PESTILENCE

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

Re: PESTILENCE

23-03-2009, 22:46

Slucham tej plytki trzeci raz dzisiejszego wieczora i z kazdym kolejnym odsuchem jest lepiej. Bardzo dobry powrot.
Awatar użytkownika
Untergang
rozkręca się

23-03-2009, 23:13

Ja mam mieszane uczucia odnośnie tego albumu.
Napalałem się na ten krążek jak "arab na kurs pilotażu". Mój apetyt dodatkowo podsycił
wgniatający w ziemię "Horror Detox". "Hate Suicide" i "Devouring Frenzy" już mnie tak nie porwało,
ale i tak było dobrze. Myślałem, że to będzie bardzo udany krążek.
Natomiast po pierwszym, drugim i kolejnym przesłucaniu jakoś nie powiem, żeby całosc rzuciła mnie na kolana.
Takie "Horror Detox" czy "Dehydrated II" rozpierdalają, ale całość...

Mam wrażenie, że cały ten re-union na siłę jest zrobiony, taka samo nowy album. Powrzucali zagrywki z "Testimony.." czy "Consuming.." + dynamika "Maleus...", ni ch...ja ze "Spheres" dali (no chociaż solówę z "Y2H" można by podciągnąć, ale to niewiele). Na dodatek totalnie ciulate i niepotrzebne nowe wersje starych kawałków...

Nie wiem, muszę chyba jeszcze ten krążek wymęczyć.
Podoba mi się natomiast produkcja, brzmienie przech...j.
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

24-03-2009, 00:45

Untergang pisze: Na dodatek totalnie ciulate i niepotrzebne nowe wersje starych kawałków...
akurat te są najlepsze na płycie :D
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Melepeta
w mackach Zła

24-03-2009, 07:51

Mnie się płyta zajebiście podoba. Bardzo zyskuje z każdym odsłuchem choć z pozoru wydawać by się mogło że aranże są nie tak rozbudowane jak na jej poprzedniczkach. Jebie mnie to czy to reunion, spotkanie z naszej klasy itp. "Ressurection Macabre" ma to coś (raczej nie okładkę). Jedyny minus to strasznie kartonowe brzmienie werbla podczas blastów, ale to już sprawa bardziej "techniczna".
Six o clock.
długopisyyyyyyyyyy

24-03-2009, 11:45

Zgadzam się z tobą Melepeta. Lecz z jednym się nie zgadzam, wszystko tu jest idealne - werbel, stopki, gitary, riffy, melodie, wokal, brzmienie itp. i okładka kurwa mać też. Nie mogę do końca opisać klimatu tej płyty... jest niesamowity. I tej płyty w sumie nie da się porównać do poprzednich.. ma może jakieś tam ich echa.. ale jest zupełnie odrębna.
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

17-04-2009, 09:59

Resurrection Macabre - jestem na tak, co mnie zaskoczyło nawet :) Pierwszy sampel z myspace fajny, kolejne już mnie nie przekonały. Okładka wiadomo... Pierwszy odsłuch, po łebkach trochę, i myslę sobie, że jest ani źle, ani dobrze, czyli niedobrze. Drugi, trzeci, czwarty i załapałem, że mi się chce tej płyty słuchać. Zdecydowanie zdominowała ten tydzień, choć nadal nie potrafię wskazać czym konkretnie zachwyca (bo w sumie ponadprzeciętnie jakoś nie zachwyca). Niby nic rewelacyjnego, a cieszy jak cholera :D
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
Awatar użytkownika
Rattlehead
zahartowany metalizator

17-04-2009, 21:02

Pestilence - Devouring Frenzy
support music, not rumors
est

17-04-2009, 21:11

4m pisze:Resurrection Macabre - jestem na tak, co mnie zaskoczyło nawet :) Pierwszy sampel z myspace fajny, kolejne już mnie nie przekonały. Okładka wiadomo... Pierwszy odsłuch, po łebkach trochę, i myslę sobie, że jest ani źle, ani dobrze, czyli niedobrze. Drugi, trzeci, czwarty i załapałem, że mi się chce tej płyty słuchać. Zdecydowanie zdominowała ten tydzień, choć nadal nie potrafię wskazać czym konkretnie zachwyca (bo w sumie ponadprzeciętnie jakoś nie zachwyca). Niby nic rewelacyjnego, a cieszy jak cholera :D
Oj to u mnie odwrotnie. Myślałem, że po koncercie się coś zmieni, ale ni ch..a! Nawet myślę, że sam koncert wypadłby lepiej gdyby był reunion bez nowego wydawnictwa.
Awatar użytkownika
Gore_Obsessed
zahartowany metalizator

18-04-2009, 10:06

Rattlehead pisze:

Cholera, świetny kawałek.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
Awatar użytkownika
Husar
weteran forumowych bitew

18-04-2009, 10:07

Gore_Obsessed pisze:
Rattlehead pisze:

Cholera, świetny kawałek.
wlasnie chcialem pisac, ze totalnie przecietny. Wez to nudne pitolenie porownaj do 1 plyty
Live is Thrash! Thrash of the Dead!
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

18-04-2009, 11:33

est pisze:
4m pisze:Resurrection Macabre - jestem na tak, co mnie zaskoczyło nawet :) Pierwszy sampel z myspace fajny, kolejne już mnie nie przekonały. Okładka wiadomo... Pierwszy odsłuch, po łebkach trochę, i myslę sobie, że jest ani źle, ani dobrze, czyli niedobrze. Drugi, trzeci, czwarty i załapałem, że mi się chce tej płyty słuchać. Zdecydowanie zdominowała ten tydzień, choć nadal nie potrafię wskazać czym konkretnie zachwyca (bo w sumie ponadprzeciętnie jakoś nie zachwyca). Niby nic rewelacyjnego, a cieszy jak cholera :D
Oj to u mnie odwrotnie. Myślałem, że po koncercie się coś zmieni, ale ni ch..a! Nawet myślę, że sam koncert wypadłby lepiej gdyby był reunion bez nowego wydawnictwa.
A mi i przed po koncercie plyta sie zajebiscie podoba, a i kawalki z niej odegrane na zywca wypadly bardzo dobrze.
Awatar użytkownika
pogodancer
weteran forumowych bitew

18-04-2009, 14:20

Maria Konopnicka pisze:Na razie przesłuchałem sobie raz dźwigając wczoraj ciężary na treningu - ciężkie, skomasowane mniej przestrzenne i kosmiczne
a to chodzi o brzmienie czy o te dźwigane ciężary :D
est

18-04-2009, 19:25

dla mnie nowa odsłona Pestilence to taka płyta w stylu "chciałbym, ale nie za bardzo mi wychodzi". Pewnie Aro mnie zaraz zjebie ale co mi tam :wink:
Awatar użytkownika
4m
weteran forumowych bitew

18-04-2009, 19:46

est pisze:dla mnie nowa odsłona Pestilence to taka płyta w stylu "chciałbym, ale nie za bardzo mi wychodzi". Pewnie Aro mnie zaraz zjebie ale co mi tam :wink:
Ale co Twoim zdaniem nie za bardzo tam wychodzi?
from the thunder
and the thought
and the chaos
that free the form
streetcleaner
rasowy masterfulowicz

18-04-2009, 19:54

death metal tam im nie wychodzi. plyta jest nudna, tendencyjna i za chuja nie pasuje pod stare dobre Pestilence;)
Awatar użytkownika
Skaut

18-04-2009, 22:18

slayer pisze:death metal tam im nie wychodzi. plyta jest nudna, tendencyjna i za chuja nie pasuje pod stare dobre Pestilence;)
o to to
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Skaut

18-04-2009, 22:56

Maria Konopnicka pisze:Bardzo dobra płyta - utwierdzam się w tym przekonaniu po każdym kolejnym przesłuchaniu. Niesamowity zespół - mają to coś, charakterystycznego tylko dla nich, nagrali wyśmienity krążek 9/10
:shock: :D
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

18-04-2009, 22:57

Maria Konopnicka pisze:mają to coś, charakterystycznego tylko dla nich
No mają mistrza riffu...Płyta jest bardzo dobra, to fakt.
Awatar użytkownika
Maleficio
zahartowany metalizator
Kontakt:

18-04-2009, 23:09

czytając Marie, to człowiek odnosi wrażenie, ze jest w chuj dobrych płyt... a która z nich jest najlepsza Maria? :wink:
Awatar użytkownika
Skaut

18-04-2009, 23:22

ogłuchli na starość czy co? Przecież ta płyta jest strasznie zachowawcza. Wszystko tutaj jest wyprane z tego progresywnego i "kosmicznego" brudu. Już to wcześniej pisałem, każdy kawałek jest zbudowany na tej samej zasadzie, co było nie do pomyślenia na poprzednich krążkach. Do tego te wioskowate wykrzyki każdego tytułu utworu - no bida z nędzą panie. Jedyne co się jakoś broni to brzmienie.
Mam nadzieję, że Atheist i Gorguts zaprezentują lepszą klasę na nowych albumach.
Coś tam było! Człowiek!
ODPOWIEDZ