VADER

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Wachu
rozkręca się

08-09-2006, 18:29

ja gram ciekawiej ni wejda
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky
mistrz forumowej ceremonii

08-09-2006, 18:33

vader jaki jest każdy widzi... ciekawsza byłaby chyba rozmowa o tym, czemu w naszym kraju w tak dobrym smaku jest dopierdalanie się o byle co do petera i spółki... to samo zresztą tyczy się też behemoth... chociaż nie wiem, czy jest sens rozmawiać o polskiej wsi...
Mort
rasowy masterfulowicz

08-09-2006, 18:40

tak dużo osób nie lubi ostanich płyt Vader bo są przeciętne, jeszcze pamiętam jakie brednie wypisywali na metalopolis o Revelations: że to kamień milowy w historii death metalu( lol, ale tak napisali )
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

08-09-2006, 18:45

w naszym kraju ludzie kochają się dopierdalać do innych ludzi, Vader czy Behemoth nie jest tu jakimś wyjątkiem
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

08-09-2006, 18:58

[quote][i]Wysłane przez Mort[/i]
tak dużo osób nie lubi ostanich płyt Vader bo są przeciętne, jeszcze pamiętam jakie brednie wypisywali na metalopolis o Revelations: że to kamień milowy w historii death metalu( lol, ale tak napisali ) [/quote]

no ale codziennie wychodzą jakieś przeciętne płyty, które wydawcy opisują jako kamienie milowe. takie płyty na setki rocznie można liczyć... a jakoś polacy się tylko do vader dopierdalają. moim zdaniem to zwykła wieś jest.
Awatar użytkownika
rob
w mackach Zła

08-09-2006, 19:13

bo to jest kraj pojebow i tyle,wiocha byla ,jest i bedzie ,kurwa komp mi sie jebie ...
jebać frajerów
Mort
rasowy masterfulowicz

08-09-2006, 19:37

[quote][i]Wysłane przez twoja_stara_trotzky[/i]
no ale codziennie wychodzą jakieś przeciętne płyty, które wydawcy opisują jako kamienie milowe. takie płyty na setki rocznie można liczyć... a jakoś polacy się tylko do vader dopierdalają. moim zdaniem to zwykła wieś jest. [/quote]

tylko, że na tamte inne "kamienie milowe" nie liczy u nas tak wiele osób jak na nowe produkcje Vader, a im większe oczekiwania, to w przypadku Vader coraz większe rozczarowania. Vader podgrzał atmosferę dobrym Warlords, ale jaka jest reszty płyty chyba dobrze wiecie :<
Awatar użytkownika
twoja_stara_trotzky

08-09-2006, 19:47

ale trzeba być skrajnym kretynem, żeby liczyć na coś, kiedy już dana kapela zawiodła kilka razy przynajmniej.
Awatar użytkownika
Nesh
zaczyna szaleć

08-09-2006, 22:24

hmmm...a mnie klip sie podoba....przynajmniej mniej chujowego migania jak w przypadku Behemlota...no ale widac tam wyraznie ize VEJDA jest w konspiracji z terorystami...
'Kirkebranner - er glimrende'

Anno Serpenti 2K6
Awatar użytkownika
Nesh
zaczyna szaleć

08-09-2006, 22:31

A jeszcze jedno....po obejrzeniu 4fun tv i tak dalej...mialem wrazenie iz Pietrek wstydzi sie tego co robi i jak nazywa utwory. Tak oto zapytany jaki to bedzie teledysk, odpowiedzial mniej wiecej, ze bedzie to teledysk do utwory Hujajuja (god is ded)...dodajac...ze jest to dosc KONTROWERSYJNY tytul...
No, widac ON jeden wie w jakim kraju zyje...
Ale prawdziwy muzyk...artysta...chocby mial nazwac swoj caly album ''chuj w dupe maryji i kosa jej w plecy oby byla pogoda''...nigdy nie bedzie wspominal o tym czy tytul jest kontrowersyjny czy nie...
Wyraznie widac bylo, ze bylo to zagranie pod publike...szkoda...mialo byc dobrze a wyszlo gorzej....a najbardziej mnie wkurwia to, ze nie wygralem podkladni !!!
'Kirkebranner - er glimrende'

Anno Serpenti 2K6
mietek_fog
zaczyna szaleć

09-09-2006, 01:48

ale trzeba być skrajnym kretynem, żeby liczyć na coś, kiedy już dana kapela zawiodła kilka razy przynajmniej. [/quote]

po The Art Of War sądziłem, że podnieśli się z dołka i stąd przynajmniej moje narzekanie.
Pociągają mnie nie te rzeczy, co trzeba: lubię pić, jestem leniwy, nie mam boga, polityki, idei ani zasad. Jestem mocno osadzony w nicości, w swego rodzaju niebycie, i akceptuję to w pełni - Bukowski
Mort
rasowy masterfulowicz

09-09-2006, 12:30

dana kapela zawiodła kilka razy przynajmniej. [/quote]

The Beast mi się podobało, The Art of War też niczego sobie
Awatar użytkownika
Dr_Gore
świeżak

09-09-2006, 14:00

Fakt faktem teledysk do "Halleluja coś tam" rzeczywiście dość chujowy, plus ten rogato-żenujący imidż pana "Petera z Vadera" ewidentnie mialy na celu zawladnąć mrocznymi umyslami 14-letnich kindermetali. Co wiecej, to najslabszy kawalek na plycie, wiec zgadzam sie, że zawaratosc muzyczna jak i wizualna tego klipu może sie nie spodobac.
Ale z tego co tu czytam to mam wrażenie, że większość wyrobila sobie zdanie na temat calej plyty na podstawie tylko tego kawalka, co jest kurwa powaznym nieporozumieniem bo ta "Halleluja" sie wybitnie wyróżnia swoją chujowizną na tle pozostalych.
Moze reszta plyty nie jest jakas wybitna czy odkrywcza (co chyba nikt od tego zespolu nie oczekuje) ale solidne 8/10 się kurwa nalezy, wiec nie wiem skąd to dopierdalanie sie bierze. Moze po prostu w modzie jest teraz gardzenie Vaderem i wszystkim co zrobilo kariere na zachodzie hehe.
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

09-09-2006, 14:05

[quote][i]Wysłane przez przystojniak[/i]
Co za bzdura, nie słyszałem, by ktoś jakoś specjalnie dopierdalał się do Azarath, Thunderbolt, Infernal War, Iperyt, Supreme Lord, Hell-Born, Bloodthirst (ok, tu jest jeden wyjatek:)) i jeszcze pewnie paru ... Może dlatego ludzie się czepiają vader, bo oni, w przeciwieństwie do wyżej wymienionych, grają do dupy i dawno powinni zakończyć działalność? Zastanów się. [/quote]

Poczekaj, aż wymienione zespoły przeżyją i osiągną tyle co Vader. Wtedy dopiero będzie można je porównywać pod względem tego, co się o nich mówi i pisze. Gdy któryś z nich stanie się równie popularny na świecie co Vader, a nastolatki będą nosiły ich loga na plecakach, wtedy znów znajdzie się grupa metali, którzy poczują się lepiej odcinając się od tych nastolatek i kapeli przy okazji. Co za durna mentalność.

Impressions... to znakomity album, chyba najlepszy od Litany. Mauser się popisał, zwłaszcza w As Heavens... i Warlords

God is Dead to może nie najlepszy kawałek na płycie ale refren idzie szeroko w media, a o to chodzi i ku temu też trzeba mieć odwagę.
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

09-09-2006, 14:13

Myśle, że bardziej prawdopodobne jest to, że większość z wymienionych wyżej kapel po jakimś czasie rozpadnie się (czego oczywiście im nie życze) a Vader będzie istniał nadal.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
elmo666
starszy świeżak

09-09-2006, 15:12

Impressions to zdecydowanie najciekawszy album od czasów Litany. Cieszy fakt, że Pan Wiwczarek coraz bardziej dzieli sie z Mauserem komponowaniem . To wyrażnie słychać, że na najnowszej płycie jest więcej Dies Irae w Vader. Myśle,że po osiągnięciu zupełnej przeciętności i nudy na "The Beast" (poza "The sea came at last " - na kolana chamy!!!) chłopaki rzetelniej przyłożyli się do pracy. Jak kazdemu z was, marzy mi się płyta "typowo" deat metalowa nagrana przez Vader -może za 2 lata, może za 4 ..... bo czego, jak czego, ale potencjału nie można im odmówić.
......... Jasiu popatrzył z nadzieją na wujka Żdziśka- Mistrza Celnej Riposty, a
Wujek Żdzisiek- Mistrz Celnej Riposty odpowiedział na to :
- Spierdalaj !!!!!!!!!!
Mort
rasowy masterfulowicz

09-09-2006, 15:14

[quote][i]Wysłane przez Kingu[/i]
Gdy któryś z nich stanie się równie popularny na świecie co Vader, a nastolatki będą nosiły ich loga na plecakach, wtedy znów znajdzie się grupa metali, którzy poczują się lepiej odcinając się od tych nastolatek i kapeli przy okazji. Co za durna mentalność.[/quote]

a ja myślę, ż muzyka Vader może się po prostu komuś nie podobać

[quote]Impressions... to znakomity album, chyba najlepszy od Litany. Mauser się popisał, zwłaszcza w As Heavens... i Warlords [/quote]

Wolę The Beast od Impressions( ale do "znakomitości" to im bardzo dużo brakuje ), a z tej drugiej najbardziej mi się spodobały Warlords, Predator i The Book

[quote]Jak kazdemu z was, marzy mi się płyta "typowo" deat metalowa nagrana przez Vader -może za 2 lata, może za 4 ..... bo czego, jak czego, ale potencjału nie można im odmówić.[/quote]

mi się nie marzy, bo "typowo" death metalowych płyt to jest od groma. Grajkowie z Vader z pewnością bardzo dobrze potrafią obsługiwać instrumenty, ale zmysłu kompozytorskiego trochę im brakuje( muszę przyznać, że Mauser ma dryg do fajnych solówek ).
Mort
rasowy masterfulowicz

10-09-2006, 13:37

vulture

10-09-2006, 13:45

"zamiast kupic nową patelnie o którą męczy mnie żona"..to ma byc kurwa niby śmieszne czy co? wstyd to coś nawet nazwac recenzją..zresztą, czy ten biedny kutasina nie pisał oby do mh ? to tłumaczy wszystko;)
ODPOWIEDZ