po latach". Ale podoba mi się, bez względu na intencje zespołu. Ten materiał sam w sobie jest tak świetny, że mogłoby się pojawić ich więcej. Na przykład album koncertowy, zagrany w obecnym składzie.
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Dzisiaj odsłuchałem tę nową wersję i muszę powiedzieć, że też mi się podoba oprócz jednej rzeczy. Rażą mnie teksty w zestawieniu z tą wysmakowaną, współczesną produkcją - brzmią jakoś tak infantylnie, naiwnie. Jak słucham starej wersji, to nie ma tego efektu - te deklamowane niczeanizmy na tle industrialnej produkcji i plastikowej perkusji są jak najbardziej na miejscu :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Lucek
- weteran forumowych bitew
COFFIN pisze:He he:-) Na przykładzie samej Norwegii mógłbym wymienić jeszcze jedną nazwę, ale może sam pokombinujesz. Co więcej, ten zespół im jest starszy, tym lepszy.Lucek pisze:Mayhem z Attilą to obecnie jedyny zespół który pcha wózek z BM do przodu i to we właściwym kierunku na dodatek.
moze powiedz, bo nie wiem o co chodzi ? nie mów ze Srare ? :)
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
Nawet nie chce mi się pisać skąd Mare zżyna pomysły iriffy
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- COFFIN
- Lucek
aleś wymyślił :) Gehenna to druga liga człowieku, na Unravel mieli zwyżke, ale Unravel jest mocno burzumowy, troche za mocno inspirowany, a więc gdzie tu nowatorstwo i pchanie wózka do przodu ?
-
- zaczyna szaleć
łohohoho wracamy do tematu podziału na ligi (:
- COFFIN
Twoja stara druga liga. A wózek jej pchają:-)Lucek pisze:aleś wymyślił :) Gehenna to druga liga człowieku, na Unravel mieli zwyżke, ale Unravel jest mocno burzumowy, troche za mocno inspirowany, a więc gdzie tu nowatorstwo i pchanie wózka do przodu ?
'Come the Blessed Madness'
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Nie, nie otwierajmy teraz tej puszki Pandory ponownie. :-) Gehenna oczywiście bogi. I Gorgoroth. :-)
all the monsters will break your heart
- Sybir
OK, ale której ligi?nicram pisze:Gehenna oczywiście bogi. I Gorgoroth. :-)
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- nicram
- ozob
- zahartowany metalizator
Kupic nowa wersje GDoW to jak wypolerowac stara monete.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- nicram
Niesamowicie głęboka myśl filozofa ozoba. Porównywalna tylko z nie daniem stekowi odpocząć po smażeniu.
Ostatnio zmieniony 13-12-2018, 19:09 przez nicram, łącznie zmieniany 1 raz.
- Lucek
jak już to mogli by Chimere poprawić, brzmi to jak jałowa wydmuszka Cradle of Filth, to nawet druga liga nie jest
- nicram
Ej Lucek, skoro Chimera Ci się nie podoba to jakie masz zdanie o tym plastikowym gówienku pt. GDoW?
- Lucek
cały Mayhem z Maniakiem do spuszczenia w kiblu, Wolf's lair sie tylko broni
- ozob
O stekach nie masz zielonego pojecia, co juz udowodniles, a teraz w dodatku przyznajesz, ze nie kumasz GRoW. Proponuje owinac leb folia aluminiowa zeby te glupoty zostaly jednak w twojej glowie.nicram pisze:Niesamowicie głęboka myśl filozofa ozoba. Porównywalna tylko z nie daniem stekowi odpocząć po smażeniu.
"Bawi mnie, gdy widzę jak ludzie, których tam wtedy nie było, albo nie są Norwegami, rozwodzą się nad dawanymi czasami, jakby wszyscy jednoczyli się wówczas przeciwko wspólnemu celowi" - Dolk.
- nicram
Kto nie ma pojęcia to nie ma pojęcia. Ty akurat nie tylko o stekach. O czymkolwiek masz pojęcie słabe, wręcz mgliste, żeby nie napisać, że żadne. :-) Ozob - nie wiem, ale się wypowiem. :-D
- Lukass
Kurwa, no trolluje nas Lucek jak nic. Pomnikowa "Chimera" najgorszym albumem Mayhem, a najlepszy obecnie stary norweski band BM to druga liga. Nie, to ponad moje siły.Lucek pisze:aleś wymyślił :) Gehenna to druga liga człowieku, na Unravel mieli zwyżke, ale Unravel jest mocno burzumowy, troche za mocno inspirowany, a więc gdzie tu nowatorstwo i pchanie wózka do przodu ?
Trochę na przekór koledze Nicramowi, i dlatego, że interesują mnie stare monety, w pełni się zgadzam ;)ozob pisze:Kupic nowa wersje GDoW to jak wypolerowac stara monete.
Where did we go wrong?
How did we go wrong?
How did we go wrong?